Hopp til innhold

Ironman

Ironman-testbatteriet ble opprinelige utviklet i våren 2002 for herrer landslagene (World Cup, Europa Cup, og Junior lagene).

Ironman - datoer 2019

RE-TEST FOR SKIGYMNAS: ONSDAG 6. NOVEMBER.  AKTUELLE LØPERE MELDES INN TIL JUNIOR OG BREDDEANSVARLIG.

Høstetestene 2019 gjennomføres i samarbeid med de enkelte skigymnas. Dønski/SNØ tester 16. august. Perbråten/NTG Bærum 23. august. Lillehammer og Oppdal 7. september. Voss og Hovden tester 14. september. Narvik 28. september.

For Oslo/Akershus gjennomføres det en egen junior test for U16: 14. september og 21. september. For disse testene blir det påmelding gjennom min idrett.

Hensikten var å evaluere det generelle fysisk grunnlag som er nødvendig for å konkurrere på topp nivå i alpint samt å sette en mer offensiv, nesten konkurranse likt preg på testing.  Siden det tiden har Ironman begynte å bli brukte av flere miljøer i Alpin-Norge.  Samtidig har hensikten for Ironman vokste til å innebære det følgende:

  • Test det generelle fysiske grunnlag som er nødvendig for å bli en toppalpinist.
  • Sett fokus på generell, allsidig grunnlagstrening for yngre løpere.
  • Skap motivasjon for trening ved å gi et system med målsetting og feedback på både langsiktige og kortsiktige mål.
  • Legg prestisje i å være i god fysisk form.  Ironman skal være et ledd i et system som skaper en offensiv, grensesprengende treningskultur.
  • Skap en ”historikk” i resultater gjennom å føre opp rekorder på enkelte tester og sammenlagt score.
  • Skap et balansert og allsidig perspektiv på trening.  Vi trener ikke bare for idrettens skyld, men også for å øke livskvaliteten.
  • Testdagen i seg selv skal være en god treningsøkt.
  • Testene skal være enkle, lett gjennomførbare og tilgjengelige over hele landet.

Når Ironman begynte å bli brukte av aldersgrupper yngre enn det som var det opprinelige målgruppen, noen tilpasninger var nødvendig.  Dette førte til utvikling av Ironman Jr. for yngre alpinister. Samtidig som Ironman Jr. skulle være tilpasset yngre utøvere så skulle den definere en fornuftig progresjon mot standard testen Ironman.

TestProtokoller Protokollvideoer

NIF-EPI03, 03
NTBScanpix