Hopp til innhold

Gøril og Kaja i Ål (Morten V. Eriksen)

Første World Cup-seier til Bjørnstad Konow

Sesongens eneste World Cup på hjemmebane for telemarkslaget ble arrangert i Ål denne helgen. De norske utøverne kjørte godt. Les mer om hvordan det gikk for de her.

Sprint fredag
Den første konkurransen av fire i helgas World Cup i telemarkskjøring er over. Det ble kjørt sprint og der vant Gøril Strøm Eriksen fra Bekkelagets Sportsklubb klart foran konkurrentene. Strøm Eriksen vant med hele 5,21 ned til annenplassen som franske Argeline Bouquet tok. Camille Bourbon, også fra Frankrike, tok tredjeplassen.

På herresiden ble det trippelt fransk da Charly Petex tok seieren 0,79 foran Elie Nabot og 1,05 froan Noe Claye. Beste norske på herresiden ble også en Bekkelaget-løper. Jacob Alverberg tok femteplassen og var 3,44 bak den seirende franskmannen i mål. 

- Vi har hatt en fantastisk helg på Ål der vi tok rent bord på kvinnesiden som var over all forventning. Jeg hyller alle i støtteapparatet og arrangør Ål alpin for en utrolig bra helg. Uten alle dere hadde ikke dette vært mulig, sier sportssjef Bjørn Espen Aase.

Ny seier til Gøril!
I lørdagens direktesendte parallell sprint tok Gøril Strøm Eriksen seieren i Ål. Gøril gikk enkelt videre fra de første rundene og Oslo-jenta slo lagkamerat på landslaget Kaja Bjørnstad Konow i semifinalen. I finalen møtte hun franske Argeline Bouquet som tok annenplassen. World Cup-leder Jasmin Taylor tok tredjeplassen da hun slo Konow i kampen om den siste pallplassen. Seieren til Gøril Strøm Eriksen var hennes andre denne sesongen og andre i Ål denne helgen.

- Gøril har vært stabilt god gjennom hele sesongen og det var bare et tidsspørsmål om når hun skulle begynne å vinne World Cup-renn i år også. Gøril kjørte veldig bra spesielt på sprint og parallell sprint der hun vant, sier Bjørn Espen.

I herrenes parallelle sprint ble Jacob Alveberg beste norske. Han tok fjerdeplassen i årets eneste World Cup på hjemmebane. Franske Elie Nabot tok seieren da han slo sveitseren Romain Beney i finalen. Noe Claye fra Frankrike slo Jacob i B-finalen og tok dermed tredjeplassen. 

- På herresiden viser Jacob at han har nivået inne og matcher de beste i verden. Gøy med flere av unggutta viser seg frem ved å kjøre godt og være topp 15. Mikkel Nygaard Løken har vist gode takter tidligere og jeg er sikker på at han kommer til å levere i fremtidige World Cup-renn, sier Bjørn Espen Aase.

 Jacob Alveberg og Gøril Strøm Eriksen. Foto: Morten V. Eriksen

Første World Cup-seier til Konow
World Cup i Ål ble avsluttet med to klassiske øvelser på søndag. Der ble det på kvinnesiden seier i begge rennene som betyr at Norge tok storeslem på hjemmebane ved å vinne alle fire rennene i Ål. Kaja Bjørnstad Konow startet dagen med å vinne klassisk disiplin. Det var hennes første seier i World Cup. Hagahogget Låmlag-utøveren slo franske Laly Chaucheprat med 2,96 og Gøril Strøm Eriksen tok tredjeplassen 5,31 bak Konow. Emma Araldsen tok en sterk fjerdeplass i World Cup på hjemmebane.

Suksessen fortsatte for Kaja Bjørnstad Konow som også tok den andre klassiske distansen som ble kjørt i Ål søndag. Dermed tok Asker-jenta sine to første seire i World Cup på samme dag. Konow leverte godt og slo franskmennnene Augustine Carliez og Laly Chaucheprat med over to sekunder. I det som var en jubeldag for Konow kjørte Gøril og Emma inn til henholdsvis fjerde- og femteplass i søndagens andre World Cup-konkurranse.

- Ekstra morsomt var det med Kaja som tok sin første og andre World Cup-seier. Kaja var ute med korsbåndskade for to år siden, og viser at det er hardt arbeid som kreves for å komme tilbake på toppnivå. Kaja har vært med en stund nå og det var fullt fortjent at hun vant World Cup på hjemmebane, fortsetter Bjørn Espen.

- Emma Araldsenn viser også at barmarkstrening lønner seg når vinteren kommer. Etter å ha vært gjennom to harde dager med kjøring står hun helgen ut og tar med seg fjerde- og femteplass i søndagens klassiskrenn, sier Aase.

For herrene gikk det ikke veien i den første av to konkurranser søndag. Unggutten Even Opheim ble beste norske på en 13. plass. Ål IL-kjøreren er ordentlig på hjemmebane og kjører sin første World Cup-helg nå i Ål. Noe Claye fra Frankrike vant den første klassiske distansen for herrene søndag. I den andre konkurransen gikk det bedre for de norske herrene. Der tok Jacob Alveberg en oppløftende sjetteplass 2,88 bak vinneren. Franske Charly Petex tok seieren foran lagkameratene Nabot og Page.

Hedret for sin innsats
Helgen ble også brukt til å hedre en som virkelig har stått på for World Cup i telemarkskjøring. Andrea Jovan har vært renndirektør i FIS Telemark i 20 år og ble nå i helgen hedret for sin innsats. Hun ble hedret for sin innsats for telemarkssporten gjennom flere tiår under World Cup i Ål. 

   
 Fra venstre: Rolf Bryn, Andrea Jovan, Tove Moe Dyrhaug og Birger Goberg.

- Avslutningsvis vil jeg understreke at det er mange som jobber knallhardt på dugnad for at World Cup på hjemmebane skal bli mulig. Jeg ønsker å takke alle for innsatsen de legger ned for telemarkssporten, avslutter sportssjef Bjørn Espen Aase.


RESULTATER 

nif-epi04, 04