Hopp til innhold

Vilde Nilsen etter en av sine WC seire i Finland (Foto: Norges Skiforbund)

Vilde Nilsen med tre WC-seirer i Finland

Fjorårets verdenscupvinner i paralangrenn Vilde Nilsen, Kvaløysletta SL fortsetter suksessen i WC i finske Vuokatti.

Verdenscupen i Finland er den eneste parautøverne konkurrerer i internasjonalt denne sesongen.
Etter tre konkurransedager står Vilde igjen med tre seirer.

Etter å ha kommet i mål mandag, kunne en fornøyd Vilde konstatere at taktikken fra gårsdagens lagmøte hadde fungert.
- På lagmøtet i går fikk vi beskjed om at vi skulle starte med høy fart i dag, som om det var en 10km. Det er fordi resten av utøverne her går veldig fort på mellomdistansene. Så jeg hadde i tankene at jeg skulle gå en rask 15km, og det følte jeg at jeg klarte hele veien. Jeg var litt sliten på slutten der, men klarte å mobilisere de kreftene jeg hadde og gikk et bra og kontrollert renn, sier Vilde Nilsen og strålte om kapp med vårsola i minus ni grader i Vuokatti.

Vilde Nilsen sier at hun kjente på mindre nerver før mandagens langdistanse enn hun har gjort hittil i verdenscupen.

Jeg hadde litt mindre nerver i dag enn jeg har hatt de andre dagene. Jeg blir ikke like stresset og oppkavet på en langdistanse som når jeg skal gå fort på en sprint. Jeg har også trent mye intervaller i I3 i år, så jeg trodde at jeg kunne gå en jevn og god 15km. Løypa passer meg også veldig bra, det er mange dobbeldans-bakker som er en fordel for meg. Jeg har i tillegg sovet som en stein i natt og har spist godt, avslutter en fornøyd Vilde Nilsen.

Her kan du følge WC konkurransene i Finland

NIF-EPI02, 02
Foto: Norges Skiforbund