Hopp til innhold

Oslo Skikrets med fantastiske resultater i KHUS 2023

Kong Haralds Ungdomsstafett arrangeres årlig, samme helgen som verdenscupen i Holmenkollen og er en stafett som ble gitt i «gave» til Kongen i forbindelse med hans 80 års dag. Årets stafett ble arrangert lørdag 11. mars og var en mix stafett for gutter og jenter i alderen 15 – 16 år med alle 16 kretser representert.

Oslo stilte med følgende lag:      
Etappe Lag 1 Klubb   Lag 2 Klubb
Etappe 1 Nicoline Strand Njård   Nora Catharina Bartnes Kjelsås
Etappe 2 Bjørnar Øhrn Johansen Njård   Henrik Kampen Ellingvåg Lyn
Etappe 3 Hedda Njå Bjørkmann Heming, IL   Anna Jensen Heming, IL
Etappe 4 Leopold Strand Njård   Sondre Strande Omland Kjelsås

Holmenkollen viste seg fra sin aller beste side, med flott vær, fantastiske forhold og mye folk. Oslo Skikrets sine to lag, sammen med en rekke andre skikretser hadde felles trening fredag kveld hvor man øver på etappevekslinger og sondere løypene selv om de er godt kjent for våre Oslo-utøvere. Dette er en helg, fylt med opplevelser, stor idrett, sosialt samvær, trening og konkurranse. Våre utøvere bor hjemme, men stiller på bankett lørdag kveld med de andre kretsene på Helsfyr Scandic hvor det er underholdning og sosialt på tvers av kretsene.

Morten Omland var kretsens lagleder og hadde med seg Sondre Nordby Vagli fra Kjelsås som trener for lagene som representerer Oslo Skikrets under Kong Haralds Ungdomsstafett. Foreldre til alle Oslo-utøvere bidrar også med dugnad som stav service og opp/nedrigg av reklame langs hovedtribune da det er egen sponsor for dette rennet.

For Oslo stilte vi i år med 2 helt jevne lag som begge kunne kjempe om pallen. Basert på uttak hadde vi startposisjon 1 og 17 som følge av at Oslo vant i fjor (Sondre og Leopold har vært med begge år) med Oslo 2. lag på 4.plass. Årets stafett ble spennende med mange lag som preget stafetten hvor vi endte med sølv og bronse etter imponerende innsats av samtlige gutter og jenter på våre lag. Stafetten ble også direktesendt på NRK2 med Jann Post i spissen med sine gode hjelpere Torgeir Bjørn og Therese Johaug.

Kong Haralds Ungdomsstafett er mye mer enn en konkurranse lørdag ettermiddag. Vi i Oslo Skikrets, sammen med Norges Skiforbund, Skifest og Equinor legger til rette for en hel helg i Oslo, for alle deltakere med ledere. Felles trening fredag med gjennomgang av løyper, transport tur/retur Holmenkollen, akkreditering til verdenscup-helgen, bankett, foredrag mm.  I tillegg til sosialt samvær med skikompiser fra hele Norge. Her gjør Tove Andersen en fantastisk jobb med god hjelp av flere for at alt skal være tilrettelagt for alle deltakere med ledsagere.

Neste år er det ett nytt uttak og da er det 2008 og 2009 modellene våre som skal representere kretsen i Kong Haralds Ungdomsstafett. Bare å glede seg til en stor helg i Holmenkollen.

nif-epi04, 04