Hopp til innhold

Vellykket Bredde-Samling på Folgefonna

Den nylig avholdte bredde-samlingen i telemark på Folgefonna ble en stor suksess, med over 20 deltagere, inkludert både løpere og støtteapparat.

Norges Skiforbund Telemark (NSFT) arrangerte nylig en breddesamling som samlet over 20 deltakere til en innholdsrik og inntensiv uke på Folgefonna. 

Arrangementet samlet utøvere fra både landslaget og Regionlag Vest og Øst, som fikk seks dager med skiaktiviteter kombinert med barmarksøkter på ettermiddagene.

Fantastiske treningsforhold
Basecamp og barmarks-øktene ble gjennomført på Framnes videregående skole i Norheimsund. Dette viste seg å være et utmerket sted å bo og trene, med fasiliteter som egen idrettshall, styrkerom, rulleskøytebane, beach volleyball og kajakker tilgjengelig for deltakerne. Et spesielt takk rettes til Odd Inge Austevoll som gjorde denne treningssamlingen mulig.

Treningsforholdene på Fonna Glazier Ski Resort var utmerket, selv om de siste to dagene ble preget av utfordrende vær med regn og tåke. Til tross for dette fikk utøverne gjennomført mange gode økter på ski.

Dyktige trenere og støtteapparat
Trenerteamet besto av flere erfarne fagfolk:

  • Eirik Rykhus fra Hafjell Telemark, Region Øst, var ansvarlig skitrener de første tre dagene.
  • Thomas Burda tok over som skitrener de siste tre dagene.
  • Einar Aabrekk, skiklubbutvikler i NSF, fungerte som langrennstrener og barmarkstrener gjennom hele samlingen.

Støtteapparatet inkluderte Odd Inge Austevoll fra Region Vest og Framnes I-L, Kolbjørn Aas, og Ola Opheim fra Ål I.L, samt sportssjef Bjørn Espen Aase i NSFT.

Variert og kvalitetsrik trening
Treningen fokuserte først på generell skibehendighet før deltakerne gikk over til dedikert GS portkjøring med coaching på posisjon, teknikk og timing i varierte løyper og terreng. Basistreningen inkluderte gode styrke- og balanseøkter, sandvolleyball, fotball, rulleski, løping og rulleskøyte-hockey.

Stor treningsutbytte
Utbyttet fra treningsleiren har vært meget bra, med deltakerne som har fått forbedret både teknikk og generell fysikk. Treningssamlingen har også styrket fellesskapet blant utøverne.

NSFT ønsker å takke alle som har bidratt til å gjøre denne samlingen vellykket, og ser frem til nye muligheter for å utvikle både individuelle utøvere og lagene videre. 

NIF-EPI01, 01