Hopp til innhold

(Foto: FIS/Sam Decout)

Sølv og bronse på mandagens renn i junior-VM

Denne uken blir junior-VM i telemark arrangert i Frankrike og i mandagens renn tok Maria Heggheim Berge fra Kolbu KK og Emma Araldsen fra Hagahogget låmlag, henholdsvis sølv og bronse i junior-VM.

Denne uken får våre unge og lovende telemarkskjørere muligheten i junior-VM. Det er en sterk norsk tropp som har reist til de franske alper. 

Junior-VM startet med gode resultater for de norske utøverne. Maria Heggheim Berge fra Kolbu KK klinket til med sølv på mandagens klassiske øvelse. Hun var 9,26 sekunder bak den franske kvinnen Augustine Carliez som vant rennet. Emma Araldsen fra Hagahogget låmlag kjørte også godt og tok bronsen på distansen, 17,22 bak Carliez. Julie Henn Helgøy fra Odda Alpin deltok også, men kjørte dessverre ut i 1.omgang. 

I herrenes renn ble unggutten Kristian Jordhøy fra ØTI Hafjell beste norske på syvendeplass 14,49 sekunder bak Alexis Page som vant på hjemmebane. Even Opheim fra Ål IL kjørte inn til tiendeplass i mandagens renn. Rudi Vold Bruaset fra Åndalsnes IF kom på 17.plass, Magnus Vold fra Åndalsens IF kom på 21.plass og Sigurd Glimsdal Myhre fra Åndalsnes på 22.plass.  

nif-epi04, 04