Hopp til innhold

Tilbake på ski: Trym Nygaard Løken

Se hvem som er tilbake på ski – Trym fikk kjørt mer enn ventet i Hintertux

Trym Nygaard Løken ødela korsbåndet i mars, men er allerede tilbake på ski.

Comebacket på ski skjedde under Telemarklandslagets samling i Hintertux nylig. 

 For min del så var denne samlingen utrolig viktig med tanke på veien tilbake på ski. I den fasen jeg er i nå handler det vel så mye om det psykologiske som det fysiologiske, det gjelder å stole på kneet igjen selv om det ikke er grodd helt, sier Trym Nygaard Løken.

Han håper å rekke VM i sveitsiske Mürren (20.-26. mars). Bækkelaget-utøveren er blitt en del av «knegruppa» på Olympiatoppen. Det har gitt resultater for den kneskadde utøveren.

 Jeg fikk kjørt mer enn forventet og uten plager i kneet, noe som tyder på at jobben som har blitt gjort med «knegruppa» på Olympiatoppen og alene de siste 6 og en halv månedene har fungert. Diverse styrketester (beinpress og leg-extension) er blitt gjort flere ganger og styrkemessig er jeg i rute. Motorikkøktene skal gjøre kneet rusta til å tåle større belastninger over lenger tid til vinteren, fortsetter Trym.

Sportssjef Per Olav Tangen likte det han så av Trym Nygaard Løken under samlingen i Hintertux.

– Det var veldig godt å se Trym tilbake på ski for første gang etter operasjonen. Han måtte ta det med ro, men dette er veldig bra for «hue» hans, sier Tangen.

«Back to ski»-samarbeidet med Olympiatoppen er noe sportssjefen setter veldig pris på.

 De har laget et veldig godt program for Trym. Det handler om riktige øvelser og å være forsiktig, slik at han unngår nye smeller. Det er veldig viktig å tenke på vær og føre, som å ikke utfordre kroppen i dårlig sikt, men heller ha stabile forhold. Jeg er veldig imponert over både Trym og Olympiatoppen, sier Tangen.

NIF-EPI02, 02
NSF