Hopp til innhold

Telemarklandslaget på samling i Hintertux. Bak fra venstre: Per Olav Tangen, Jacob Alveberg, Trym Nygaard Løken, Emil Bye, Frederic Bruaset Bræin, Lars Ove Berge. Foran fra venstre: Kaja Konow, Maria Heggheim Berge, Ella Strøm Eriksen, Kaja Husvik, Emma Araldsen, Gøril Strøm Eriksen.

Kaja tilbake på ski – strålende samling i Hintertux

Telemarklandslaget badet i sol og hadde strålende forhold under samlingen i Østerrike nylig.

– Vi hadde seks veldig gode dager på ski. Både snøforhold og vær var helt fantastisk. Det ble mye konkurransetrening. Vi fikk kjørt mye porter og gjennomført solid mengdetrening. Vi føler at vi er godt i rute med de fleste utøverne, sier sportssjef Per Olav Tangen.

Kaja Konow var tilbake på ski etter korsbåndskade.

Se videoen Kaja har lagt ut på Instagram!

 
 
 
Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Kaja Bjørnstad Konow :) (@kajakonow)

 

– Det føles veldig bra å være tilbake på ski, sier Kaja.

– Vi kunne ikke vært heldigere med vær og forhold i Hintertux, som gjorde at vi fikk mange gode skidager av god kvalitet. Det er nesten to år siden jeg har kjørt porter, så jeg var litt spent på hvordan det ville gå. Både med tanke om jeg har «glemt» hvordan man kjører porter, og om jeg kom til å føle noe ubehag i kneet etter en uke med portkjøring. Det viste seg å gå veldig bra. Jeg merket minimalt til kneskaden og jeg fikk godfølelsen i portene. Det er veldig deilig å være tilbake, og kjenne at ting fungerer som det skal, fortsetter Kaja.

Telemarklandslaget sikter mot ny samling i midten av november.

– Det er fortsatt en del teknikk, trening og justeringer som det skal jobbes med før jeg er klar til å stå på startstreken i World Cup etter nyttår, men jeg er klar for å gjøre det jeg kan for å få så mange gode økter og best mulig oppladning før det, forteller Kaja.

Rekruttlandslaget var også på plass i Hintertux. 

– Det var helt fantastisk å være tilbake på ski igjen. Godt å få litt skikjøring på ordentlig snø. Også var vi ekstremt heldige med være med seks dager med strålende sol og trikkeskinner hver morgen. Vi ser fram til en bra sesong, sier Emil Bye.

NIF-EPI02, 02
NSF