Hopp til innhold

Vegen til VM 21: Kaja tilbake på startstreken etter kneskaden

– Jeg kommer inn med fulladede batterier

Sisteårs-junioren skal kjøre sin første konkurranse i mars siden hun fikk en skade i januar 2020. 

– Statusen nå er at formen er god. Jeg kommer inn med fulladede batterier etter et langt skadeopphold og tror jeg kan gjøre det bra.

Det har vært en lang oppkjøring til verdenscupen, VM og junior-VM for 20-åringen fra Asker, som gleder seg over å være tilbake på startstreken. 

– Det blir veldig gøy, og jeg gleder meg til å komme tilbake. Jeg satser på at alt fungerer som det skal, på trening har jeg fått inntrykk av at det gjør det. Kneet fungerer godt, sier Kaja Bjørnstad Konow.

Oppladingen til VM har vært annerledes for Bjørnstad Konow, som rakk å ta bronse i parallell sprint i verdenscupen i Rjukan i 2020 før hun ble skadet.

– Det har selvfølgelig vært mindre skikjøring enn det ellers ville vært. Men for meg som ikke har fått lov til å begynne å stå på ski før gradvis etter nyttår har det ikke vært så annerledes. Jeg er kjempeglad for at jeg får med meg de viktigste mesterskapene som er junior-VM og VM.

Mens andre utøvere forteller om få dager på ski har Kaja rehabilitert på Olympiatoppen.

– Jeg har vært heldig og fått trent med et kjempebra opplegg på Olympiatoppen, så jeg har ikke merket så mye til hvordan pandemien har påvirket sesongen fordi jeg har vært i den situasjonen jeg har vært. Men det er klart at alt blir mer usikkert.

Som sisteårsjunior og norgesmester i klassisk fra 2019 har Bjørnstad Konow ambisjoner om å gjøre det bra både i VM og junior-VM i Melchsee-Frutt.

– Siden det er mitt siste år som junior hadde det vært gøy å gjøre det bra i junior-VM. Jeg har forutsetninger for å gjøre det bra der, det hadde jeg hvert fall i fjor. Jeg har et håp om å gjøre det bra i VM også. Denne uken har vi samling på Hafjell. Her skal jeg gjøre det jeg kan for å forberede meg og justere litt på teknikken. 

– Jeg fikk pallplass i fjor i worldcupen, og det hadde selvfølgelig vært gøy med pallplass igjen. Jeg sikter på topp fem i alle fall, sier en kampklar Kaja Bjørnstad Konow.

10-14. mars venter verdenscupavslutningen i Thyon (SUI). Deretter venter junior-VM og VM i Melchsee-Frutt (SUI) 15-21. mars.  

NIF-EPI03, 03
NSF