Hopp til innhold

- Moro med plass på landslaget

Denne sesongen har det blitt tatt ut to utøvere fra VTSK til juniorlandslaget i langrenn, Ingerid Vadder og Johannes L. Flaaten, begge fra Morgedal IL.

Tirsdag 4. mai ble uttakene til langrennslandslagene for sesongen 2021-22 klare. Hovden skigymnas kunne skilte med hele 3 utøvere til Equinor juniorlandslag kommende sesong, deriblant Ingerid Vadder og Johannes L. Flaaten fra Morgedal IL. 

- Eg synes det va veldig moro å få plass på landslaget og ser veldig fram mot det. Håper eg får lært mykji og fær nye erfaringar, og håpar au me bli ei bra gruppe som kan gjera kvarandre gode, seier Ingerid som denne sesongen har som mål å kjempe om de øverste plasseringene i Norges Cupen og kvalifisere seg til junior VM. Ingerid tok i 2020 sammenlagtseier i Norges Cupen, og hun ble Norgesmester i sprint. Hun ble også tatt ut til Nordisk juniorlandskamp 2020, hvor det ble gull på sprint, bronse på distanse og gull på stafett. 

Ingerid er nå på sitt andre år på Hovden skigymnas, mens Johannes er på det siste. Han flytter snart til Lillehammer for å satse fulltid på ski. 

- Jeg er veldig glad for å bli tatt ut på juniorlandslaget, og føler meg privilegert og heldig, sier Johannes som i fjor tok en sterk 3. plass sammenlagt  Norgescupen. Han tok også sølv på sprinten under Nordisk juniorlandskamp i 2020 , og gikk ankeretappen på stafettlaget- noe som resulterte i gull. 

Til sammen 12 utøvere er tatt ut til Equinor juniorlandslag 2021-22, og trener er Monika Kørra. 

Mer informasjon om landslagene 

VTSK gratulerer de ferske utøverne på juniorlandslaget!

NIF-EPI01, 01
NTB