Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Eventyrlig vintersesong

Freeskikjører Ulrik Samnøy avsluttet en eventyrlig vinter med gull i junior-VM i bigair i svenske Kläppen lørdag 13. april. Norge preget igjen årets junior-VM i alle Norges Skiforbunds grener.

Vårmøte Alpint 2018

Alpinkomiteen i Oppland Skikrets inviterer til Vårmøte onsdag 15. mai, påmeldingsfrist fredag 10. mai.

Xtrem Spræk 2019

Årets Xtrem Spræk-samling arrangeres på Gausdal Arena helgen 4-5. mai, for alderen 7-9. klasse, alle grener. Komplett deltakerliste er nå lagt ut.

Kretscuper 2019

Alle de tre kretscupene ble avsluttet under flotte forhold på Lygna i helgen. Vi gratulerer alle vinnere og deltakere med innsatsen og takker våre sponsorer for godt samarbeid!

KM stafett 2019

KM stafett 2019 ble arrangert på Lygna søndag 7. april. Gratulerer til alle de ferske kretsmesterne!

Kveldstrening Hovdebakken

Gjøvik Skiklubb inviterer til felles kveldstrening for alle unge alpinister født i 2008 og eldre i Hedmark og Oppland onsdag 10 april.

Vårmøte Langrenn 2019

Langrennskomiteen inviterer til Vårmøte lørdag 11. mai på Ilsetra, Hafjelltoppen, ifbm. Skikretstinget 2019. Påmeldingsfrist 24. april.

Vårmøte Hopp/Kombinert 2019

Hopp/kombinert-komiteen inviterer til Vårmøte lørdag 11. mai på Ilsetra, Hafjelltoppen, ifbm. Skikretstinget 2019. Påmeldingsfrist 24. april.

Over 800 til start!

Det var over 800 som stilte til start til 5 og 10 kilometeren under helgas NM i langrenn. Det var både juniorer og seniorer til start som gjorde at de var så mange påmeldt. 290 kvinner og 518 menn.

Avslutningshelg Lygna

Brandbu IF og Oppland Skikrets ønsker velkommen til avslutningshelg på Lygna skisenter helgen 6-7. april, med kretscupavslutninger, sosialt opplegg og KM stafett.

Storsamling 2019

Påmeldingen åpner 10. april klokken 10.00. Påmeldingsfristen er 1. mai

Resultater fluorkontroll

Halvparten av skiene som ble testet under Hovedlandsrennet slo ut rødt eller gult, som indikerer at det kan ha vært brukt fluorholdige produkter.

NM del/NC jr. finaler Lygna

Årets siste store styrkeprøve for langrennsløperne, NM del 2 og NC junior finaler, arrangeres på Lygna 28-31. mars 2019.

Ledig trenerjobb i TVI

Team Veidekke Innlandet søker en ambisiøs og motivert langrennstrener i 50-100 % stilling. Tiltredelse fra sesongstart 2019-20 (dvs. 1. mai 2019). Engasjementet er i utgangspunktet ett-årig med mulighet for forlengelse.

Barnas NM-dag på Lygna

Alle barn er hjertelig velkommen til Barnas NM-dag 2019 på Lygna Skisenter tirsdag 26. mars kl. 18. Eneste krav er å møte opp med ski på beina.

Gleden unga viser, er lønna mi

Det er veldig mange ildsjeler i skimiljøet i Norge som legger ned utrolig mange timer for at man skal ha nypreparerte trikkeskinner til en hver tid. Det kjøres flere hundre mil med skispor hver dag.

Relansering Rent Idrettslag

Torsdag 7. mars lanserte Antidoping Norge nye Rent Idrettslag - et forebyggende program rettet mot landets over 11 000 idrettslag.

KM 2019 Alpint

Da er alle KM alpint 2019 gjennomført, og vi gratulerer alle de ferske kretsmesterne!

KM hopp/kombinert

Vinterens kretsmesterskap hopp og kombinert for Hedmark og ble arrangert lørdag som et fellesarrangement for Hedmark og Oppland i det flotte anlegget på Tolga.

Telenorlekene 2019

Årets Telenor landsfinale, som skulle vært arrangert på Sauda 28-31. mars 2019, flyttes til Vassfjellet pga. dårlige snøforhold i Sauda.

Klare for RAW AIR

Uttak Raw Air 2019

Den norske troppen teller 18 hoppere, 13 menn og 5 kvinner - 6 av dem fra Oppland.

NM junior 2019 Savalen

NM junior langrenn ble arrangert på Savalen, 8-10. mars. Det ble medaljer til Tuva Bakkemo, Anna Heggen og Johannes Staune-Mittet - gratulerer!

Ungdomsstafetten 2019

Kong Haralds Ungdomsstafett for 15-16 år ble arrangert i Holmenkollen søndag 10. mars. Oppland Skikrets stilte med to lag.

Talentstipend 2019

Sparebank1 Østlandet utlyser også i år talentstipend, for talenter i alderen 18-25 år innen både idrett og kunst/kultur. Søknadsfrist 15. mars.

HL 2019 Langrenn

Da er det klart for årets hovedlandsrenn på Gålå. Informasjon fra kretsen er nå lagt ut.

Kveldstrening Lierberget

Vang Skiløperforening inviterer til felles kveldstrening for alle unge alpinister født i 2008 og eldre i Hedmark og Oppland tirsdag 5. mars.

Solan Gundersen 2019

Solan Gundersens Vinterleker ble arrangeret helgen 22-24. februar på Alvdal, for aldersgruppen 12-14 år.

Ekstrarenn til Kvitfjell

Det blir ekstrarenn i utfor i Kvitfjell 1. mars. – Dette er en skikkelig gladmelding, sier Kjetil Jansrud.

Her er VM-troppen

Det er snart klar for VM nordiske grener i Seefeld. Her er VM-troppene i hopp, kombinert og langrenn!

VM-klar

Markeng til VM

Juniorverdensmester Thomas Aasen Markeng fra Lensbygda Sportsklubb er en av fem hoppere som sendes til Seefeld-VM.

VM-klare

Ingebjørg tatt ut til VM

Norge sender fire hoppkvinner til VM i Seefeld. Ingebjørg Bråten fra Etnedal Skilag fikk den fjerde plassen på VM-laget.

Basisanlegg og snøproduksjon

Mandag 25. februar blir det action i Idrettsparken på Vind! Skiforbundet, skikretsen og Vind IL inviterer til inspirasjonsdag med snøproduksjon og basisanlegg som hovedtema.

Utstyrsordningen 2018

Da er linken åpnet for søknader om spillemidler til utstyr, inkl. prepareringsutstyr langrenn. Søknadsfrist 6. februar 2019.

Foredrag Sunn Idrett

Alle skiløpere i alderen 13-16 år fra Gjøvik, Land og Toten inviteres til foredrag med Sunn Idrett mandag 11. februar kl. 18.00 på Vindhytta.

Full fart på Fossum

Basisturneen til Norges Skiforbund er i gang. På Fossum var det fokus på ulike langrennsaktiviteter, hopping og allsidig skiferdighet da klubben hadde et utvidet treningstilbud et par kvelder.

Breddesamling i Hovdebakken

Gjøvik Skiklubb inviterer til breddesamling for U12 og yngre i Hovdebakken lørdag 9. februar. Alle klubber i Hedmark og Oppland ønskes velkommen!

Kombilekene 2019

Tolga er klare for en helg fylt med konkurranser og masse aktivitet 9-10. februar.

NM på ski 2019

Det er klart for NM del 1 langrenn, som arrangeres 31. januar - 3. februar 2019 på Meråker.

KM langrenn 2019

En stor takk til arrangør Dombås IL for vel gjennomført KM-helg, sprint og fellesstart. Skikretsen gratulerer de ferske kretsmesterne!

Hopp innfører fluorforbud

Hoppkomiteen sluttet seg tirsdag til vedtaket i langrenn og innfører forbud mot fluorholdige gliprodukter i aldersgruppene til og med 16 år.

Ledig stilling!

Har du lyst på en spennende jobb i Norges Skiforbund? Nå kan du søke på jobben som prosjektleder for Para-VM 2021!

Trener 1 snø Lillehammer

Pga. kuldegradene flytter vi den praktiske kurskvelden onsdag 30. januar til onsdag 20. februar - samme sted og klokkeslett.

Junior-/U23-VM langrenn

Junior-og U23-VM arrangeres i Lahti 20-26. januar. Og det begynte bra, med sølv til Ansgar Evensen, Vind IL, i søndagens sprint.

NC senior Nes

Nes Ski inviterer til Norgescup senior 18-20. januar 2019. Løperne fra Oppland leverte mange gode resultater.

Nordisk Juniorlandskamp

Anna Heggen (langrenn) og Simen Aasen Markeng (hopp) er tatt ut i den norske troppen til Nordisk Juniorlandskamp i Otepää 25-27. januar.

Markeng til VM

Uttak junior-VM hopp

Thomas Aasen Markeng, Anders Ladehaug og Ingebjørg Saglien Bråten er tatt ut til junior-VM i Lahti.

NM junior hopp stor bakke

Det ble gull til Thomas Aasen Markeng Lensbygda Sportsklubb, og bronse til Anders Ladehaug, Nordre Land IL, i Granåsen.

Trener 2 langrenn

Oppland Skikrets og Vind IL inviterer til Trener 2-kurs langrenn i 2019, neste samlingshelg er 6-8. september.

Uttak jr-VM kombinert

Thea Minyan Bjørseth fra Lensbygda Sportsklubb er med i den norske kombinerttroppen til Junior-VM i Lahti 23-27. januar.

NC Hopp Lillehammer

Vel gjennomført til både arrangøren og hopperne fra Oppland under Norgescup i Lysgårdsbakken i helga!

NC junior Konnerud

Sesongens første NC junior arrangeres på Konnerud helgen 11-13. januar. Oppland stiller med en stor tropp.

Alpinsesongen 2018-19

Her finner dere all informasjon om sesongen 2018-19: Terminlister, samlinger, kvalikrenn og KM. Siden sist oppdatert 13. februar.

Minyan Bjørseth vant NM-gull

Thea Minyan Bjørseth vant NM-gull liten bakke foran Pernille Kvernmo og Hanna Midtsundstad i Linnerudkollen. Hedmark vant søndagens lagkonkurranse.

Kveldstrening Hafjell

Det er klart for første felles kveldstrening for klubbene i Hedmark og Oppland Skikrets, tirsdag 8. januar i Hafjell!

NM Hopp stor bakke 2019

Byåsen IL inviterer til NM Hopp Stor bakke i Granåsen. NC i Trondheim er flyttet til Lillehammer, mens NM arrangementene går som planlagt i Trondheim mandag (Junior) og tirsdag (Senior).

Bakkemannskap i Kvitfjell?

Har du lyst til å være bakkemannskap under World Cup i Kvitfjell i mars 2019?Vi oppfordrer eldre alpinister og foreldre til å stille opp!

Ferdaråd for opp- og nedturer

Interessert i randonee eller telemark, og toppturer? Skikretsen inviterer til inspirasjonskveld med Ørjan Venås og Knut Erik Tessnes fra Gjendeguiden tirsdag 15. januar!

Trener 1 snø Norddalen

Oppland Skikrets og Vågå IL inviterer til Trener I-kurs langrenn snømoduler på Mån 3. og 17. januar 2019. Påmeldingsfrist 21. desember.

Bestemmelser barneidretten

Sesongen er i gang, noe som betyr at det skal konkurreres jevnlig de neste månedene. I den sammenheng er det viktig å ha «Bestemmelsene om barneidrett» friskt i minnet. Barn er barn, ikke små voksne.

NIF-EPI01, 01