Hopp til innhold

Ella Strøm Eriksen etter gullet i junior-VM i vinter.

Telemarklandslaget sesongen 2022-2023

Norges Skiforbund har tatt ut seks utøvere på telemarklandslaget for 2022-2023 sesongen. Det er også tatt ut et rekruttlag for at flere talenter kan få matching med eliten.

– Sesongopplegget planlegges ganske tilnærmet som sist sesong, med tettpakket samlingsplan og mange skidager før World Cup-sesongen starter. Vi har oppstartsamling på snø i juni på Folgefonna, sier sportssjef Per Olav Tangen. 

 Foto: Jacob Alveberg tok sin første World Cup-seier i vinter.


Emma Araldsen (18) har allerede etablert seg i verdenstoppen med flere topp 10-plasseringer. Hun er ny på elitelaget kommende sesong. 
– Jeg synes det er kjempestas og veldig spennende å få muligheten, og planlegger virkelig å gripe sjansen. Jeg har fått inntrykk av at laget er gode til å utvikle hverandre, og håper jeg kan bidra med det. Godt humør, motivasjon, store ambisjoner og skiglede kan jeg hvert fall garantere, forteller hun. 

Per Olav Tangen forteller at telemark trapper opp satsningen på rekruttlandslag foran sesongen.

– Dette åpner muligheten for flere av våre talenter vil kunne utvikle seg som idrettsutøvere under enda bedre vilkår. Det vil gi flere av våre beste talenter muligheten til å kjøre seg inn i WC sirkuset. En god mulighet for de under elitelaget for å få sjansen mot verdens beste, sier Tangen.    

For Trym Nygaard Løken er målet å rekke VM i Sveits i mars. Nylig gjennomførte han en vellykket korsbåndsoperasjon, og opptreninga går som planlagt.   

Dette er telemarklandslaget for 2022-2023-sesongen:
Menn:
Trym Nygaard Løken, Bækkelaget SK
Jacob Alveberg, Bækkelaget SK 

Kvinner: 
Gøril Strøm Eriksen, Bækkelaget SK
Ella Strøm Eriksen, Bækkelaget SK
Kaja Bjørnstad Konow, Hagahogget Låmlag
Emma Araldsen, Hagahogget Låmlag 

Rekruttlandslag: 
Emil Bye, Bækkelagets SK  
Maria Heggheim Berge, Kolbukameratene
Kaja Husvik, Eidsvåg IL


Ella Strøm Eriksen og Emma Araldsen.

NIF-EPI01, 01
NSF