Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Hoppdommer eller TD?

Er du hoppmor eller -far, trener eller bare har du lyst til å bli hoppdommer? Eller TD, dvs. Teknisk delegert? Da vil vi gjerne at du leser litt til!

Ildsjelpris til Hanne Kvåle

Mor langenn i Oppland, Hanne Kvåle fra Brandbu IF, ble hedret med NSF Langrenn sin ildsjelpris under helgens arrangør-og anleggsseminar. Vi gratulerer, vel fortjent!

- Håper RAW AIR blir fast høydepunkt

Stefan Kraft vant historiens første utgave av RAW AIR i vinter, og østerrikeren ønsker å forsvare sin sammenlagtseier foran den andre utgaven i mars 2018. I dag starter billettsalget.

Telenorkarusellen 2017/2018

Det er nå klart til å søke for å bli Telenor Karusell arrangør for sesongen 2017/2018. Søknadsfristen er 12. november.

TD- og arrangørkurs 2017

Kurs for TD'er og arrangører for alle grener inngår i Den store Idrettshelga Innlandet på Lillehammer, lørdag 28. oktober.

Kombinertsamling i Trysil

Norges Skiforbund kombinert inviterer til miljøsamling på snø for gutter og jenter i aldersbestemte klasser i Trysil 3.-5. november.

Utstyrsordningen 2017

Det er igjen mulig for idrettslag og særforbund å søke om spillemidler til utstyr. I år skal 34,4 millioner kroner fordeles – en økning på fem millioner kroner fra i fjor.

Unge skiløpere på samling

Kretssamling 15-16 år Lygna

Oppland Skikrets inviterer til den tradisjonelle snøsamlingen for 15-16-åringene, men i år på Lygna. Bindende påmelding innen søndag 12. november 2017.

FIS-liste langrenn 2017-18

Da er det igjen tid for inn- og utmelding av løpere til FIS-lista langrenn for sesongen 2017-18. Sjekk lista for DIN klubb!

Breddesamling ungdom

Høstsamling 2017

Skikretsene i Hedmark og Oppland inviterer til breddesamling på tvers av alle grener for skiungdommer født 2002-2005, lørdag 28. oktober på Lillehammer.

Høstlekene 2017

Raufoss IL Hopp inviterer til hopprenn i Lønnberget Hoppsenter søndag 17. september.

Miljøsamling Knyken

Skigruppa i Sør-Fron IL inviterer til miljøsamling i Knyken Skisenter i Orkdal helgen 29. september - 1. oktober. Alle klubber i Oppland er velkomne til å være med!

NSF sin nye fagportal

Dette er en fagside med informasjon og tips og ideer for trenere, ledere, utøvere, foreldre og arrangører innenfor barne- og ungdomsidretten.

Lysgårdsbakkene sommer

NC hopp på Lillehammer

Konica Minolta NorgesCup gjennomføres som planlagt i Lysgårdsbakkene på Lillehammer lørdag 23. og søndag 24. september.

Skal kartlegge kompetansen til tusenvis av trenere i Norge

Norges idrettsforbund i samarbeid med Høgskolen i Innlandet sender i disse dager ut tidenes største spørreundersøkelse. Kompetansen til alle trenere i norsk idrett skal kartlegges for å innhente kunnskap om hvem trenerne i norsk idrett er.

Høstfarger

Interkretssamling 15-16 år

Hedmark Skikrets inviterer til langrennssamling for jenter og gutter født i 2002-03 fra Hedmark og Oppland, helgen 1-3. september 2017.

Rennsøknader 2017-18

Fristen for å søke om hopp- og kombinertrenn for sesongen 2017-18 er 1. september. Her finner du mer informasjon om hvordan du går fram!

Rennsøknader 2017-18

Fristen for å søke om langrenn og turrenn for sesongen 2017-18 er 1. september. Her finner du mer informasjon om hvordan du går fram!

Team Oppland HK

Team Oppland Hopp/Kombinert (TOHK) er et treningsfellesskap for hopp-og kombinertutøvere i aldersgruppen 12 år og eldre.

Seng

Overnatting NM/NC junior

Informasjon om overnatting ifbm. NM/NC junior sesongen 2017-18 er nå lagt ut, med informasjon om tildelte hoteller og oversikt over bestilt overnatting.

Inn i ungdoms-OL

For første gang er kombinert for kvinner på programmet i ungdoms-OL 2020 i sveitsiske Lausanne.

Rulleskivett!

Et sikkert vårtegn er rulleskiløpere på veiene. Da er det viktig å følge regler for å hindre skader og ulykker - her er rulleskivettreglene!

Trenere søkes!

Lillehammer Skiklub søker trenere til Barne- og ungdomsgruppen i TK Handicap for sesongen 2017/18.

Kursuke alpint 2017

Det blir både trener I- og II kurs på Folgefonna når årets kursuke i alpint blir arrangert 6-12.august. Se informasjon om kurstilbud, rammeprogram og meld på via påmeldingslink.

Skicrosslandslaget 17-18

Marte Høie Gjefsen fra Lillehammer Skiklub er en av tre utøvere på skicrosslandslaget for sesongen 2017-2018.

Telemarklandslaget 17-18

Norges Skiforbund har tatt ut fem utøvere på telemarklandslaget sesongen 2017-2018, bl.a. Ådne Kristenstuen fra Nordre Land IL.

Morgendagens helter

NSF har tatt ut løperne som skal representere Norge på rekrutt- og juniorlandslaget sesongen 2017-18.

NM-gull til Gjefsen

Marte Høie Gjefsen (28) og Magnus Bjørnnes (23) kjørte inn til hvert sitt NM-gull i skicross i svenske Lofsdalen lørdag ettermiddag.

Xtrem Spræk 2017

Årets Xtrem Spræk-samling arrangeres på Gausdal Arena helgen 6-7. mai, for alderen 7-9. klasse, alle grener. Programmet for helgen er nå klart.

Grønt lys for RAW AIR

Det internasjonale skiforbundet (FIS) gir grønt lys for RAW AIR kommende sesong, men det kan bli justeringer på konseptet. Det hele skal avgjøres på kalenderkonferansen i slovenske Portoroz 24.-27. mai.

Jubileumspokalen 2017

Oppland Skikrets oppfordrer klubbene til å komme med innspill til kandidater til den nye hedersprisen Jubileumspokalen. Kriteriene finner dere her.

NM alpint senior Narvik

Vi gratulerer Hannah Sæthereng fra Harestua IL med bronse i Super G i NM 2017 alpint for seniorer, som ble arrangert i Narvik 30. mars - 2. april.

Alpin-NM til Hafjell

NM Alpint 2018 er tildelt Lillehammer Skiklub. Mesterskapet vil bli arrangert i Hafjell.

NM del 2 på Gålå

Skiklubbene tilknyttet Gålå Skisenter inviterte til NM del 2 på Gålå med norgescupavslutning 30. mars - 2. april 2017!

Velkommen YAV2017!

Oppland Skikrets inviterer alle små og store glade skiløpere til uhøytidelig skimoro på Skeikampen palmelørdag 8. april. Rennet er for alle og løypa er enkel og morsom!

Kretscuper 2017

Alle de tre kretscupene ble avsluttet i strålende sol på Beitostølen i helgen. Vi gratulerer alle vinnere og deltakere med innsatsen og takker våre sponsorer for godt samarbeid!

KM stafett 2017

KM stafett 2017 ble arrangert på Beitostølen søndag 26. mars. Gratulerer til alle ferske kretsmestere!

HL 2017 Alpint

Andreas Amdahl fra Lillehammer Skiklub imponerte stort i årets Hovedlandsrenn i Hafjell, med to gull, en bronse, en 5. og 14. plass. Gratulerer!

Avslutningshelg Beitostølen

Klubbene tilknyttet Valdres ski inviterer til avslutningshelg på Beitostølen 25-26. mars, med siste renn i alle kretscuper og KM stafett.

8 mill til rulleskianlegg

Lygna Skisenter er innstilt som ett av fire anlegg som mottaker av programsatsningsmidler til rulleskianlegg for 2017.

Ungdomsstafetten 2017

Det ble en 8. og 15. plass til de to lagene fra Oppland under Kong Haralds Ungdomsstafett 2017 i Holmenkollen søndag 12. mars kl.09.30.

Solan Gundersen 2017

Solan Gundersen Vinterleker ble arrangert helgen 24-26. februar på Alvdal, for aldersgruppen 12-14 år. Opplands unge utøvere gjorde sine saker bra!

Flybillett Harstad til salgs

Team Hadeland har ledig flybillett til NM junior 2017 i Harstad; avreise onsdag 8. mars kl. 17.55, retur mandag 13. mars kl. 11.05.

YAV Parallellslalåm Cup

Oppland Skikrets inviterer til Young Attacking Vikings Parallellslalåm Cup, et lavterselskirenn med høy sosial faktor i Kvitfjell lørdag 25. februar, i forbindelse med World Cup.

NM kombinert kvinner

God innsats av Thea Øihaugen og Thea Minyan Bjørseth i årets NM kombinert for kvinner!

NC hoppuke Telemark

Konica Minolta hoppuke i Telemark ble arrangert 16-19. februar, med to renn i Høydalsmo og to renn i Notodden.

Flytting av renn

Det er endringer i terminliste hopp/kombinert, både i Gausdal og på Raufoss. Les mer her!

5 NM-medaljer til Hannah

Hannah Sæthereng fra Harestua IL har imponert med kjøringen sin i vinter og står nå med hele 5 NM-medaljer i klassen Junior 1.

KM NC Holmenkollen

Konica Minolta Norgescup hopp ble arrangert i Holmenkollen 11-12. februar. Her er resultatlistene fra begge dager.

Mikko klar for VM

Norges Skiforbund har tatt ut fem utøvere til årets ski-VM i finske Lahti, deriblant Mikko Kokslien fra Søre Ål IL.

VM-sølv til Jansrud

Kjetil Jansrud fra Peer Gynt Alpinklubb kjørte ned til VM-sølv på onsdag, gratulerer!

VM 2017 Lahti

Da er det klart for VM 2017 nordiske grener i Lahti, 22. februar - 5. mars, med flere opplendinger i troppen. Lykke til, vi heier på dere!

Takk for hjelpen!

Riggansvarlige ØTI Hafjell alpin ønsker å rette en stor TAKK til alle løpere, foreldre og trenere som hjalp til med omrigging av nett i Hafjell etter helgens fartssamling.

13 utøvere til alpin-VM

Maren Skjøld og Kjetil Jansrud er med blant de 13 utøverne som Norges Skiforbund Alpint sender til årets alpin-VM i sveitsiske St. Moritz.

Nordisk jr. landskamp

Det var jentene fra Oppland som leverte best resultater under helgens Nordiske Juniorlandskamp i Orkdal.

KM langrenn 2017

Vel blåst og gjennomført til arrangøren Lillehammer Skiklub og gratulasjoner til alle ferske kretsmestere under helgens KM på Birkebeineren Skistadion.

KM NC Lillehammer

Konica Minolta Norgescup hopp ble arrangert i Lysgårdsbakkene på Lillehammer 28-29. januar. Her er resultatlistene fra begge dager.

Jentene bryter barrierer!

Til helga arrangeres Nordisk juniorlandskamp i Knyken for første gang i historien med kombinert for jenter på programmet, to av dem fra Oppland.

KM sprint 2017

Takk til Gjøvik Skiklubb for et solid arrangert KM sprint til tross for lite snø, og gratulerer til alle ferske kretsmestere 2017!

Mats ble norgesmester!

Mats Bjerke Myhren Søre Ål IL og Trønderhopp ble norgesmester junior stor bakke i Granåsen på søndag.

Foto: Knut Selmer

Kombilekene 2017

Gausdal Skilag tar over Kombilekene, som arrangeres 3-5. februar, og fortsetter trenden med stor aktivitet hele helgen.

Engangslisens i app

Aldri har det vært enklere å betale engangslisens! Både arrangører og utøvere kan glede seg til å ta i bruk den nye app'en Min Ski.

Uttak junior-VM

Jesper Ødegaard, Mats Bjerke Myhren, Ingebjørg Saglien Bråten og Lars Ivar Skårset er tatt ut i den norske hopp- og kombinerttroppen til junior-VM i USA.

Sesonginformasjon 2016/2017

NSF hopp ønsker å styrke sin informasjon ut til hopp-Norge, og i denne anledning har vi en laget en første versjon av Sesonginformasjon 2016/2017.

15 utøvere til junior-VM

Petter Stakston, Mathilde Myhrvold og Marte Mæhlum Johansen er med i langrennstroppen som skal representere Norge i Junior-VM i USA.

NM-medaljer til NLI

Det ble gull til Mathilde Olsen Ilebrekke og bronse til Ådne Kristenstuen under NM telemark klassisk på Bjorli i helgen, gratulerer!

Trener 2-kurs langrenn

Trener 2-kurs i langrenn (og mange andre idretter) gjennomføres i samarbeid med Høgskolen i Innlandet (Elverum) vår-sommer-høst 2017.

Skidag funksjonshemmede

Oppland Skikrets og NAV Hjelpemiddelsentral Oppland inviterer til skidag for barn og voksne med funksjonsnedsettelser lørdag 28. januar på Budor.

Gjefsen klare for nye renn

Skicrosslandslagets Marte Høie Gjefsen er klare for nye renn i verdenscupen i skicross i italienske Watles til helga etter julepausen.

12 utøvere til U23-VM

Mattis Stenshagen og Thea Krokan Murud er tatt ut i den norske troppen til U23-VM i Park City, USA, 31. januar - 4. februar.

Det har aldri vært gøyere!

- Distansekortet er et utrolig bra virkemiddel for å at jeg synes det var gøy å være med ut på ski, forteller Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Hyllest til breddeidretten

Lørdag 28. januar ønsker NRK Sporten å gi breddeidretten i norsk skisport den hyllesten den fortjener. Norges Skiforbund oppfordrer våre klubber til å søke på dette flotte tiltaket.

Midler rulleskianlegg

Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund utlyser programsatsingsmidler til etablering av rulleskianlegg. Søknadsfrist 15. januar 2017.

Stavlengder og soner

På Skiforbundets høstmøte ble det vedtatt nye regler om stavlengder og stakefrie soner for sesongen 2016-17.

Trener 1 alpint

Oppland Skikrets inviterer til Trener 1-kurs alpint. Første samling blir søndag 5. februar i Hafjell, fartsmoduler. Siste frist for påmelding 29. januar.