Hopp til innhold

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Jubler over randonee og hopp stor bakke kvinner på OL-programmet

Randonee kommer inn på OL-programmet for første gang under vinterlekene i Cortina og Milano om fire år. Hoppkvinnene skal opp i stor bakke for første gang.

 Det er veldig gledelig at randonee blir en del av vinter-OL. Dette er en idrett som bare blir mer og mer populær. TV-bildene kommer til å bli spektakulære. Topptur på ski med bratte motbakker, fantastisk natur og fartsfylt skikjøring blir en fantastisk tilvekst i OL-sammenheng, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug. 

De tre randonee-øvelsene som kommer inn på OL-programmet i 2026 er: 

  • Sprint kvinner 

  • Sprint menn 

  • Miksstafett 

Skipresidenten gleder seg også over at hoppkvinnene tar steget opp i den store bakken også i OL-sammenheng. 

 Dette er et naturlig og riktig steg for hoppkvinnene. Vi har alle latt oss imponere over utviklingen på kvinnesiden i hoppsporten. Ingen glemmer da Maren Lundby sikret tidenes første VM-gull i stor bakke i Oberstdorf. I Beijing-OL var kun normalbakken på programmet, men nå får vi et mer likestilt OL-program enn noen gang. Takk til hoppkvinnene som har gått foran i kampen, sier Dyrhaug. 


VANT STOR BAKKE I VM: Maren Lundby (Foto: Lise Åserud / NTB)

En lagkonkurranse i alpint forsvinner fra OL-programmet i 2026. Fredag ble det dessverre kjent at kombinert kvinner ikke kommer inn på konkurranseprogrammet under vinter-OL i 2026. 

NIF-EPI03, 03
Hoppanlegget i Tomter. Foto: Tomter Hoppteam