Hopp til innhold

Hans-Inge Klette (nr 17), Vegard Øie (nr 33) og Trym Dalset Lødøen (nr 73). Foto:ISMF

Oppsummering av World Cup-helgen i Italia

På sprinten var vi uheldig og fikk tidsstraff, men resultatene fra søndagens individuelle konkurranse lover godt for sesongen av sesongen.

Randoneelandslaget stilte med Hans-Inge Klette, Trym Dalset Lødøen og Vegard i Pontedilegno-Tonale.

Under fredagens sprint var Klette og Lødøen i aksjon. Klette overrasket med annenplass i Adamello i fjor, men en tidsstraff ødela mulighetene for å være med helt i toppen denne gangen. Viljar IL-utøveren var nemlig uheldig i den siste skiftesonen i kvartfinalen og fikk 20 sekunders tidsstraff for å ha hatt skituppen utenfor skiftestasjonen da han tok av fellene. Klette havnet dermed sist i heatet og ble til slutt nummer 28. 

 Dette var svært ergerlig, for jeg følte jeg hadde mye inne, sa Klette.

Lødøen er førsteårssenior. Han hadde en grei gjennomføring i prologen, men mangler fortsatt litt for å hevde seg i seniorklassen og ble nummer 50. Samtidig tar han med seg nyttig sprinterfaring hjem fra øverste nivå.

Resultater sprint  Resultater individuell


Våre tre utøvere i aksjon helgen (Foto: ISMF)

Søndagens individuelle renn startet på 2600 meter over havet. To ganger i løpet av konkurransen skulle utøverne opp til 3000 moh. Det er noe som merkes godt så tidlig i sesongen.

 Randoneelandslagets tre utøvere presterte bra. Disse plasseringene lover godt for resten av sesongen og tyder på at et godt treningsarbeid er lagt ned i forkant av sesongen, sier sportssjef Martin Hanem Bartnes.

Klette var best av våre med 20. plass, tett fulgt av Øie på 23. plass, mens førsteårssenior Lødøen imponerte med 31. plass i det gjeveste selskap.

Neste World Cup-runde går i Morgins, Sveits 11.-14. januar.


Hans-Inge Klette i aksjon under World Cupen i Italia (Foto: ISMF)

NIF-EPI03, 03