Hopp til innhold

Blomsterseremoni sittende damer. fv. sølv Birgit Skarstein, NOR Gull Oksana Masters, USA, Bronse Andrea Eskau, GER

VM-sølv til Skarstein

Birgit Skarstein gjorde et kjempeløp og gikk inn til sin første mesterskaps medalje i langrennssporet med sølv på dagens langdistanse

"En fantastisk dag - det var velidig artig" sier sølvvinner Birgit Skarstein, "kjente at kroppen var skikkelig bra i dag, så det var bare å ta sjansen og gå for det - så jeg gikk ganske hardt ut  og holdt vel denne posisjonen gjennom hele løpet, men hadde fokus på mine egne arbeidsoppgaver og gjorde så godt jeg kunne hele veien og følte jeg disponerte dette løpet veldig bra. Det var utrolig deilig å få rista av Andrea Eskau på den tredje av de fire rundene vi gikk. Dette er bare så kjempeartig fortsetter en rørt sølvvinner, fantastisk laginnsats, og så artig å komme i mål og kunne feire med Kristin (fysio).
Dette er min første mesterskapsmedalje på ski noen gang, så det å få sølv syns jeg er innmari kult avslutter en glad Birgit. 

Vår andre pigger i aksjon i dag var Trygve Toskedal Larsen, han gikk inn til en 5. plass, noe han er veldig fornøyd med da langdistanse ikke er hans beste distanse. 


Birgit Skarstein jubler over sin første mesterskapsmedalje sammen med lagkamerat Trygve Toskedal Larsen. 

Trener Lars Berger hadde ikke de største forventningene til dagens langdistanser med tanke på medaljer i forkant og da er det spesielt moro at de kommer. "Vi trodde vel at dette kanskje var en litt for lang distanse til at hun skulle kjempe om pallen, så desto mer moro når hun kjemper seg inn til en sterk sølvmedalje sier Lars. 

Flere bilder fra løpey vil bli å finne på våre facebooksider; skiforbundetfh
Fullstendige resultatliser finner du på våre hjemmesider

NIF-EPI03, 03
NTB