Hopp til innhold

Ser veldig lovende ut

Randoneelandslaget er i rute inn mot 2022/23-sesongen.

Nylig var landslaget på samling på Juvass sammen med rekruttlandslaget og ungdommer som satser mot norgescup, ungdoms-OL, europacup og VM. Andre seniorer deltok også under oppholdet. 

– Fokus var primært å få til en god mengdeuke i lag med en god del høydemeter på ski, to gode hardøkter, en hurtighetsøkt og en lang langtur, sier landslagstrener Ove Erik Tronvoll.

– En veldig fin gjeng med godt humør,  pågangsmot og stor treningsiver, fortsetter Tronvoll.

Ola Hovdenak og Håkon Klerud var trenere for rekrutt, juniorer og ambisiøse seniorer. Været, spesielt vinden, var utfordrende på Juvass, men det er ikke uvanlig på høsten.

– Med unntak av én dag, var landslaget på ski hver dag hele uka. Snøen var på pluss, veldig bra, selv om vinden var noe stri, forteller Tronvoll.

– To gode intervaller ble gjennomført på beina med staver på veien opp mot Juvass. Langturen ble på grunn av vind lagt til fjelltoppene rundt Lom under veldig flotte forhold, fortsetter landslagstreneren.

Han likte mye av det han så og er optimist når vi nærmer oss World Cup-starten.

– Alle på landslaget virker å være i god treningsform og har fått lagt ned en solid treningsjobb så langt. Sesongoppkjøringen ser foreløpig veldig lovende ut. Nå gjelder det å legge til rette for at alle fortsatt får trent godt, samt holder seg friske og skadefrie og får en utviklende førjulsvinter, avslutter Tronvoll.

Neste samling blir under høydeoppholdet i italienske Cervinio i starten av november. World Cup-åpningen skjer i Val Thorens i slutten av november. 

NIF-EPI03, 03