Hopp til innhold

Herlig utsikt fra toppen (Peter Hatlen)

Har overtatt Vassfjellet Skisenter

SPK Freidig har overtatt Vassfjellet Skisenter. – Dette er en kjempespennende mulighet som kan bety mye for alpinmiljøet i Trøndelag, mener sportssjef i alpint i Norges Skiforbund, Claus Johan Ryste.

Det har vært en omfattende prosess med eierskiftet for idrettsklubben i Trondheim det siste året, og nylig ble det klart at klubben overtar det populære skianlegget. 

– Dette er en fantastisk nyhet for oss, og en drøm har gått i oppfyllelse. Vi får muligheten til å realisere nye planer for anlegget, og legge til rette for gode treningsfasiliteter, mener styreleder for Vassfjellet Skisenter, Stian Henriksen.


Foto: Peter Hatlen

Det er ikke mange tilfeller i ski-Norge at idretten eier alpinanlegg, men det er noen. Det er SPK Freidig (hovedklubben) som er eier av Vassfjellet Skiheiser holding AS som igjen har kjøpt selskapet Vassfjellet skiheiser AS. Dette blir også det største alpinanlegget som en idrettsklubb eier i Norge i dag. Gjennom et samarbeid mellom Freidig Alpin, Norges Skiforbund, Klæbu- og Trondheim Kommune har aktørene lagt grunnlaget for bærekraftig økonomi og gode forhold for skiidretten. Selv om overtagelsen av anlegget er i orden, er det nå jobben starter. 

– Vi ønsker å investere for fremtiden, og har planlagt utbygging i fire faser. Totalt snakker vi om en investering på cirka 70 millioner i løpet av en femårsperiode. Vi starter allerede i høst med de mest kritiske oppgraderingene, og tror anlegget allerede til vinteren skal oppleves som «nytt». Så fortsetter vi utbedringene til neste år, sier Henriksen.

Det er ikke noen tvil om at Stian Henriksen, som på vegne av Freidig, har gjort en formidabel innsats for å realisere handelen.

– Men dette hadde ikke vært mulig uten alle de positive aktørene vi har samarbeidet- eller gjort avtale med. Norges Skiforbund med Marit Gjerland og Morten Roa, har bidratt med utrolig verdifull erfaring- og kompetanse til oss. Uten dem hadde vi aldri fått realisert kjøpet av anlegget, mener han.

Det flotte med Vassfjellet er nærheten til Trondheim med det store publikumspotensialet i og rundt Trøndelag, og ikke minst det brede løypenettet med en høydeforskjell som kommer til å bli på over 500 meter når utbedringen er ferdig. Det er FIS-godkjente løyper i slalåm, storslalåm og super-G i dag, og arbeidet med å få en FIS-godkjent løype i utfor er startet opp. Dette er unikt, og samtidig er det godt driftsgrunnlag for fremtiden. Vassfjellet Skisenter kan dermed ha alle muligheter til å gå en lys fremtid i møte. 

– Til vinteren skal det igjen arrangeres FIS-renn i Vassfjellet, og vi gleder oss til å vise frem vår flotte slalåmtrasé til resten av alpin-Norge. Her lover vi å legge til rette på best mulig måte, slik at alle løpere, inkludert de beste i verden, vil kunne møte konkurransedyktige forhold. Vårt mål er å være best I klassen på å arrangere FIS-renn, sier sportslig leder og bakkesjef Eirik Sem i Freidig alpin.

Denne saken er ikke bare viktig for alpinister i Trondheimsregionen, men for hele ski-Norge. For Norges Skiforbund er det spennende med nye eierformer for et alpinanlegg, vi har sett at dette gir et oppsving for aktiviteten. Denne overdragelsen betyr ekstra mye for alpinidretten i Trøndelag.
– Dette er et godt eksempel for hvordan man kan løse tilrettelegging for utvikling av anlegg for sporten fremover. Her har flere aktører som har fått til et godt samarbeid gjennom en god strategi, forteller generalsekretær i Norges Skiforbund, Ingvild Bretten Berg.


Foto: Peter Hatlen

NIF-EPI03, 03