Hopp til innhold

Jesper Saltvik Pedersen

Pedersens femte seier

Para-alpinisten Jesper Saltvik Pedersen kjørte inn til seier i slalåm i verdenscupen spanske La Molina fredag.

19-åringen fra Karmøy vant fredag foran japanske Taiki Morii, mens østerrikske Markus Gfaterhofer ble nummer tre. Tidligere denne uka har han hatt stang ut i storslalåm med to fjerdeplasser og én tredjeplass, men i dag var han tilbake på toppen av pallen.

Saltvik Pedersen leder også verdenscupen sammenlagt. Det gjenstår tre slalåmrenn i verdenscupen. Lørdag er det klart for nytt renn i Spania, mens de to siste slalåmrennene går i franske Morzine kommende uke. Para-alpinisten vant totalcupen i jfor, og kan ta sin andre strake sammenlagtseier.

- Kan ikke forvente mer
Saltvik Pedersen hadde ingen god oppladning til årets sesong på grunn av sykdom, men kom seg tidsnok i form til å prestere i verdenscupen og i VM. Nylig ble det totalt fire medaljer på 19-åringen i VM, og har i tillegg imponert i flere renn i verdenscupen.
- Jeg kan nesten ikke forvente mer enn dette. Det er herlig å være tilbake med seier, spesielt etter at det ikke gikk helt bra i storslalåm tidligere denne uka, sier Saltvik Pedersen.

Ettersom denne ukas renn i super-G ble avlyst har han allerede vunnet super-G-cupen, mens det ble annenplass i sammendraget i storslalåm. I utforcupen endte han på syvendeplass, men kan vinne både slalåmcupen og totalcupen neste uke.

nif-epi04, 04
NTBScanpix