Hopp til innhold

Ella Strøm Eriksen med sin første annenplass i verdenscupen og Kaja Bjørnstad Konow på tredjeplass.

Sterk norsk laginnsats i telemark

Det ble flere gode norske plasseringer i denne ukens verdenscupsprint i telemark.

Verdenscupsprinten i Telemark ble avholdt i Carezza Dolomites og telemarkslandslaget deltok med syv deltakere.

Onsdag
De norske kvinnene kjørte bra og fem norske kvinner var inne blant de tolv beste. Spesielt bra gjorde Ella Strøm Eriksen (Bækkelagets SK) og Kaja Bjørnstad Konow (Hagahogget Låmlag) det. Kvinnene kjørte inn til henholdsvis annen- og tredjeplass. For Eriksen er annenplassen personlig bestenotering i verdenscupen. Gøril Strøm Eriksen (Bækkelagets SK) kom på sjetteplass, Maria Heggheim Berge (Kolbu IL) på ellevteplass og Emma Araldsen (Hagahogget Låmlag) på tolvteplass.

- Det beste jeg har gjort i karrieren. Fantastisk. Jeg har aldri vært på pallen før, og dette ga mersmak, sa Ella Strøm Eriksen etter rennet.

- Det var en meget sterk laginnsats av hele laget. Det hele topper seg med to fantastiske prestasjoner med Ella og Kaja, sier sportsjef Norges Skiforbund Telemark, Bjørn Espen Aase.

Fantastisk var også andreomgangen til Jacob Alveberg (Bækkelagets SK) som kjører seg opp til fjerdeplass.
- Kjører Jacob to omganger som denne er han på pallen, sier en meget fornøyd Bjørn Espen Aase.

 


Jacob Alveberg på fjerdeplass i onsdagens sprint.

Ny god norsk dag i Carreza Dolomites
Dag to av verdenscupen i telemark bød på nok en dag med god norsk laginnsats. Gårsdagens annenplass Ella Strøm Eriksen (Bækkelagets SK) kjørte inn til tredjeplass i torsdagens sprint. Ella Strøm Eriksen tok dermed med seg to pallplasser fra rennene i Italia. Flere av de norske kvinnene kjørte godt, noe som resulterte i tre norske kvinner topp fem. Gøril Strøm Eriksen (Bækkelagets SK) på femteplass, Kaja Bjørnstad Konow (Hagahogget Låmlag) på fjerdeplass. Maria Heggheim Berge endte på en niendeplass, Emma Araldsen på ellevteplass og Julie Henn Helgøy (Odda Alpin) på nittendeplass.

- Nok en dag med god norsk laginnsats. Vi har tre stykker topp fem noe vi er veldig fornøyde med. Spesielt Ella som gjenskapte gårsdagens prestasjon og kom på pallplass også i dette løpet. Dette er en god start på verdenscupen, forteller sportsjef Bjørn Espen Aase. 

I herrenes sprint klatret Jacob Alveberg en plass fra første omgang og endte på en niende plass. 

Nå reiser gjengen tilbake til Seiser Alm der de skal trene og restituere et par dager før ferden går videre til Sveits og Melchsee Frutt for neste verdenscuprunde 26-28. januar. 

NIF-EPI02, 02