Hopp til innhold

Telenorlekene 2022

Nyhetsarkiv

Den kalde fine tida…

Da har snøen begynt å legge seg mange steder i ski-Norge, og den innbyr til masse skiaktivitet.

Klart for Skisprell

Vi er klare for å sette i gang Skisprell over hele landet! Et fantastisk lavterskel aktivitetstilbud for barn og unge uten startnummer der fokuset er lek, aktivitet og skiglede. Norges Skiforbunds skiklubbutviklere er klare for bistå og hjelpe nye klubber med Skisprell i vinter.

Viktig registrering av tidtakerbrikker

Nå er iSonen blitt vårt nye arrangementsverktøy og påmeldingssystem. Det fører til noen endringer som på sikt vil gjøre administrering av skirenn og påmelding enklere. Nå må alle deltakere som bruker EMIT tidtakerbrikke på skirenn registrere brikkenummeret i Min idrett før de melder seg på via iSonen.

TD- og arrangørkurs langrenn

Vestfold og Telemark Skikrets inviterer til TD-/Arrangørkurs langrenn i Vestfold 20. november og tilsvarende kurs arrangeres i Telemark 27. november. Kurset er rettet både mot TD-er og rennarrangører.

Terminliste langrenn 2023/2024

Terminlisten for Vestfold og Telemark Langrenn sesongen 2023/2024 er klar. Terminlisten finnes også interaktivt på kretsens forside.

Bli fluorfri på ski

Bli fluorfri på ski i Lillehammer 31. oktober, Oslo 1. november og Trondheim 7. november.

En fluorfri virksomhet

NSFs flourfrie side for alle våre grener foran 2023-2024-sesongen er oppdatert med relevant informasjon og videoer. Her vil vi fortløpende oppdatere med relevant informasjon.

VTSK Langrenn Høstmøte 2023

Vestfold og Telemark Skikrets Langrenn inviterer til høstmøte onsdag 1.november. Påmeldingsfrist onsdag 25.oktober Oppdatert med referat fra møtet

Rå helg på jentecamp!

Sammen med DNB, Scandic, dyktige trenere og over 50 ivrige jenter har vi hatt en helt rå helg på jentecamp i Oslo!

Byttehelgen 2023

Bli med i november når vi arrangerer Byttehelg der det kjøpes og selges brukt skiutstyr. Meld på klubben: https://byttehelgen.no/

Skilisens 2023-2024

Skilisens er påkrevet for utøvere fra fylte 13 år for å kunne delta i terminfestede skirenn, og nytt lisensår starter 1. oktober.

Rekrutteringssatsingen gir resultater

– Det er betryggende at frafallet flater ut, og det er gledelig at vi ser effekt av vårt viktigste satsingsområde, sier leder for rekrutteringsavdelingen i Norges Skiforbund, Sven Håkon Kulbeck.

Over 250 jenter på jentecamp!

I helgen inviterte NOR Freeski i samarbeid med DNB, skikretsene, lokale klubber og trenere til jentecamper på 11 destinasjoner i Norge og det er liten tvil om at også #hunkjørerfreeski.

NOR Freeski sentral jentecamp 2023

Etter fjorårets suksess er det en glede og nok en gang invitere til sentral jentecamp med overnatting i Oslo! Sammen med DNB og Scandic fortsetter vi satsningen på jentene og det er en glede å invitere alle jenter født i 2007-2013 til en actionfylt og lærerik helg i Oslo i slutten av september.

Se fluormøtet i opptak

Nylig inviterte langrenn i Norges Skiforbund til et åpent infomøte om fluorforbud og rensing av ski og utstyr. Her kan dere se møtet i opptak. Fremover blir det flere informasjonsmøter om fluor.

Ny merkevare for et godt skifelleskap

I dag gikk endelig startskuddet for implementeringen av Skiforbundets nye merkevare, inkludert en ny logo og visuell profil som tar utgangspunkt i en snøkrystall, selve grunnlaget for skisportens eksistens og opprinnelse.

Vårmøte Freeski 2023

Lørdag 17. juni arrangerte NOR Freeski sitt årlige fagmøte på Gardermoen. I løpet av dagen ble det gode diskusjoner med representanter fra freeski-Norge. Møtet ble avholdt som en hybrid-løsning, slik at flest mulig skulle ha anledning til å delta og i tillegg til de oppmøtte representantene hadde vi med en god gjeng via Teams.

Nye rekrutteringsvideoer

Det er publisert nye rekrutteringsvideoer i langrenn, alpint, freeski, hopp og freeski med tanke på skiutstyr for barn. Ta en kikk.

FIS listen langrenn 2023-2024

Frist for inn- og utmelding av FIS-listen 2023/2024 er 15. september 2023. Nytt for denne sesongen er at årlig avgift for FIS-lisens faktureres før sesongen, etter innmelding/utmelding. Årlig avgift for aktiv FIS-kode er kr 550,-.

Oslofjord Rulleskicup

Cupen er for juniorer og seniorer i Oslo, Buskerud, Vestfold/Telemark, Akershus og Østfold, juni – september 2023.

Fagmøte og arrangørmøte

Det nærmer seg det årlige arrangørmøtet og fagmøtet i freeski og vi håper å se mange av klubbene representert her!

Vårmøte VTSK langrenn

Velkommen til vårmøte i Vestfold og Telemark Skikrets Langrenn. Møtet avholdes på Idrettens Hus i Sandefjord torsdag 25.mai kl 18.00.

Trenarkurs Sognefjellet 2023

Sogn og Fjordane Skikrins ønskjer velkommen til Skjolden og Sognefjellet for trenar 1- og trenar 2-kurs langrenn 2023. Informasjon og påmelding.

Trenerseminar i Holmenkollen 10.-11. juni

Trenerklubben i langrenn og NSF inviterer til Trenerseminar i forbindelse med Oslo Skishow. Seminarstart lørdag 10.juni kl. 09.00 og avsluttes søndag 11.juni kl. 12.30 Bli inspirert av de beste og få påfyll av kunnskap og motivasjon før sesongstart!

Sommarland Skiskole 2023

21. juni – 25. juni 2023 arrangeres Sommarland Skiskole i Bø i Telemark. En flott treningsuke for å stake i gang sommerferien. Dette er en perfekt mulighet for utøvere å knytte bånd og bekjentskaper på tvers av klubb og kommune- og gamle fylkesgrenser. Inkludert i treningsuken er renndeltakelse i Kanalrennet Junior, og tur til Bø Sommarland.

Søknader rulleskirenn 2023

Da gjenstår kun Haukelirennet av årets rennsesongen på snø i Vestfold og Telemark. Tusen takk til dere alle for innsatsen dere har lagt ned i langrennssporten denne sesongen, både som arrangører og deltakere. Med vel overstått påske, en senvår og sommer som lyser i det fjerne, så er det på tide å vende fokus mot rulleskisesongen. Se vedlagte fil for søknadsinformasjon.

Skikretsting 10.mai 2023

Vestfold og Telemark Skikrets innkaller til Skikretsting samt vårmøter for alpint og hopp/kombinert onsdag 10.mai fra kl. 18.00 på Skagerak Arena i Skien.

Samordnet rapportering 2023

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering (medlemsregistrering) i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

Coaches Battle

Vi gjentar fjorårssuksessen med Coaches Battle under Norgesmesterskapene!

NOR Freeski Awards 2022-2023

Det nærmer seg NM Trysil og det er en glede å fortelle at det også i år skal arrangeres NOR Freeski Awards under banketten!

Uttak Kong Haralds Ungdomsstafett

Lørdag 11 mars blir Kong Haralds Ungdomsstafett 2023 arrangert sammen med WC i Holmekollen. Kong Haralds Ungdomsstafett (KHUS) arrangeres årlig som en MIX stafett for 15 og 16 åringer. Stafetten arrangeres av Oslo Skikrets i samarbeid med NSF, De to stafettlagene fra Vestfold og Telemark Skikrets er nå offentliggjort.

Utstyrsordningen 2022

Utstyrsordningen er nå åpen for søknader og vi oppfordrer alle som har kjøpt støtteberettiget utstyr i 2022 til å nytte anledningen til å få dekket noe av kostnaden. Søknadsfrist 15. mars.

Bankett NM Trysil 2023

31. mars til 02. april runder vi av årets NOR Freeski Cup-sesong med Norgesmesterskapene i Trysil. Lørdag kveld inviterer vi utøvere med familie, trenere og andre involverte til bankett med middag, underholdning og prisutdeling!

Trener 2-kurs langrenn på Heistadmoen

Kurset er dessverre avlyst pga for få påmeldte. Endelig klarer vi å få satt opp trener 2-kurs i langrenn! Oppstart 3.- 5. februar på Heistadmoen, Kongsberg.

Klart for NM langrenn på Gjøvik

19. januar braker det løs med senior-NM langrenn på Gjøvik. Flere Vestfold og Telemarkløpere står på startstreken og vi ønsker lykke til i NM!

Treskisamling

Bli med på en annerledes, morsom og lærerik skihelg når det inviteres til Treskisamling i Morgedal 3. - 5. februar 2023 for medlemmer og ikke medlemmer.

KM Sprintstafett på Jarseng

Lørdag 7.januar ble det arrangert KM Sprintstafett i fristil på Jarseng i fine snø- og løypeforhold. Regnet kom utpå dagen, men alle var fortsatt positive og fikk fine opplevelser i løypene

NC jr Lillehammer

Utøvere fra Vestfold og Telemark gjorde seg bemerket på Lillehammer under Norgescup for juniorer i helgen.

Nå starter vi med Skisprell

Sammen med kretser og klubber inviterer Norges Skiforbund til skisprell-aktivitet i hele Ski-Norge. Moroa starter i morgen med Superlørdag på NRK1.

NIF-EPI02, 02