Hopp til innhold

Lagbilde

Vel overstått EM!

Årets EM er vel blåst og den norske gjengen er tilbake på norsk jord! Gledelig med en fyldig tropp med mange spennende navn. Noen var der for å høste erfaringer og kjenne på det internasjonale nivået, mens de erfarne var der for å samle gode plasseringer.

Første øvelse under EM var sprint. I utgangspunktet en god gren for Norge. 

Hans-Inge Klette hadde dessverre en tung dag i høyden og ryker ut i kvertfinalen. Ender på 18. plass. Bjørn Haugo Herfindal stilte også til start i seniorklassen, men klarte akkurat ikke å gå videre fra prologen med sin 32. plass. 

Henriette Albon stilte til start i dameklassen, og går inn til en 20. plass. 

I juniorklassen, U 20, stilte landslagsutøverne Trym Dalset Lødøen og Erik Kårvatn. Trym ender på 16. plass, mens Erik spurter seg inn til 14. plass 

Blant de yngste, U 18, stilte vi med Ida Waldal, Malin Indergård, Elise Hjelset Andersen og Kristoffer Wik. Malin sprinter seg hele veien til finale og ender på 6. plass. Ida ender på 11. plass etter tidsstraff i semifinalen. Elise gjør også en god innsats og ender på 16. plass. Kristoffer klarer seg også bra i sin debut på den internasjonale arenaen og ender på 20. plass. 

Dagen derpå var det duket for øvelsen vertikal! 

En slak løype som likevel skulle vise seg å skille godt. I herreklassen ender Vegard Øie på 23. plass, Bjørn Haugo Herfindal på 34. plass og Morten Antonsen på 40. plass.

Blant damene var det Henriette Albon som gjør det best med sin 22. plass. Eli Anne Dvergsdal og Astri Waldal følger like bak på henholdvis 25. plass og 28. plass. 

Trym Dalset Lødøen kjemper seg inn til en 7.plass i U20. I samme klasse ender Erik Kårvatn på 15. plass. 

Vår første seier sørger Ida Waldal for med sin knallsterke prestasjon! I samme klasse ender Elise Hjelset Andersen på 8. plass og Malin Indergård på 9. plass. Kristoffer Wik gjør også en god innsats opp fjellsida med sin 13. plass. 

Etter en hviledag var det klart for "kongedistansen" individuell. 

Lite snø i området, gjorde det utfordrende for arrangør å lage ei løype med off-piste.

I herrer senior var det Vegard Øie som gjorde det best med sin 20. plass. Bjørn Haugo Herfindal følger på en 42. plass. Morten Antonsen får utstyrtrøbbel underveis og Hans-Inge Klette har en tung dag. Begge ender med DNF. 

Henriette Albon var eneste norske dame til start i seniorklassen. En tung dag ender med 25. plass. 

Etter seier på individuell like før EM, var det forventninger til hva Trym Dalset Lødøen skulle få til. Han lå lenge og kjempet om 3. plass, men får dessverre problemer mot slutten av løpet og må bryte. Erik Kårvatn kjemper seg til mål på 16. plass. 

Ida Waldal viser nok en gang superkrefter og sikrer Norge nok en seier i mesterskapet! Malin Indergård ender på 6. plass, og Elise Hjelset Andersen ender på 11. plass. Kristoffer Wik sikrer seg en 15. plass i U18-klassen. 

Siste dag og avslutningsøvelsen, stafett. 

For første gang skal den olympiske modellen testes ut på høyeste nivå.

 Norge stilte med to juniorlag. En gutt og ei jente på hvert lag. 

Trym Dalset Lødøen og Ida Waldal utgjorde det ene laget og ender på 7. plass. Det andre laget bestod av Erik Kårvatn og Malin Indergård. De havner tilslutt på en 11. plass. 

Alt i alt god innsats av den norske troppen. Mange erfaringer er høstet og alle er klare for å kjempe videre mot nye bragder! 

NIF-EPI02, 02
Pedro Lemos