Hopp til innhold

Jacob Alveberg hopper i parallell sprint (Nils Alveberg)

World Cup i Melchsee Frutt

I helgen har det vært World Cup for telemark i sveitsiske Melchsee Frutt. Der var det god norsk laginnsats og det norske laget var med å kjempet i toppen.

Klassisk fredag
Helgen startet med klassisk der det var en tøff og lang løype som ble kjørt og den totale løpstiden ble på over tre minutter.

- Det var en krevende løype med over tre minutters løpstid. Emma Araldsen får igjen for all den fysiske treningen hun har gjort her. Allikevel skulle vi gjerne hatt med en av våre på pallen i dagens konkurranse, sier sportssjef Bjørn Espen Aase. 

På kvinnesiden var det en bra norsk laginnsats. Gøril Strøm Eriksen (Bækkelaget SK) kjørte inn til fjerdeplass og ble beste norske. Ella Strøm Eriksen (Bækkelagets SK) ble nummer fem og Kaja Bjørnstad Konow kjørte inn til sjetteplass. Emma Araldsen (Hagahogget Låmlag) imponerte og kjørte inn til åttendeplass. Maria Heggheim Berge (Kolbu IL) kjørte inn til ellevteplass og Julie Henn Helgøy ble nummer 15 i fredagens klassisk.

Jacob Alveberg (Bækkelagets SK) som eneste norske herre kjørte inn til en sterk syvendeplass.

Gøril Strøm Eriksen, Ella Strøm Eriksen og Kaja Bjørnstad Konow.

Norsk pallplass
Lørdag var det klart den første av to parallelle sprinter i Sveits. Der kjørte Gøril Strøm Eriksen seg til en bronsefinale i kvinnenes konkurranse. Bronsefinalen vant Eriksen og tok dermed helgens første pallplass for Norge. Emma Araldsen ble nest beste norske på en sjetteplass. Kaja Bjørnstad Konow, Maria Heggheim Berge og Ella Strøm Eriksen kjørte inn til henholdsvis niende, tiende og ellevteplass. Julie Henn Helgøy kjører inn til 16. plass i lørdagens parallell sprint.

Jacob Alveberg endte på 15. plass i lørdagens sprint.


Gøril Strøm Eriksen på tredjeplass lørdag.

Paralell sprint søndag

Søndag var det ny parallell sprint for det norske laget. I søndagens renn imponerte Jacob Alveberg og kjørte inn til sjetteplass i herrenes renn.

For kvinnene ble Ella Strøm Eriksen beste norske med en sjetteplass. Søsteren Gøril Strøm Eriksen kom på plassen bak og kjørte inn til syvendeplass. Kaja Bjørnstad Konow kom på niendeplass og Maria Heggheim Berge på ellevteplass. Emma Araldsen hadde ikke dagen og endte på 14. plass. Julie Henn Helgøy kjørte inn til 17. plass, men har fått masse god erfaring med å kjøre World Cup.

 
Emma Araldsen

NIF-EPI01, 01