Hopp til innhold

Guro gjør comeback!

- Det blir spennende å se hvordan jeg ligger an i forhold til verdenseliten

Landslagsutøveren som la opp i 2019 stiller til start både i verdenscupavslutningen i Thyon (SUI) 10-14. mars og i VM i Melchsee-Frutt (SUI) 15-21. mars.

Les uttaket til WC, VM og Junior-VM her

– Da jeg la opp var det litt fordi jeg manglet skiglede. Etter to år som student i Sogndal med mye ski- og pudderkjøring så har skigleden kommet sakte, men sikkert tilbake, sier Guro Helde Kjølseth. 

25-åringen er spent på hvordan det blir å måle seg mot verdenseliten igjen.

– Jeg er veldig spent på hvordan det blir å konkurrere igjen. Jeg kjørte NM i fjor, så jeg har kjørt renn siden jeg la opp. Det blir spennende å se hvordan jeg ligger an i forhold til verdenseliten, for det aner jeg jo ikke. Jeg har kun målt meg mot juniorer.

I 2020 kom Kjølseth inn som trener for juniorlaget, det tar hun med seg gode erfaringer fra. 

– Det har vært veldig gøy å trene juniorene. Man kjenner på at man faktisk kan det man snakker om når man skal lære det til andre. Jeg har selv hatt voksne som mine trenere, og som tjuefemåring har jeg kanskje et litt annet perspektiv på ting. Jeg liker godt å vise det jeg forteller om.

Oppladingen til VM har foregått i Sogndal for Molde-jenta, som i tillegg til å være trener er lærerstudent ved Høgskulen på Vestlandet.

– Jeg har fått et bra treningsopplegg av trener Arnstein Sunde. Broren min, Vidar Kjølseth, har vært med og satt ned porter i Sogndal. Også har jeg vært på noen samlinger med juniorer, både som utøver og trener

Mens andre utøvere har snakket om få dager på ski som følge av Covid-19 har Kjølseth brukt dagene til å trene og kjøre pudder. 

– Corona har ikke påvirket sesongen min så mye, da jeg studerer i et område med lite smitte. Men det er klart at vi har hatt lite fysisk skole og få samlinger. Men jeg har vært heldig og hatt mange dager med trening og skikjøring.

– Status nå er at formen er god. Jeg har lagt ned ganske mange måneder med spesifikk trening og har tatt igjen mye på styrke- og skøytefronten. Jeg har gjort det jeg kan, så får vi se.

Når det gjelder ambisjoner for VM sikter landslagsutøveren høyt.

– Jeg har kun fjerdeplasser fra VM tidligere så det hadde vært veldig gøy å ta en medalje. Parallell er nok min favorittøvelse i VM for der har jeg gjort det best tidligere, og sprint.

NIF-EPI02, 02