Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Skiløypene på Beitostølen klare

Åpningsrennene i kombinert og langrenn 20.-22. november på Beitostølen er sikret. I dag var Høybråten og Stovner IL fra Oslo i aksjon i løypenettet som første klubb på "gammel snø".

NM junior 2021

NM junior 2021 på Nes arrangeres over to helger, delt på kvinner og menn. Vi ønsker nå å kartlegge behov for overnatting.

Frivillig under Para-VM 2021?

Inntil videre planlegges det for gjennomføring av Para-VM 2021. Kan du tenke deg å være frivillig på en av arenaene? Funksjonærportalen er nå åpen!

Terminlister 2020-21

... for langrenn og turrenn ble godkjent på Høstmøte Langrenn 21. oktober, inkl. fordeling av renn i de tre kretscupene.

Illustrasjonsbilde avtalebok

TD-/arrangør-kurs alpint

Skikretsen inviterer til digitalt TD1-kurs alpint for Hedmark og Oppland på Lillehammer helgen 20-22. november. Påmeldingsfrist 13. november.

Hoppdommerkurs

Har du lyst til å bi hoppdommer? Da har du muligheten nå! Kurs arrangeres på Lillehammer lørdag 31. oktober.

Husk skilisens!

Skisesongen nærmer seg, husk at alle skiløpere over 13 år må betale skilisens for å kunne delta på skirenn. Med skilisens får du også den beste forsikring ved idrettsskade både i trening og i konkurranse

Samling 11-14 år Lillehammer

Lillehammer Skiklub inviterer alle utøvere i aldersgruppa 11-14 år til dagsamling lørdag 28. november. Påmeldingsfrist 22. november.

Høstmøte 2020 Langrenn

OSK Langrenn inviterer til Høstmøte onsdag 21. oktober på Scandic Lillehammer Hotel. Referat fra møtet er nå lagt ut.

Høstmøter 2020

Her finner dere oversikt over de grenvise høstmøtene, samt linker til påmelding.

Klart for Telenor-karusellen

Nærmere 90.000 gutter og jenter i alderen 8-12 år får idrettstilbud gjennom Telenors samarbeid med Skiforbundet i vinterhalvåret. Dette er et viktig tiltak for å utvikle idrettsferdigheter, og det foregår i trygge omgivelser i koronaepidemien.

Trener 1-kurs Lillehammer

Oppland Skikrets inviterer til Trener 1 snømoduler på Lillehammer mandag 4. og onsdag 6. januar. Påmeldingsfrist 20. desember.

Høringsutkast turrenn

Utkast terminliste turrenn sesongen 2020-21 er nå lagt ut til høring. Endelig godkjenning skjer på høstmøte 21. oktober.

Høringsutkast langrenn

Utkast terminliste langrenn sesongen 2020-21 er nå lagt ut til høring. Endelig godkjenning skjer på høstmøte 21. oktober. Sak sist oppdatert 14. oktober.

Ny rulleskiløype på Gålå

I løpet av sommeren er det blitt bygget en ny rulleskiløype på 1,8 km på Gålå. Snølagring kommende år vil gi tidlig løype i området fra slutten av oktober.

NOR Freeski Jentecamp Oktober 2020

NOR Freeski Jentecamp er tilbake! Denne gangen arrangerer vi lokale jentecamper på åtte ulike destinasjoner rundt om i Norge. Meld deg på og bli med på moroa!

Høstmøte 2020 alpint/telemark

Skikretsen inviterer alle alpin- og telemarkklubber til digitalt høstmøte onsdag 28. oktober kl. 19.00-21.00. Påmeldingsfrist søndag 25. oktober.

Overnatting NC senior Gålå

Dere kan nå bestille overnatting gjennom skikretsen til NC senior på Gålå. NB! Kort bestillingsfrist, onsdag 21. oktober!

Åpner opp for Lillehammer

Regjeringen ga onsdag grønt lys for å gi unntak fra karantenebestemmelsene for blant annet verdenscuphelgen i nordiske grener i Lillehammer 4.-6. desember.

Samling 11-14 år Valdres

Klubbene tilknyttet Valdres Ski inviterer alle utøvere i aldersgruppa 11-14 år til dagsamling søndag 11. oktober. Påmeldingsfrist 6. oktober. Saken er nå oppdatert med program.

Rulleskirenn på Gålå

Velkommen til åpningsrenn i det splitter nye rulleskianlegget på Gålå, søndag 4.oktober kl. 12.00. Påmeldingsfrist torsdag 1. oktober.

Dagsamling Midtstua

Pga. corona og smittevernhensyn er samlingen i Knyken avlyst. Men vi inviterer til en dagsamling i Midtstubakkene lørdag 26. september i stedet. Påmeldingsfrist mandag 21. september.

Breddesamling i Oslo/Lørenskog

VIKTIG INFO: Den planlagte breddesamlingen i månedsskifte september/oktober blir flyttet til Oslo/Lørenskog. Dato for samling blir 1. til 4. oktober. Meld deg på her.

Flere skiutøvere på toppidrettslisten

Antidoping Norge (ADNO) har definert en toppidrettsutøverliste. Denne listen danner utgangspunkt blant annet for hvilke utøvere som har behov for et forhåndsgodkjent medisinsk fritak. Listen blir fra 1 oktober utvides til å omfatte 4700 utøvere, mot fra før cirka 2000 utøvere.

Trener 1-kurs Lillehammer

Oppland Skikrets inviterer til Trener 1-kurs langrenn barmarksmoduler hhv. 7. og 14. september på Lillehammer. Sak sist oppdatert 3. september.

Lillehammer Rulleskikarusell

... arrangeres på Birkebeineren Skistadion. Det er fortsatt plass til noen utøvere til på de to siste rennene, hhv. 10. og 17. september!

Rulleskirenn 2020

Her finner dere en oversikt over terminfestede rulleskirenn i Oppland sommer og høst 2020. Lista er nå komplett, sist oppdatert 1. juli.

Rennsøknader 2020-21

Fristen for å søke om langrenn og turrenn for sesongen 2020-21 er 1. september. Her finner du mer informasjon om hvordan du går fram!

Rennsøknader 2020-21

Det er klart for å søke om langrenn, turrenn, hopp- og kombinertrenn for kommende sesong. Siste frist 1. september!

FIS-liste langrenn 2020-21

Da er det igjen tid for inn- og utmelding av løpere til FIS-lista langrenn for sesongen 2020-21. Sjekk lista for DIN klubb! Siste frist 1. september.

Tid for kurs?

Oppland Skikrets inviterer til flere kurs høsten 2020, sjekk oversikten her!

Trener 1-kurs Dombås

Oppland Skikrets inviterer til Trener 1-kurs langrenn barmarksmoduler på Dombås 4-5. september. Utvidet påmeldingsfrist til mandag 30. august!

Søk om lokale midler i langrenn

Norges Skiforbund – langrenn har fått bevilgning på en halv million kroner som skal brukes til tiltak lokalt, - i klubber og nærmiljøer og med god geografisk spredning.

Samling 11-14 år Gjøvik/Toten

Vind IL, Gjøvik Skiklubb, Raufoss IL og Østre Toten Skilag inviterer alle utøvere i aldersgruppa 11-14 år til dagsamling i Karidalen Skisenter lørdag 19. september. Påmeldingsfrist 15. september.

Interkretssamling 15-16 år

Velkommen til barmarksamling langrenn for 15-16-åringene i Hedmark og Oppland Skikrets, 28-30. august på Mosetertoppen. Sak sist oppdatert 27. august.

PARA: Åpen hall Lillehammer og Gjøvik

Olympiatoppen Innlandet tilbyr i samarbeid med Innlandet Idrettskrets "Åpen Hall" som et nytt tiltak der nye potensielle parautøvere møter idrettens muligheter.

Herlig klubbdag på SNØ

– Det er helt fantastisk at vi i en tid med mye forandringer og utfordringer, kan se så mye glede hos unge utøvere, sier sportssjef i freeski, Christoffer Schach.

Samling 11-14 år Hadeland

Brandbu IF, Moen Sportsklubb og Gran IL inviterer alle utøvere i aldersgruppa 11-14 år til dagsamling på Lygna søndag 23. august. Påmeldingsfrist 20. august.

Trener 1 Alpint barmark

Oppland Skikrets inviterer til Trener 1-kurs alpint barmarksmoduler helgen 12-13. september 2020. Påmeldingsfrist 4. september.

Overgang til ny klubb?

Alle utøvere som skal konkurrere, må være registrert i korrekt klubb. Husk å melde inn overgang til ny klubb i god tid.

FIS-liste alpint 2020-21

Det er tid for innmelding/utmelding på FIS-lista alpint for sesongen 2020-21. Siste frist for å sende inn endringer er 1. september.

Rennsøknader 2020-21

Fristen for å søke om hopp- og kombinertrenn for sesongen 2020-21 er 1. september. Her finner du mer informasjon om hvordan du går fram!

Rulleskivett!

Et sikkert vårtegn er rulleskiløpere på veiene. Da er det viktig å følge regler for å hindre skader og ulykker - her er rulleskivettreglene!

Team GTL søker trener

Lyst på en ny utfordring? Gjøvik Toten Langrennn (Team GTL) har en ledig trenerstilling med hovedfokus innen juniorgruppa.

Vårmøte 2020 Alpint

Alpinkomiteen inviterte til digitalt vårmøte mandag 8. juni kl. 19.00. Møtereferat er nå lagt ut.

Vårmøte 2020 Langrenn

Langrennskomiteen inviterte til digitalt vårmøte onsdag 10. juni kl. 18.00. Møtereferat er nå lagt ut.

God sommer!

Skikretskontoret er sommerstengt i perioden 29. juni - 2. august

Alpinlandslagene 2020-21

NSF Alpint har tatt ut 25 utøvere på A- og B-nivå kommende sesong. Kjetil Jansrud er eneste opplending i troppen.

Samordnet rapportering 2020

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin. Husk at fristen for NSFs klubber er utsatt til 15. mai på grunn av koronasituasjonen, men fristen for NIF og alle idrettslag var 30. april.

Samordnet rapportering 2020

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin. Husk at fristen for NSFs klubber er utsatt til 15. mai på grunn av koronasituasjonen, men fristen for NIF og alle idrettslag var 30. april.

Samordnet rapportering 2020

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin. Husk at fristen for NSFs klubber er utsatt til 15. mai på grunn av koronasituasjonen, men fristen for NIF og alle idrettslag var 30. april.

Søker om verdenscupfinalen

Norges Skiforbund, med teknisk arrangør Hafjell-Kvitfjell Alpin AS, søker om verdenscupfinalen i alpint 2025. Hafjell blir også Norges Skiforbunds fremtidige kandidat med tanke på verdenscuprenn i tekniske disipliner for kvinner.

Hovedside om koronaviruset

NSF følger situasjonen nøye. For øvrig viser vi til myndighetenes anbefalinger. Fra 7. mai er NSFs nye koronavettregler klare.

Status kretskontor

På grunn av covid-19 og full stans av aktivitet innenfor idretten, har Norges Skiforbund permittert administrasjonen i alle skikretser.

Langrennssportens venner redder regionlagene

To millioner friske kroner sikrer drift av fem regionlag i langrenn ut 2020. Én million kroner utbetales fra Langrennssportens Venner (LSV) fordelt på fem regionlag i henholdsvis Nord-Norge, Midt-Norge, Innlandet, Vest og Oslofjord.

Og vinneren ble...

FRA MORGEDAL TIL LA GRAVE: Fikk du med deg hvem som stakk av med sammenlagtseier i det 2529 kilometer lange løpet mellom Telemarklandslaget og Satsningsgruppa?

Arrangementskompensasjon

Lotteri- og stiftelsestilsynet har nå åpnet for å søke kompensasjon for korona-avlyste, utsatte og stengte arrangementer i frivillig- og idrettssektoren. Søknadsfristen er satt til 21. april.

KM 2020 Alpint

Da er alle KM alpint 2020 gjennomført, og vi gratulerer alle de ferske kretsmesterne!

Ta ansvar!

Oppfordring fra idretten i Innlandet – nå må vi alle ta ansvar!

YAV 2020 avlyst

Young Attacking Vikings på Skeikampen 4. april er dessverre avlyst pga. corona.

Se bildene fra NM og NC på Bjorli

Den 07. og 08. mars ble det arrangert NM og NC i Klassisk telemark på Bjorli. Se bildeserie fra helgen her, tatt av fotograf Morten V. Eriksen.

Utlysning: Utstyrspakker til klubb

Trenger skigruppa i din klubb litt ekstra utstyr til treningene med barna? Nå kan dere søke skikretsen om utstyrspakke. Søknadsfrist 15. mars.

Ungdomsstafetten 2020

Kong Haralds Ungdomsstafett for 15-16 år ble arrangert i Holmenkollen søndag 8. mars. Oppland Skikrets stilte med to lag.

KM langrenn 2020

Det nærmer seg vinterens siste KM, nemlig KM stafett i Karidalen lørdag 28. mars. Invitasjon er nå lagt ut.

Uttak Holmenkollen

Norges Skiforbund stiller med 56 utøvere i helgas verdenscuprenn i Holmenkollen i hopp, kombinert og langrenn. Holmenkollrennene markerer også starten på årets RAW AIR.

Solan Gundersen 2020

Solan Gundersens Vinterleker ble arrangerert helgen 28. februar - 1. mars på Alvdal, for aldersgruppen 12-14 år.

Uttak WC sprint Konnerud

Norge stiller med 30 løpere inkludert nasjonal kvote i WC sprint på Konnerud, fordelt på 15 kvinner og 15 menn

Xtrem Spræk 2020 AVLYST

Pga. coronaviruset er årets Xtrem Spræk-samling avlyst. Vi satser på å komme sterkt tilbake i 2021!

Aurdalsrennet 2020/ KM SSL

Skikretsen inviterer til en alpinhelg utenom det vanlige i Valdres Alpinsenter helgen 29. februar til 1. mars, med trening lørdag og renn søndag.

Uttak junior-VM hopp

Thea Minyan Bjørseth og Jens Gaarder er blant ti hopperne som skal representere Norge junior-VM i Oberwiesenthal.

HL 2020 nordiske grener

Det ble en fin helg for skikretsens 15-16-åringer under årets hovedlandsrenn i nordiske grener på Nybygda skistadion og Lierberget hoppsenter.

NC senior Gålå

Mange gode resultater i helgens Norgescup for langrennsseniorene på Gålå - i all slags vær!

KM slalåm flyttes til Gjøvik

KM slalåm flyttes til Kikkanrennet lørdag 22. februar, etter at Brumunddal måtte kaste inn håndkleet pga. snømangel. Kvalikrennet flyttes også hit.

NC junior Holmenkollen

Sesongens andre Norgescup-helg for juniorene ble arrangert i Holmenkollen 14-16. februar. Oppland stilte med en stor tropp, som tok flere pallplasser.

Samling i Jordalen

Skikretsen og Team Oppland Hopp/Kombinert inviterer til samling i Jordalen lørdag 15. februar kl. 10.30-15.30.

NM junior hopp/kombinert

Det ble flere medaljer til utøvere fra Oppland under NM junior hopp og kombinert på Rena i helgen. Emil Ottesen fra Gausdal Skilag tok den eneste gullmedaljen, i kombinert 10 km Gundersen.

UTSTYRSORDNINGEN 2019

Det er nå klart for en ny søknadsrunde. Ordningen omfatter utstyr kjøpt i 2019. Med fakturadato i 2019. Søknadsfristen er 4. mars 2020.

Lovende fremtid for Thea Bjørseth

Thea Minyan Bjørseth representerer Lensbygda Sportsklubb, går førsteåret på NTG og skal debutere i verdenscupen i hopp nå til helgen, bare 16 år gammel.

HL 2020 Alpint

Skikretsen har reservert overnatting på hytte i Geilolia ifbm. HL 2020.

Sesongen 2019-20

Her finner dere all informasjon om sesongen 2019-20 Alpint og Telemark: Terminlister, samlinger, kvalikrenn og KM.

Prøv telemark i Ål Skisenter

Den 1. og 2. februar kommer Telemarknedslaget til Ål Skisenter. Her kan du låne telemarkutstyr gratis, få nybegynnerkurs og ha det moro på telemarkski.

Ledsagerkurs

Vi håper du har lyst og anledning til å delta! Vi trenger deg!!

Kombilekene 2020

NSF kombinert og Tolga IL inviterer til Kombilekene 24.-26. januar 2020. Et av årets høydepunkt i kombinert.

Uttak Nordisk Juniorlandskamp

Andreas Ottesen og Morten Haug Haavi er med i den norske hopp- og kombinerttroppen i Nordisk Juniorlandskamp i Falun 24-26. januar.

Skileik på Sjusjøen

Ifbm. Grasrottrenerkurset på Sjusjøen 17. februar vil det være mulig for alle barn å bruke det nybygde skileikområdet i perioden 14.30 - 16.30.

KM hopp/kombinert 2020

KM 2020 for hopp og kombinert ble arrangert i Kremmerlia søndag 19. januar. Skikretsen gratulerer alle de ferske kretsmesterne!

Uttak Nordisk Juniorlandskamp

Johannes Staune-Mittet, Lillehammer Skiklub, og Tuva Johnsen, Raufoss IL Langrenn, er tatt ut til Nordisk Juniorlandskamp i Falun.

Sesongens tredje seier til Sivert

KVITFJELL: – Det smaker alltid godt med en seier, sier Sivert Hole som fikk dele pallen med Tor-Kjetil Alstad og Erik Kvernberg fra samme fylke.

Trener 1-kurs Lillehammer

Oppland Skikrets inviterer til Trener 1 snømoduler på Lillehammer hhv. mandag 20. og mandag 27. januar. Det er fortsatt mulig å melde seg på.

NC Hopp Holmenkollen

NC Hopp i nasjonalanlegget Holmenkollbakken ble gjennomført fredag kveld pga. forholdene i bakken og uværet som er ventet lørdag.

NC junior Lygna

Mange gode prestasjoner av Opplandsløperne sesongens første NC junior på Lygna helgen 10-12. januar, inkl NM sprint.

Smørevettregler og fluortiltak

Norges Skiforbund innfører fluorforbud for alle klasser i alle NSFs grener til og med aldersgruppe 16 år, samt smørevettregler og HMS tiltak.

KM Oppland 2020

Se oversikt, informasjon og invitasjoner til årets kretsmesterskap i Oppland 2020, alle grener.

Kveldstrening Hafjell

Det er klart for første felles kveldstrening for klubbene i Hedmark og Oppland Skikrets, torsdag 30. januar 2020. NB! Flyttet fra 16. januar!

U23-mesterskapet på Lygna

NC senior på Lygna 17-19. januar 2020 blir årets U23-mesterskap. Ettersom U23-mesterskap er åpent for junior 19/20, kan dere delta her.

Telenorlekene 2020

Skikretsen har reservert overnatting på Norefjell Ski & Spa ifbm. Telenorlekene 2020.

Nye startkontingentsatser

Skistyret har vedtatt endring i startkontingentene for sesongen 2019-20 sesongen for alle grener, med virkning fra dags dato.

NIF-EPI03, 03
NTB