Hopp til innhold

Fra sonemøte til aktivitetstilbud

Etter et sonemøte på Helgeland i 2016 ble det satt i gang et tiltak for å beholde flere langrennsjenter i skiidretten. Tilbudet lever fortsatt i beste velgående og har en økning i antall utøvere.

I februar 2017 braket det løs. Da ble første trening gjennomført med både utøvere, trenere og foreldre. Treningen var åpen for alle jenter i alderen 13 til 19 år og ble satt i gang etter initiativ fra Halsøy IL på et sonemøte høsten 2016. Målet var å skape et større jentemiljø på tvers av klubb og alder for å beholde flere i skiidretten. Idag er det ca. 20 jenter som deltar på månedlige fellestreninger og samlinger, hvor de i tillegg deltar på de ordinære treningene i sine respektive klubber.

I tillegg til morsomme og utviklende treninger på langrennski legges det opp til sosiale møteplasser, fjellturer og aktivitet innenfor andre type idretter. Det rulleres på trenerne og eksterne bidragytere inviteres av og til inn for å skape variasjon og inspirasjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiltaket har fått mye oppmerksomhet i lokale medier, blant annet i Helgelendingen hvor det er publisert to artikler det siste året.

Skijentene får egne treninger og samlinger "- Nå nærmer vi oss 20 jenter"

Med engasjerte ildsjeler som stiller opp og god støtte fra lokale sponsorer lever konseptet fortsatt i beste velgående!

Bilder: Privat

NIF-EPI01, 01