Hopp til innhold

Verdenscupavslutning

Verdenscupsirkuset ble rundet av for sesongen med en uke i de italienske Dolomittene. Det ble konkurrert i samtlige øvelser med utgangspunkt i Falzaregopasset, Cortina d'Ampezzo.

Det var ingen nordmenn som hadde dratt ned for å akklimatisere seg for denne konkurranseuken, og det kan vel sies at samtlige kjente hvor brutalt det er å konkurrere på over 2000 moh uten gode forberedelser. 

Hans Inge Klette gikk inn til en 19.plass på sprinten, som ble beste norske resultat under verdenscupavslutningen i Cortina. 

Resultater kan leses her: 

Vertikal

Individuell 

Sprint

Blandet stafett 

Forhåndsomtale: 

Først ut er vertikal lørdag 6.4, før individuell følger dagen derpå. En innlagt hviledag, før det skal knives om fremskutte plasseringer i øvelsene sprint og blandet stafett henholdsvis mandag 9.4 og 10.4. 

Se program og øvrig info her 

For Norge stiller det en stor og spennende tropp nedover for å ta del i randofesten. Hans-Inge Klette skal igjen forsøke å ta seg til finale og kanskje til og med en pallplass i sprint. Trym Dalset Lødøen og Erik Kårvatn har gjort gode prestasjoner i det siste og vil nok fortsette på den gode formen. Spennende blir det også å se hvor mye krefter Sander Engdahl har klart å samle etter en vinter forfulgt med sykdom.  

Ida Waldal vil garantert få noen gode konkurranser mot seniorene i sine siste konkurranser som junior. Hun er også selvskreven på det norske laget i blandet stafett med mindre det blir sykdom. Bjørn Haugo Herfindal går vertikal og individuell før han drar hjem for å kjempe om NM-gull i vertikal på hjemmebane i Tromsø helgen etter! Vegard Øie har slitt med sykdom etter Pierra Menta, men går vertikal og individuell som ett ledd mot ett av sesongens hovedpunkter, PDG senere i april.  

Sprint og blandet stafett er planlagt å sendes på ISMF Youtube, mens øvrige resultater kan følges via resultatservicen til MSO.  

NIF-EPI01, 01