Hopp til innhold

Trym Dalset Lødøen klinket til med sjuendeplass sist helg. (Foto: ISMF)

Trym med bestenotering i World Cup

Trym Dalset Lødøen presterte tidenes beste norske plassering i en individuell randoneekonkruranse i World Cup med sjuendeplass lørdag.

Han vant samtidig U20-klassen under World Cup i Andorra.

- Denne prestasjonen viser at den økte satsningen på randonee landslaget gir resultater og at norske utøvere er med og preger resultatlistene også i individuelt, sier sportsjef Martin Hanem Bartnes.

Det var utfordrende forhold med vind og snøstorm. Lørdagens løp ble derfor kortet ned. Flere av utøverne gikk med varme ytterklær utenpå konkurransedressen, så avgjørelsen fra ISMF var nok riktig.

- I første skiftesone hadde eg eit raskt byte som gjorde at eg avanserte fram i feltet. Det var oppkøyrde forhold nedover og i samband med dårleg sikt førte dette til krevande forhold for mange. Det var i nedkøyringane eg tok flest plasseringar og kom ut som nr 15 til andre stigning. Eg følte meg ganske sterk undervegs og heldt plasseringa oppover medan eg avanserte nokre plassar på nedkøyring og raske tekniske skifter. Et raskt skifte rett før mål og en sterk spurt førte til at eg kom inn som nr. 7, sier Trym selv.

Søndagens vertikal-konkurranse ble også kortet litt ned på grunn av sterk vind i øvre del. Dette førte til en «sprintvertikal» på 370 høgdemeter med vinnertid under 12 minutter. Det var en tett og hard konkurranse der det ikke var store tidsdifferansene mellom plasseringene. 

- Alt i alt er vi fornøyd med det laget presterte under vertikalen, sier Hanem Bartnes.

RESULTATER FRA HELGENS RENN I ANDORRA

nif-epi04, 04