Hopp til innhold

Første WC-seier til Skarstein

Birgit Skarstein gikk inn til sin første WC-seier på tirsdagens 5 km i finske Vuokatti

Birgit Skarstein har flere ganger vært på pallen i World Cup, men i går kunne hun for første gang i langrennskarrieren innta den jeveste plassen, på toppen. 

Til tross for utfordringer med transport som førte til at Skarstein ankom stadion i knappeste laget før løpet og at det ble meget hektisk før hun kom seg avgårde.
– Jeg så klokka telle veldig fort ned da vi nærmet oss startområdet, og jeg må innrømme at det ikke var noen særlig god følelse, og da jeg hørte klokken telle ned for min start staket jeg alt jeg hadde mot startsporet for å ikke havne bakpå, sier den norske vinneren.

– Det var tøft, men jeg fokuserte bare på å jobbe bra og dra igjennom takene og gjøre det jeg skulle, sier Skarstein som legger til at hun var svært fornøyd med skiene underveis.
Og i går gikk det  hele veien inn for jenta som går for Frol IL, hun vant 5 km 6,8 sekunder foran russiske Marta Zainullina, mens det var ytterligere 3,2 sekunder ned til Irina Guliajeva.

Birgit ligger nå på 2 plass i WC sammendraget før de siste to konkurransene, 40 poeng bak verdenscupleder, Oksana Masters. Sistnevnte deltar ikke i Vuokatti, så mulighetene til å hente hjem WC-trofeet er sbsolutt tilstede.
– Det er tett mellom utøverne, så jeg må gå gode løp også de neste dagene om det skal gå, men jeg ser at det er innenfor rekkevidde. Det hadde vært veldig gøy sier hun.

 Gutta hadde en litt tyngre dag i sporet i dag, Trygve Toskedal Larsen endte på en 9. plass i piggeklassen.  
Eirik Bye med ledsager Arvid Nelson kom på 5. plass. 
- Følte meg bra, skia var bra og nå føler jeg at formen er stigende, så en grei opplevelse sa Eirik om sitt løp. 
Håkon Olsrud endte også på 5. plass i sin klasse. 
- Starta ganske jevnt, brukbar fart, men slukna litt på de to siste rundene, det gjorde tydeligvis også konkurrentene da jeg tok litt innpå – alt i alt fornøyd med dagen og skia som var bra. 
Nils-Erik Ulset kom på 7. plass i samme klasse. 

World Cup finalene fortsetter i morgen med sprint for alle klasser og avsluttes fredag med langdistanser. 
Følg med de norske utøvere via IPC`s live timing. 

NIF-EPI03, 03
Morten V. Eriksen