Hopp til innhold

Vegen til VM 21: Jacob er klar for sitt siste junior-VM

- Klart jeg må hente hjem noen individuelle medaljer

Det nærmer seg verdenscupavslutning, junior-VM og VM. Det er ingen tvil om at mars blir en hektisk måned for landslagsutøveren og siste-års-junior Jacob Alveberg.  

– Jeg gleder meg! Junior-VM er sesongens store mål. Her har jeg virkelig muligheten til å hevde meg, sier 20-åringen fra Stabekk. 

Årets junior-VM i Melchsee-Frutt bli Alvebergs fjerde junior-VM. Den tidligere mesterskapserfaringen, samt erfaringene fra verdenscupen, kommer godt med når han nå skal kjempe om individuell medalje. 

– Det som blir spesielt i år er at VM og junior-VM blir arrangert samme uke og på samme plass. Det betyr mange konkurranser i bena på få dager. 

Jacob forteller at målet for senior-VM er å prestere når det gjelder. 

– Jeg vet jeg kan prestere, og har de egenskapene som skal til for å gjøre det bra i en konkurransesammenheng. Med erfaringene jeg har gjort med i verdenscupen inneværende sesong er målet vertfall å komme blant topp 10.

Jacob forteller at han er glad for at de får kjøre renn og konkurrere under pandemi, og at han føler seg priviligert. Samtidig har sesongen vært alt annet enn normal. 

– I likhet med andre grener fikk vi en annerledes oppstart på sesongen. Vi fikk aldri de oppkjørings-ukene vi pleier å ha i Østerrike. Heldigvis var det mye snø i Norge i høst og tidlig i vinter. Vi har fått gode treningsuker her hjemme. Denne uken har landslaget hatt en siste treningssamling på Hafjell før avreise mandag. Her har vi fått gode timer på ski. Nå trengs det bare to korona-tester med negativt prøvesvar, så er vi klare til dra. 

Mandag reiser landslaget til Thyon (SUI) for verdenscupavslutning 10-14. mars. Deretter går turen videre til Melchsee-Frutt (SUI) for junior-VM og VM fra 15-21. mars. 

NIF-EPI02, 02
NSF