Hopp til innhold

Foto Beate Cathrin Haugen

Para-alpint med samling i Kvitfjell

Med litt utfordringer på snøfronten endte det med en bra samling i Kvitfjell. Dette var en åpen samling og alltid gledelig å bli kjent med nye spennende utøvere

NSF-paraalpint avsluttet fredag denne uka en 5 dagers samling for landslag, utviklingslag samt løpere utenfor landslag. Kvitfjell leverte flotte forhold og det sportslige og miljømessige utnyttet av samlingen ble svært bra.
Opprinnelig plan var å gjennomføre samlingen i Hemsedal, men samlingen måtte flyttes grunnet mangel på snø. Kvitfjell hadde ledig plass til oss i bakken og i forbindelse med overnatting, så da landet vi på dette alternativet.  


Marcus i farta

Trenerteamet besto av landslagssjef Hans Blattmann, Synne Sofie Stangeland som forøvrig blir ansatt som landslagstrener fra 1.1.2019, bredde og rekrutteringsansvarlig Beate Haugen og servicemann André Nilsen.

Deltakere; 
Caspar Lindskov og Bent Marius Rørstad var begge «nye» løpere på para-alpin samling, begge to beinamputert. 
Caspar er kun 8 år gammel og hadde med seg sin mor som ledsager på samlingen. Caspar har kjørt mye på ski, men samlingen var hans første bekjentskap med konkurransealpint, og han likte dette veldig godt!!!
Bent Marius Rørstad er fra Volda og har bakgrunn som frikjører, så også han hadde sine første dager med konkurransealpint på Kvitfjell. Bent Marius er 21 år, har bra treningsbakgrunn, og gjorde et veldig solid inntrykk på samlingen.
Hanne Vadseth og ledsager Lilo Gedde Dahl deltok på deres første skisamling for sesongen, og fikk 4 fine dager på Kvitfjell.


Hane og ledsager Lilo. 

I tillegg var Jesper Saltvik Pedersen, Marcus Grasto Nilsson og medtrenede Thomas Daae på samlingen.
Thomas og Marcus  har så langt denne sesongen gjennomført over 40 dager på ski. Begge to viser fin stabilitet og solid framgang om vi ser på video fra i vår når sesongen startet.
Jesper  deltok på denne samlingen mer som normalt.  Jesper føler seg bra etter det lange sykdomsfraværet og har startet veien tilbake til normal trening. 

Jesper tilbake i trening

Sportslig utbytte:
Det sportslige utbyttet ble veldig bra. Til tross for en meget tynn såle i bakken, var forholdene svært gode grunnet kuldegradene som kom allerede mandagen etter mange realtivt milde dager i perioden før ankomst.

Vi fikk gjennomført 2 x 2 timer ski hver dag, og det ble effektive økter uten heiskø eller kø på start. Det var lite plass til frikjøring så treningen besto i hovedsak av løypekjøring, så for Caspar og Bent Marius hadde det kanskje vært bedre med mer plass til frikjøring. Vi fikk gjennomført 2 dager med timing, og klokka er alltid et bra verktøy i utvikling av skiteknikk-det ble den også på denne samlingen.  Jesper deltok på sin første skikkelige samling etter det lange sykdomsfraværet,  han fikk gjennomført en del frikjøring men deltok også på en del av løypekjøringen.

Caspar, samlingens yngste i farta

Marcus og Thomas  begynner å vise bra stabilitet i prestasjon, noe som er bra når vi nå nærmer oss rennsesongen. Hanne deltok på sin første samling med NSF denne sesongen. Nå som vinteren er i emning så vil det gi henne gode muligheter for flere skidager.

Thomas i aksjon

De nye løpere på samlingen, Caspar Lindskov og Bernt Marius Rørstad var hyggelige bekjentskaper som vi håper vi vil treffe mye i årene som kommer.

BentMarius i farta

I begynnelsen av desember reise Marcus og Jesper sammen med Hans Blattmann og Synne Sofie Stangeland til Pitztal og St.Moritz for å delta på EC-renn.

Hans Blattmann; Landslagssjef, para-alpint

NIF-EPI03, 03
NTB scanpix