Hopp til innhold

Full action på breddesamling for syns og bevegelseshemmede

Alt fra bredde til elite var på Gautefall på felles samling, deltakelse på Gautefall Sportsfestival var en del av programmet.

Denne gangen var det åpen samling som sto for tur. Vi var en solid gjeng med alt fra de yngste utøvere på 10-11 år opp til eliten.  
Det var fire yngre utøvere, seks piggere der hvorav de fleste er med på rekrutt opplegget, her hadde vi også med oss Emil som er hockeyspiller. Disse utgjorde breddedelen av samlingen. Vår tidligere paralympier, Mariann Vestbøstad Marthinsen  var med som trener og mentor for de sittende. 
Ellers var  hele elitelaget minus Birgit Skarstein tilstede, hun var opptatt med ro-VM denne helga. Der gikk det veldig bra, hun tok hjem gullmedaljen og sikret plass til neste års Paralympics i Tokyo. Vi gratulerer.
Lena Sponberg og Leif  Foss, våre Deaflympics klare utøvere var også med oss på denne samlingen.

Det var stor sett rulleski som sto på programmet for både bredde og elite.
Vi hadde to felles økter, en styrke økt og den andre var en tur opp til Rytterspranget. 

Vi var fordelt på ulike leiligheter  på Club Gautefall, der vi spiste frokost. Lunsjen og middagen fikk vi servert og spiste samlet i leiligheten til trenerne. Det ble noen nye og interessante smaks kombinasjoner til lunsj og middag som ingen av oss hadde sett for oss. 

Den åpene samlingen startet torsdag mens elite hadde vært på Gautefall siden mandag. De utøverne som var med på breddesamlingen og som kom tidlig på onsdag fikk tilbudet om en liten økt der de testet løypene og utstyret. 


Pappa Jon Inge justerer Caspers protese

På torsdag gikk det mye i lek for de yngste. Piggerne fikk tilpasset utstyret og gjort seg kjent i løypa.  Etter lunsj hadde vi felles styrke alle sammen. I forkant av  styrkeøkta hadde elite en løpetur, mens de andre hadde et eget opplegg. Etter middag hadde vi et sosialt opplegg, der vi ble bedre kjent med trenerne gjennom en presentasjon de hadde om seg selv.

På fredag var det rulleski som sto på programmet for alle sammen.  De yngste hadde forbredelser til morgendagens renn og stafetter.  Piggerne fikk trent teknikk, og gått gjennom konkurranse løypa. 
Elite fant ut at det ikke var nok å gå fra Drangedal og opp en gang så de gjorde det like godt to ganger. Til middag var det  endelig taco som sto på menyen noe som var veldig etterlengtet etter de måltidene vi hadde hatt.

På lørdag var det rulleskirenn for alle, vi deltok på Gautefall Sportsfestival. De yngste syns det var veldig gøy å gå renn. For rekrutt var det en god gjennomkjøring før vinterens sesong. Elite og to av piggerne deltok på 30 km, fra Drangedal og opp. Dette er verdens tøffeste 3- mils rulleskirenn, med en høydeforskjell på 400 meter.
Etter lunsj var det en rolig restitusjonstur opp til Rytterspranget, hvor vi også fikk tatt årets lagbilde.

På søndag hadde breddesamlingen en økt før lunsj før turen gikk hjemover.  Mens elite gikk ett renn fra Treungen og opp til Gautefall skistadion, på 18 km. 

De yngste var relativt ferske på rulleski, men hadde en enorm framgang gjennom helga og syns det var veldig stas å få være med elitelaget på samling.  Johannes fra elitelaget var  med på lek med de yngste på søndag, noe som var veldig gøy for alle sammen. 


Johannes fra para elite er med de yngste å leker

For våre døve utøvere Lena og Leif, ble det en litt annerledes samling enn de hadde sett for seg. De fikk ikke tolk og måtte derfor prøve å løse det på andre måter. Leif oppsummerer dette på følgende måte:
-  Jeg var forberedt på at det ville bli en tung uke, det koster å være "påkoblet" og samtidig prøve etter beste evne å tolke for Lena. Dette ble også en uke uten trener Ole Theodor.
Hadde ikke sjanse til å henge med sosialt, spesielt under måltidene, mange folk i et lite rom bidro at det ble mye støy. I selve leiligheten var det jo selvfølgelig mye bedre, og kudos til resten av gjengen som virkelig prøver å inkludere oss etter beste evne. Må jo si at det er godt å være i en gjeng hvor det ikke reageres på at man sier hæ 6-7 ganger på rad, eller om man svarer på noe helt annet enn det man blir spurt om. Noe jeg garantert gjorde flere ganger. Det er mye dialekter i den gjengen! 

Mye trening denne uken, fine treningsøkter og treningene sammen med resten av gjengen var jo en drøm fortsetter Leif, god kommunikasjon med Bjørn/Magnus hele uken. Det er veldig fint å få føle at vi er en del av gjengen, og både jeg og Lena var jo uforberedt på at vi ble inkludert i "kjørelisten" frem og tilbake. Vi hadde tenkt å organisere kjøringen selv, det var absolutt en positiv opplevelse.

Var mer sliten i hodet og "ørene" enn i kropp da jeg kom hjem, det viser bare hvor viktig det er med tolk. For min del går det fint, men hvis man tenker på alle de andre der ute som har nedsatt hørsel, er det ikke rart at de forsvinner ut av idretten. Nettopp fordi det koster for mye "å høre" avslutter Leif,  uansett, gleder meg til neste samling, begynner allerede å tenke på at denne gjengen kommer jeg virkelig til å savne!

 Alle var fornøyde med samlingen. De yngre løperne syns det var veldig sta å få være på samling med elite. Elite syns også det var fint å være flere på samling, med dette ser alle frem til vinteren 

Se flere bilder på våre facebook sider, skiforbundet para
Følg også gjerne Para Elite på instagram, Langrennslandslaget Para Elite

NIF-EPI02, 02