Hopp til innhold

Troms Skikrets 100 år

6. mars 1921 møttes representanter fra Harstad Idrettslag, Uderofficerskolens turn-og idrettslag, Maalselvens idrettslag, Tennes Skiklubb og Tromsø skiklub på Kaffistova i Tromsø og stiftet Troms Skikrets.

I disse dager, 100 år senere opplever Troms Skikrets en av sine beste perioder med utøvere i verdenstoppen i flere av grenene. Med andre ord en veldig vital skikrets, som kanskje for mange aller best huskes for de fantastiske kombinertløperne som satte Troms på verdenskartet i mange tiår.
Det er 82 klubber i Troms skikrets i dag og disse klubbene har 6200 medlemmer i sine rekker 

Koronapandemien setter sitt klare preg på fødselsdagen 6. mars – men det arrangeres skirenn blant annet i Tromsø denne helga.
Troms skikrets vil innkalle skifamilien til en flott markering av hundre-åringen i løpet av høsten 2021. Samtidig tenker å skrive 100-årshistorien som forhåpentligvis kommer i bokform kommende høst.

nif-epi04, 04
NTB