Hopp til innhold

Foto: Morten Eriksen

NM fjelltelemark avlyst, blir kommunalt arrangement

Norges Skiforbund og Syril IL har besluttet av avlyse NM i fjelltelemark. Sognefjordrennet går som kommunalt skirenn 17. april.

Før påske ble det bestemt av Norges Skiforbund at alle nasjonale mesterskap fram til 11. april måtte avlyses eller utsettes. Bakgrunnen var at flere kommuner har vært underlagt forhøyet tiltaksnivå. Dette tiltaksnivået videreføres nå fram til 25. april. Les koronaveilederen til Skiforbundet her.

– Det er selvsagt veldig synd at NM blir avlyst. Vestlandet har fått et stort snøfall den siste uken, og forholdene er perfekte for en sesongavslutning med NM i fjelltelemark. Likevel er ikke tiden inne for å invitere til nasjonalt mesterskap. Vi er glade for at arrangørene i Syril IL er engasjerte og kjører på med kommunalt arrangement som et alternativ, sier sportssjef, Per Olav Tangen. 

15 år med Sognefjordrennet

I år er det 15 år siden Sognefjordrennet ble arrangert for første gang. Det er også fjerde gangen rennet og arrangørene, Syril IL, har fått tildelt NM i fjelltelemark. 

– Vi hadde et håp om at situasjonen ville ha endret seg da vi kom til april, og at vi nok en gang kunne fått vist miljøet de flotte forholda og fjella vi har her i Leikanger og Sogn forøvrig. Vi får håpe verden ser litt annerledes ut neste år, og at sesongsavlutningen 21/22 blir her i Leikanger fjell-arena, sier rennleder, Egil Johannes Vangsnes.  

Pudderalarm i Sogndal 

Før påske var det lenge siden siste skikkelige snøfall i Indre Sogn. 

– For å sikre snø til arrangementet bestemte vi oss for å flytte Sognefjordrennet (for første gang) fra start på Fagereggji (1000 moh) til Stav (1458 moh). Sistnevnte ligger i Grindsdalen, et stykke vest for fjellarenaen vi vanligvis pleier å bruke til rennet, sier Vangsnes. 

Denne uken kom det derimot 40-50cm i nysnø. Snømangel ble derfor ikke en utfordring lengre.

–  Grindsdalen blir bra, både med lite snø i regionen og med mye som nå. Det er maks 50 deltakere, fra Sogndal kommune, som har lov til å delta. Så her er det førstemann til mølla blant ivrige sogndølinga, systrendinga og balestrendinga.  

Se facebook-arrangementet her 

NIF-EPI02, 02
NSF