Hopp til innhold

Foto: Cato Vik

Endeleg nasjonale alpinrenn igjen

Etter 2 år uten nasjonale konkurransar har det vore stor stas å kunne delta på Hovudlandsrennet og Telenorleikane igjen. Her er eit knippe bileter og resultatlister frå renna.

Til Telenorleikane 2022 stilte Sogn og Fjordane Skikrins med 7 utøvarar (sjå utøvarliste lenger nede i artikkelen). Det var etterlengta landsfinalar for U13 og U14 klassane som endelig vart arrangert av Krødsherad Alpin ved Norefjell Alpinsenter. Stort sett god steming og fine dagar for alle som reiste til Norefjell denne helga, til trass for utfordrande snøforhold og avlyst storslalåmrenn for U13. 

Til Hovudlandsrennet 2022, arrangert av ÅL Alpin, stilte Sogn og Fjordane Skikrins med 3 løparar. Martine Vik og Lucas Helle Reed, frå Førde Alpin, og Oskar Ellingsund frå Jølster Alpin. 

Etter 2 år utan nasjonale konkurransar var det tydeleg at dette var eit etterlengta arrangement. I jenteklassen stiller om lag 80 løpere og i gutter om lag 100, så det er hard konkuranse. Det vart gjenomført 2 dagar med utfortrening under særdeles gode forhold med sol og kulde før konkuransedagane starta med utfor torsdag og Super-G fredag. Mykje god kjøring og læring fra våre utøvere som ikkje har for mange dager med fartstrening, godt støttet av Jørgen H Lambrechts som trener. Laurdag vart det kjørt storslalom og søndag slalom, her var Reiel Felde med som trener/lagleder de siste dagene for støtte til utøverne og for læring. Det knyttes vennskapsbånd og kontakter på tvers av krets/klubb i dagene HL pågår som krets og utøver kan dra nytte av senere.  

Våre løpere viser stor skiglede og selv om vi har en lite tropp i år leveres det topp 15 plaseringer i flere øvelser. I søndagens renn tek Oskar Ellingsund først ein imponerande 9. plass i slalåm, og 10. plass i superkombi. 

Resultatlister Hovudlandsrennet: 

Utfor Super-G Storslalåm Slalåm  Supercombi

Resultatlister Telenorlekene:

Super-G U14 Super-G U13 Storslalåm U14 Storslalåm U13 (Avlyst) Slalåm U14 Slalåm U13

Utøvarliste Telenorlekene 2022: 

Navn Klubb Klasse 
Truls Hauge Angedal Førde IL   G13 år  
Anders Brennset Gjerland Sogndal IL  G13 år 
Lasse Hafstad  Førde IL G13 år 
Christoffer Amundsen  Sogndal IL   G14 år
Jonas Knapstad  Førde IL   G14 år 
André Strand   Førde IL  G14 år 
Bertine Hauge Angedal  Førde IL   J14 år 

Utøvarliste Hovudlandsrennet 2022: 

Navn: Klubb:  Klasse: 
Martine Vik Førde IL J15 år
Lucas Helle Reed Førde IL G15 år
Oskar Ellingsund  Jølster IL G16 år

Ei knippe bileter frå Telenorlekene 2022: 

 

Ei knippe bileter frå Hovudlandsrennet 2022: 

NIF-EPI02, 02
Pedro Lemos