Hopp til innhold

Norsk mester på sprinten: Hans-Inge Klette. (Foto: Haakon Funderud Lundkvist)

Klette norsk mester i sprint på Bjorli

Det ble en brå sesongstart ved at de første NM-medaljene i sprint skulle deles ut allerede etter sesongens første konkurranse. Noen hadde kanskje ikke skiftesonedrillen helt på plass enda?

Grunnet en tørr og mild senhøst i Romsdalen, måtte rennene som egentlig skulle vært arrangert i Tusten Skisenter, flyttes til Bjorli Skisenter. Der hadde de fått produsert nok kunstsnø til at det lot seg gjøre å arrangere både sprint og individuell. 

Noe uventet for enkelte utøvere, ble de møtt med 15 minusgrader på stadion da NM i sprint skulle arrangeres på lørdag kveld. Romsdal Randoneeklubb hadde laget en fartsfylt og krevende sprintløype hvor vi fikk se tette dueller og spenning helt frem til målstreken. 

Hans-Inge Klette sikret NM-tittelen.

Resultater fra NM-sprinten:Menn Kvinner/U-klasser 

Etter noen timers søvn var det på’n igjen. For søndag morgen ventet Classic Norway Hotels Norgescup individuell. Kuldegradene holdt seg fortsatt lave, men godt kledde utøvere og arrangører løste dette godt. Løypen bestod av ulikt antall runder i en kunstsnøløype, alt ettersom aldersklasse. Seniorklassen gikk i alt fem runder i løypen som inneholdt fine og varierte spor oppdelt med en «ski på sekk-sekvens» halvveis på stigningen. Nedoverkjøringen var portkjøring på etter hvert slagete kunstsnøunderlag.

Alt i alt godt arrangerte renn i regi Romsdal Randoneeklubb. Landslaget stilte opp og gjorde sitt for at nivået skulle være godt. Som et ledd i avtalen med Classic Norway Hotels, bodde landslagsutøverne i leiligheter på Bjorligard Hotell. Dette var en meget hyggelig opplevelse, og de var veldig fornøyde med oppholdet. 

Nå venter verdenscup i Italia for enkelte før jul, før norgescupen fortsetter på Lillehammer like over nyttår. 

Alle foto: Haakon Funderud Lundkvist

NIF-EPI03, 03