Hopp til innhold

Paralangrenn rekrutt på høstsamling i varmere strøk

Paralangrenn rekrutt A gjorde som trekkfuglene på høsten og reiste sørover. På Mallorca fikk de gjennomført en god barmarksamling og samlet verdifulle treningstimer mot sesongstart. Les mer om samlingen

Søndag 21. oktober var det klart for ny samling med pararekrutt gjengen. Vilde, Isabell og Thomas, kom til Gardemoen med fly, og møtte de andre der.  Matias G. Brandt, som steppet inn for Anne Ragnhild da hun ikke kunne bli med denne gangen. Da vi hadde sjekket inn bagasjen og kommet oss på innsiden, feiret vi bursdagen til Thomas som fylte 19 år, på O´Learys.  Etter en god burger satt vi oss på flyet til Mallorca.

Når vi kom fram fikk vi etter litt om og men, ut leiebilen. Så var det bare å finne veien til Can Picafort som var vår base under oppholdet på øya. Etter times tur  i bil, fant vi endelig stedet som skulle huse oss ei ukes tid. Etter en lang dag med reise var det godt å endelig lagt oss i loppekassa.....

Dag 2. mandag
Ettersom vi hadde reist langt dagen før, ble det en rolig start på dagen. Utøverne slappet av i bakgården med sol og basseng, mens trenere og ledsagere dro for å utforske treningsmulighetene på øya.
Dagens økt ble en fin og rolig løpetur langs stranda for gutta og Vilde, mens Isabell og Matias dro på sykkeltur.
Vi avsluttet felles med litt balanse. En forholdsvis rolig dag, ble avslutte med middag på en restaurant ute ved stranden.

Dag 3. tirsdag
Første økt ble en to timers klassisk rulleski økt med innlagt hurtighet. Nydelig sol og 25 grader bidro til en super økt. Når vi skulle dusje etter første økt hører Isabell og Vilde et hyl fra Johannes på naborommet. Det var Johannes og Thomas som hadde fått besøk av en kakerlakk i dusjen. Etter en heftig diskusjon mellom guttene måtte til slutt Vilde, som den hardbarka Nordlending som hun er, fjerne kakerlakken.

Andre økt ble en time løping i Mallorcas gater pluss en time styrke i hagen. På kvelden dro vi ut og spiste igjen. Denne gang var det Thomas og Isabell som stod for valget av resturat. Det ble pizzeria ciao ciao, noe som de andre var veldig fornøyd med.

Dag 4. onsdag
Så var det klart for samlingens første intervall, som var rulleski skate, vi gikk 2*8 i3 min 3*4 i4og 4*2 i5 min. Det ble en veldig god intervall økt, selv om den var både varm og brutal. På vei hjem fra økta stoppet bilen - flatt batteri.
Thomas, Johannes og Vilde som løp seg ned fra intervallen viste lite om at bilen hadde gått «capute». De møtte de opp der de ble sluppet av før økta, ventet og lurte på hvor resten ble av. Etter å ha ventet en god stund fikk de låne telefonen til en tysk turist. Johannes tok ansvar og fikk samtidig praktisert sine språkkunnskaper...  den tyske turisten var mer enn imponert over Johannes sin tysk.  De fikk etterhvert kontakt med Magnus, de hadde med hjelp fra politiet fått bilen igang igjen,  så vi kunne sette kursen hjem. 

Andre økt ble en fin langtur løp for gutta, mens jentene dro ut på sykkeltur.
På kvelden dro vi igjen ut og spiste, nok en gang god mat.

Dag 5. Torsdag
Dagen startet tidlig på morgenen da vi måtte kjøre til bunnen av fjellet Sa Calobra. Vi skulle nemlig stake opp fjellet - 600 høydemeter fordelt på 9,5 km. Det ble en god og hard stakeøkt som virkelig kjentes i overkroppen. Etterpå dro vi ned til stranda og tok en velfortjent pause.


Da vi kom tilbake ville guttene ut å kjøre go-cart, mens jente ble igjen og slappet av i bakgården. Matias var den som stakk av med seieren i go-cart, med beste rundetid.
Etter en artig dag med både staking, strandtid og go-cart, ble dagen avsluttet med middag ute på restauranten Monaco.

Dag 6. fredag
Dagen startet med en tåkete og fuktig langtur skate med innlagt hurtighet. Ble en god økt til tross for været, som etter hvert forbedret seg.
Det ble også en god andreøkt, første del; en time klassisk med teknikktips fra trener Magnus. Andre del ble en time styrke. Styrkeøkta ble ganske hard både fysisk og psykisk, da vi fikk besøk av noen hundre mygg som så ut til å like norsk blod veldig godt. De nord-norske jentene var ikke helt fornøyd med dette...
På kvelden dro vi ut og spiste middag på  restauranten Monaco andre dag på rad.

Dag 7. Lørdag
Dagen startet med samlingens siste hard økt. Klassisk pyramideintervall. Ble en god og tung økt med god innsats fra alle mann. Fokuset på økt var nok litt forskjellig rettet, det første Vilde lurte på etter endt intervall var hvor Sofie Elise var fra.... Vi kom oss heldig vis inn i bilen før regnværet kom for fult, og alle foretrakk å være inne etter førsteøkta pga skikkelig regnvær.
Det ble ikke spesielt bedre værmessig, så andre økta fulgte på med enda verre regnvær,  Thomas derimot var svært fornøyd med  dette da han løp ut døra og jublet over skikkelig vestlandsvær....
Johannes og Vilde derimot, ville nok helst ha holdt seg inne, men tvang seg ut..... 
Isabell tok til fornuften og holdt seg inne og planla konkurranse i lag med Magnus, Ole Martin og Matias.
Ble en artig konkurranse med forskjellige oppgaver.
Pallen så slik ut til slutt; Lid på 3.plass, Nilsen på 2.plass og Brandt på 1. plass.

Den siste kvelden på Mallorca ble tilbragt på restauranten El Patron. Det ble servert aldeles nydelig mat og ble nok den fineste kvelden ute på Mallorca.
Da vi kom hjem igjen fra middagen, fikk vi en lite huggelig overraskelse. Det kraftige regnværet hadde nemlig gått ut over huset vårt. Regnet hadde kommet seg gjennom taket og deler av stua var fylt med små vannpytter. Vi fikk heldig vis berget tingene unna våre, og fikk satt ut bøtter og håndklær for å forhindre vannskader.

Dag 8. Hjemreise
Den siste morgenen på Mallorca startet med at Thomas, Vilde, Ole Martin og Magnus dro ut på en kort løpetur, nok en gang i regnvær, mens Isabell, Johannes og Matias tok en heller en helt rolig morgen og startet med rydding og vasking av huset.
Da alle mann var klare og hadde pakket tingene sine, stod hjemreisen for tur.

Oppsummering av samlingen;
Mallorca samlingen har bydd på masse fint og fantastisk vær, samt kjempe givende økter som har gitt motivasjon til å legge inn det siste lille ekstra før vinteren kommer. Vi har hatt det koselig med mange fine kvelder ute på restaurant, og mye latter og god stemning i gjengen. Vi kan se tilbake på gode minner som vi blir å huske lenge.

Det har vært artig å få prøve noe nytt, spesielt nå som det er vanskelige værforhold hjemme i Norge, med is på veiene og ikke optimale rulleskiforhold.
Men nå nærmer det seg ordentlig vinter hjemme i Norge, og vi gleder oss til å få snø under skia snart. 
Først skal vi møte resten av rekruttgjengen på en felles ParaUngsamling i regi av Olympiatopen første helga i november, før skisesongen åpner på Gålå i slutten av november!

Flere bilder fra samlingen finner dere på våre Facebooksider, Skiforbundet Funksjonshemmede  og vår Instagramkonto; skiforbundetfh 

NIF-EPI02, 02