Hopp til innhold

Dobbelt norsk i Randonee-EM

Det ble en strålende dag for norsk randonee med dobbelt norsk i U20-klassen på onsdagens vertikal.

 Ida Waldal sikret sitt tredje EM-gull, mens Elise Hjelseth tok andreplassen og vant dermed sin første medalje i mesterskapet.

– Åpnet litt hardt for dagsformen, men klarte å holde til mål. Litt sliten både fysisk og mentalt i dag, men uansett et artig løp. Bratt og hard løype, sier Waldal. 

– Veldig fornøyd med dagens løp. Gikk over all forventing. Fikk en ganske god start, der jeg ikke åpnet for hardt. Videre klarte jeg å komme meg ganske langt frem i feltet. Etter hvert lå jeg som nummer to. Da var det bare å holde posisjonen helt til mål, og det gikk! Det var en hard og brutal løype, men veldig artig når det går bra, sier Hjelseth.

– En stor norsk dag, hvor Ida og Elise tar gull og sølv på vertikalen i U20-klassen. Ida innfridde favorittstempelet hun hadde i forkant av øvelsen og står igjen med tre gull etter de individuelle øvelsene, noe som er en knallsterk prestasjon, forteller sportsjef for randonee i Norges Skiforbund, Martin Hanem Bartnes.
– Dagens bombe var Elises sølvmedalje. Hun gikk et veldisponert løp og hadde bra trøkk den siste halvdelen av løpet. Elise er yngst i U20-klassen, noe som lover særdeles godt for neste sesong. Det å ha to jenter på pallen viser at de norske utøverne setter sitt preg på mesterskapet.

Iver Holen sikret seg en niendeplass i U18-klassen, mens Ingfrid Klokset havnet på 11. plass i samme årsklasse.

I U23-klassen sikret Trym Dalset Lødøen seg en 11. plass, mens Morten Antonsen havnet på 16. plass. Sander Engdahl ble nummer 23, og Erik Kårvatn endte på 25. plass.

I seniorklassen ble beste norske Vegard Øie på en 24. plass, etterfulgt av Trym Dalset Lødøen på en 25. plass. Bjørn Haugo Herfindal avsluttet på en 31. plass, mens Morten Antonsen sikret seg 34. plass. Sander Engdahl kjørte inn på en 43. plass, og Erik Kårvatn fulgte på 46. plass.

EM avsluttes med Mixed stafett fredag. 

Mer informasjon om Ida 

Mer informasjon om Elise

Resultater

Les alt om Randonee - EM 

nif-epi04, 04