Hopp til innhold

Peder Dahlum Eide (NTB scanpix)

God oppladning i Geilo

Alpinistene har hatt en god oppladning på hjemmebane i Geilo foran slalåmpremieren i finske Levi. Seks norske alpinister er på startstreken til helga.

- Det blir spennende i Levi. Både guttene og jentene har trent bra, forteller landslagstrenerne Christian Mitter og Tim Gfeller.
Begge skryter av forholdene i Geilo sist uke. Lagene har fått trent det de ønsker, og i ro og fred. Foran Sölden trente landslagene ved Juvassbreen ved foten av Galdhøpiggen, og trenerne vil gjerne utnytte de gode alpinforholdene i Norge når det er mulig.

Herrelaget er på plass i svenske Kåbdalis i nord-Sverige denne uka for de siste forberedelser, mens kvinnelaget trener i Geilo frem til onsdag.

Sebastian Foss Solevåg har blant annet levert i Levi tidligere med en fjerde- og en niendeplass. Og Christian Mitter forventer at utøverne gir full gass søndag. Flere av gutta kan på en god dag blande seg inn i toppen. Peder Dahlum Eide (22) debuterte i Sölden i verdenscupen i oktober. Til helga får alpintalentet fra Lommedalen sin slalåmdebut i verdenscupen.

Alt om rennene på fisski.com

Disse er på startstreken i Levi:
Leif Kristian Haugen, Lommedalens IL
Sebastian Johan Foss Solevåg, Spjelkavik IL
Jonathan Nordbotten, Ingierkollen/Rustad Slalåmklubb
Peder Dahlum Eide, Lommedalen IL
Nina Løseth, Spjelkavik IL
Maren Skjøld, Gjøvik Skiklubb

NIF-EPI02, 02
NTBScanpix