Hopp til innhold

Sju utøvere til verdenscupstarten

Norges Skiforbund Telemark sender sju utøvere til denne ukes verdenscupstart i italienske Pinzolo.

Det er fem kvinner og to menn i sesongens første telemarkuttak. I Italia er det klart for sprint lørdag og søndag, og den ferske sportssjefen, Bjørn Espen Aase, ser frem til sesongstart.

– Vi har fått gjort gode sesongforberedelser, både på barmark og på ski, og mener vi er godt forberedt til sesongstarten. I sesongforberedelsene har vi blant annet vært på Juvass, Bjorli, Skei og sist Hintertux i tillegg til tradisjonell barmarkstrening på hjemmebane. Vi har som mål å komme på pallen i hvert renn vi stiller opp i, og på kvinnesiden har vi en sterk tropp som skal være med å kjempe om å bli beste nasjon sammenlagt i verdenscupen, sier Aase.

Svekket på herresiden
Trym Nygaard Løken er eneste fra landslaget som ikke er med i uttaket til verdenscupåpningen i Italia. Telemarkstjernen ble operert for tarmslyng i Østerrike sist uke, og er dessverre ute i mange uker.
– Drømmen er å komme tilbake mot slutten sesongen, sier Nygaard Løken.
– Det var veldig synd det som skjedde med Trym, og han må ta uke for uke fremover. Det hadde vært hyggelig om han rakk noen renn mot slutten av sesongen, men nå handler det først og fremst om å bli frisk. Trym hadde som mål å vinne verdenscupen sammenlagt, og han var så godt i rute før uhellet på siste dag av treningssamlingen i Østerrike, sier Aase.

Med Nygaard Løken ute er det først og fremst Tryms klubbkamerat i Bækkelagets SK, Jacob Benjamin Alveberg, som må bære mye av ansvaret på herresiden. Alveberg har blant annet en seier og flere pallplasseringer i verdenscupen.
– Jacob har toppnivået inne for å være med å kjempe i toppen. Når noen er ute vokser ofte andre utøvere. Det blir skikkelig spennende med Jacob i vinter, mener Aase.

Basert på uttakskriteriene og prosess vedtatt på høstfagmøtet 2023, er det uttatt sju utøvere til verdenscuprennene i Italia 16.-17. desember.

Disse stiller for Norge:
Kvinner:
Gøril Strøm Eriksen, Bækkelagets SK
Kaja Bjørnstad Konow, Hagahogget Låmlag
Ella Strøm Eriksen, Bækkelagets SK
Emma Araldsen, Hagahogget Låmlag
Maria Heggheim Berge, Kolbu IL

Menn:
Jacob Benjamin Alveberg, Bækkelagets SK
Emil Tobias Langhus Bye, Bækkelagets SK 

Eventuelle spørsmål i uttaket rettes til Leder i Telemarkskomiteen, Rolf Bryn.

NIF-EPI02, 02