Hopp til innhold

Vant europacupen

Bjørnar Neteland (24) fra Fana IL sikret seg seieren i europacupen sammenlagt med nesten den minst mulig marginen.

I spanske La Molina torsdag ble 24-åringen nummer 15 i det avsluttende slalåmrennet. Han måtte minst bli nr. 16. Dermed endte han på poengsummen 712 mot østerrikske Christian Walders 710.

- Det har vært mange tanker i hodet siste uken, og da er det kjempedeilig å avgjøre i siste omgang for sesongen. Maren Skjøld gjorde dagen enda bedre når hun vant både slalåmcupen og totalen, sier Neteland. 

- I går var jeg ett hundredel fra å avgjøre europacupen, og var sur på meg selv at jeg ikke klarte å avgjøre. Hvis jeg hadde kjørt tre hundredeler senere i dag, ville jeg blitt nummer to i sammendraget. Det handler om små marginer. Jeg har kjørt på ski lenge, og har hatt utfordringer mentalt med å prestere på topp. Denne sesongen gir stor inspirasjon, og nå blir det naturlig å omstille seg til renn i verdenscupen neste sesong, sier Neteland.

Han er den fjerde nordmann i historien som vinner europacupen sammenlagt. Tidligere har Kjetil Jansrud, Aleksander Aamodt Kilde og Jarle Halsnes gjort det samme.
- Bjørnar viser styrke med å levere når han må i siste omgang for å vinne cupen. Veldig få har vunnet EC sammenlagt, og viser at Bjørnar er en sterk allrounder, sier sportssjef Claus Johan Ryste.

NIF-EPI01, 01
NTBScanpix