Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Husk skilisens!

Skisesongen nærmer seg, husk at alle skiløpere over 13 år må betale skilisens for å kunne delta på skirenn. Med skilisens får du også den beste forsikring ved idrettsskade både i trening og i konkurranse

Kretssamling 15-16 år

Oppland Skikrets inviterer til den tradisjonelle snøsamlingen for 15-16-åringene på Mosetertoppen, helga 1-3. desember.

Overnatting HL 2024

Det er nå klart for å melde inn behov for overnatting ifbm. Hovedlandsrennet 2024 nordiske grener. NB! Frist 25. september.

Høstmøte langrenn 2023

Lanrennskomiteen inviterer til Høstmøte torsdag 26. oktober på Honne Konferansesenter, Biri. Påmeldingsfrist 19. oktober.

Høstmøte 2023 hopp/ kombinert

Hopp-/ kombinertkomiteen inviterer til Høstmøte og middag mandag 30. oktober kl. 18.00 på Lillehammer. Påmeldingsfrist 25. oktober.

FIS-liste langrenn 2023-24

Da er det igjen tid for inn- og utmelding av løpere til FIS-lista langrenn for sesongen 2023-24. Sjekk lista for DIN klubb! Siste frist 15. september.

Trener 0-kurs freeski

Skikretsen inviterer til Trener 0-kurs freeski på Lillehammer, onsdag 6. september ELLER onsdag 13. september.

Over 250 jenter på jentecamp!

I helgen inviterte NOR Freeski i samarbeid med DNB, skikretsene, lokale klubber og trenere til jentecamper på 11 destinasjoner i Norge og det er liten tvil om at også #hunkjørerfreeski.

Rulleskirenn 2023

Her finner dere en oversikt over terminfestede rulleskirenn i Oppland sommer og høst 2023. Oppdatert 31. august.

Kretsdommerkurs

Har du lyst til å bi hoppdommer? Eller TD? Da har du muligheten nå! Kurs arrangeres på Lillehammer tirsdag 31. oktober.

Åpen juniorøkt langrenn

Gjøvik Toten Langrenn inviterer til åpen sprintøkt for juniorer (2004-07) på Mosetertoppen lørdag 2. september.

NOR Freeski sentral jentecamp 2023

Etter fjorårets suksess er det en glede og nok en gang invitere til sentral jentecamp med overnatting i Oslo! Sammen med DNB og Scandic fortsetter vi satsningen på jentene og det er en glede å invitere alle jenter født i 2007-2013 til en actionfylt og lærerik helg i Oslo i slutten av september.

Rennsøknader 2023-24

Det er klart for å søke om langrenn, turrenn, hopp- og kombinertrenn for kommende sesong. Siste frist 1. september!

Skispor

Rennsøknader 2023-24

Alle klubber som ønsker å arrangere terminfestet langrenn eller turrenn kommende sesong, bes legge inn rennsøknad i iSonen innen 1. september.

Se fluormøtet i opptak

Nylig inviterte langrenn i Norges Skiforbund til et åpent infomøte om fluorforbud og rensing av ski og utstyr. Her kan dere se møtet i opptak. Fremover blir det flere informasjonsmøter om fluor.

Overgang til ny klubb?

Alle utøvere som skal konkurrere, må være registrert i korrekt klubb. Husk å melde inn overgang til ny klubb i god tid.

Samling 11-14 år Gausdal Arena

Gausdal Skilag og Follebu Skiklubb inviterer alle utøvere i aldersgruppa 11-14 år til dagsamling i Gausdal Arena lørdag 9. september. Påmeldingsfrist 6, september.

Samling 11-14 år Hadeland

Brandbu IF, Moen Sportsklubb og Gran IL inviterer alle utøvere i aldersgruppa 11-14 år til dagsamling på Lygna søndag 3. september.

Samling 11-14 år Karidalen NY DATO!

Oppland Skikrets og klubbene på Gjøvik/Toten inviterer alle langrennsløpere i aldersgruppa 11-14 år til dagsamling i Karidalen Skisenter lørdag 30. september (flyttet fra 23. september)

Ny merkevare for et godt skifelleskap

I dag gikk endelig startskuddet for implementeringen av Skiforbundets nye merkevare, inkludert en ny logo og visuell profil som tar utgangspunkt i en snøkrystall, selve grunnlaget for skisportens eksistens og opprinnelse.

Vårmøte Freeski 2023

Lørdag 17. juni arrangerte NOR Freeski sitt årlige fagmøte på Gardermoen. I løpet av dagen ble det gode diskusjoner med representanter fra freeski-Norge. Møtet ble avholdt som en hybrid-løsning, slik at flest mulig skulle ha anledning til å delta og i tillegg til de oppmøtte representantene hadde vi med en god gjeng via Teams.

Nye rekrutteringsvideoer

Det er publisert nye rekrutteringsvideoer i langrenn, alpint, freeski, hopp og freeski med tanke på skiutstyr for barn. Ta en kikk.

FIS-liste alpint 2023-24

Det er tid for innmelding/utmelding på FIS-lista alpint for sesongen 2023-24. Siste frist for å sende inn endringer er 15. september.

FIS-liste freeski 2023-24

Det er tid for innmelding/utmelding på FIS-lista freeski for sesongen 2023-24. Siste frist for å sende inn endringer er 15. september.

Velg riktig organiseringsmodell ved kjøp av løypemaskiner

Når det skal investeres i løypemaskin, kommer gjerne spørsmålet om hvordan eierskapet skal organiseres. Er det lurt å kjøpe og eie maskinen i klubben, bør det opprettes et AS med løypekjøring som «kommersielt» formål, eller lønner det seg at kommunen kjøper maskinene?

Rulleskivett!

Et sikkert vårtegn er rulleskiløpere på veiene. Da er det viktig å følge regler for å hindre skader og ulykker - her er rulleskivettreglene!

Fagmøte og arrangørmøte

Det nærmer seg det årlige arrangørmøtet og fagmøtet i freeski og vi håper å se mange av klubbene representert her!

Skikretstinget 2023

Oppland Skikrets arrangerte Skikretsting lørdag 13. mai på Sillongen Toten Hotel. Signert tingprotokoll er nå lagt ut.

Team GTL søker trenere

Lyst på en ny utfordring? Gjøvik Toten Langrenn (Team GTL) er på utkikk etter nye trenere. Søknadsfrist: Snarest.

KICK OFF Team Lillehammer Ung

Oppland Skikrets og Team Lillehammer inviterer til KICK OFF for Team Lillehammer Ung fredag 12. mai kl. 18.00 på Lillehammer. Det blir trening, pizza og informasjon!

Vårmøte Langrenn 2023

Langrennskomiteen inviterer til vårmøte lørdag 13. mai kl. 13.00 på Toten Hotel Sillongen. Møtereferat er nå lagt ut.

Team Elon Innlandet søker ny trener

Team ELON Innlandet søker en ambisiøs og motivert langrennstrener i 80-100 % stilling. Tiltredelse fra snarest. Engasjementet er i utgangspunktet to-årig, med mulighet for forlengelse.

OSK Freeski Cup 2023

OSK Freeski cup er en lavterskel freeski-cup med hovedfokus på å gi unge utøvere en god start og mestring i konkurranse.

Vårmøte Hopp/Kombinert

Hopp og kombinertkomiteen inviterte til Vårmøte lørdag 13. mai kl. 13.00 på Toten Hotel Sillongen. Møtereferat er nå lagt ut.

Xtrem Spræk 2023

Årets Xtrem Spræk-samling arrangeres på Gausdal Arena helgen 6-7. mai, for alderen 7-10. klasse, alle grener.

– Fint å se hvordan barna trives og får seg nye venner

I Gausdal har en ivrig dugnadsgjeng gått sammen om å skape en frikjøringsarena for barn og ungdom. I Fjerdumsparken arrangeres cuper, konkurranser og mye moro, men viktigst av alt er skigleden og de nye vennskapene som oppstår. Ta en titt!

Samordnet rapportering 2023

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering (medlemsregistrering) i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

KM langrenn 2023

Det ble kåret kretsmestere i fri teknikk fellesstart under Gausdalsrennet på lørdag. Vi gratulerer alle de ferske kretsmesterne.

NM del 2/NC jr. finaler 2023

Årets siste store styrkeprøve for langrennsløperne, NM del 2 og NC junior finaler, arrangeres på Tolga og Savalen 29. mars - 1. april.

KM 2023 Freeski

Lillehammer Skiklub og Dombås IL har arrangert vinterens KM i hhv. Big Air og Slopestyle. Skikretsen gratulerer alle de ferske kretsmesterne!

HL 2023 Alpint

Hovedlandsrennet Alpint, for 15-16-åringene, ble arrangert 21 - 26. mars i Vassfjellet Vinterpark.

Jordalsrennet 2023

Velkommen til avslutningshelg med hopp- og kombinertrenn i Jordalen hoppsenter/Tinde Arena helga 25- 26. mars!

NOR Freeski Awards 2022-2023

Det nærmer seg NM Trysil og det er en glede å fortelle at det også i år skal arrangeres NOR Freeski Awards under banketten!

Velkommen til Karidalen!

Oppland Skikrets og Østre Toten Skilag ønsker velkommen til avslutningshelg i Karidalen Skisenter 25-26. mars, med kretscupavslutninger og KM stafett.

Valg Skikretstinget 2023

Kan du - eller kjenner du noen - som kan tenke seg å bidra for skiidretten i Oppland gjennom en rolle som tillitsvalgt i skikretsen? Da vil vi gjerne høre fra deg!

KM fellesstart fri teknikk

Velkommen til Gausdalsrennet 2023, KM langrenn fri teknikk fellesstart på Skeikampen Skiarena lørdag 11. mars!

Ungdomsstafetten 2023

Kong Haralds Ungdomsstafett for 15-16 år ble arrangert i Holmenkollen lørdag 11. mars. Oppland Skikrets stilte med 2 lag.

Solan Gundersen 2023

Solan Gundersens Vinterleker ble arrangert helgen 3-5. mars på Alvdal, for aldersgruppen 12-14 år. God innsats av utøverne fra Oppland.

NM junior 2023 Alta

NM junior langrenn 2023 ble arrangert i Alta, 3-5. mars, med god innsats fra Oppland sine utøvere.

Telemark Weekend Hafjell

ØTI Hafjell Telemark og Oppland Skikrets inviterte til Telemark Weekend i Hafjell 18-19.  mars 2023. Det meldes om mye aktivitet og god stemning!

Rapport fra Kvitfjell

Skikretsen inviterte til breddesamling ifbm. NC-/FIS-rennene i Telemark i Kvitfjell helga 11-12. februar. Her er en kort rapport og bilder fra samling og renn

Utstyrsordningen 2022

Utstyrsordningen er nå åpen for søknader og vi oppfordrer alle som har kjøpt støtteberettiget utstyr i 2022 til å nytte anledningen til å få dekket noe av kostnaden. Søknadsfrist 15. mars.

Telenorlekene 2023

Skimore Wyller i Oslo var arena da alpinister fra hele Norge i klasse 13-14 år møtes til dyst 9-12. mars.

Hovedlandsrennet 2023

Årets hovedlandsrenn nordiske grener arrangeres i Meråker og Skogn helgen 24-26. februar.

KM hopp/kombinert 2023

Gausdal Skilag inviterte til KM 2023 hopp og kombinert i Kremmerlia lørdag 18. februar. Skikretsen gratulerer alle de ferske kretsmesterne!

NC senior Åsen

Det er klart for Equinor Norgescup senior på Åsen 17-19. februar. Informasjon fra skikretsen er lagt ut.

Bankett NM Trysil 2023

31. mars til 02. april runder vi av årets NOR Freeski Cup-sesong med Norgesmesterskapene i Trysil. Lørdag kveld inviterer vi utøvere med familie, trenere og andre involverte til bankett med middag, underholdning og prisutdeling!

KM 2023 Alpint

KM 2023 slalåm og storslalåm ble arrangert i Hafjell 11. og 12. februar, vi gratulerer alle de ferske kretsmesterne!

KM Oppland 2023

Se oversikt, informasjon og invitasjoner til årets kretsmesterskap i Oppland 2023, alle grener.

NC junior langrenn Voss

NC langrenn og NM sprint junior på Voss arrangeres 10-12. februar. Informasjon fra kretsen er nå lagt ut.

Søre Ål-lekene 2023

Velkommen til Søre Ål-lekene hopp 2023 hopp og kombinert, søndag 12. februar i Engesvea Aktivitetspark.

Åpen Stadion 2023

Det er klart for Åpen Stadion 2023, 'skisprell og pølsefest'. Alle datoer er nå fordelt.

Langrennsuttak VM Planica 2023

Norges Skiforbunds langrennskomite har tatt ut 25 løpere - 12 kvinner og 13 menn - i den norske troppen til VM i slovenske Planica, som arrangeres med første konkurransedag i langrenn fra torsdag 23. februar til søndag 5. mars 2023.

Trener 1-kurs Gålå

Oppland Skikrets inviterer til Trener 1-kurs langrenn på Gålå. Første kurssamling er 5-6. februar, snømoduler.

Velkommen til Gålå!

KM 2023 langrenn sprint og klassisk distanse arrangeres på Gålå 28-29. januar. Gålå Høgfjellshotell tilbyr overnatting og pizzabuffet.

Sesongen 2022-23

Vi er klare for sesongen 2022-23 Alpint: Terminlister, samlinger, kvalikrenn og KM.

Breddesamling fart Kvitfjell

Skikretsen inviterer til breddesamling i Kvitfjell med fokus på fart 4-5. februar, for utøvere U16 og yngre. Endelig program er nå lagt ut.

World Snow Day i Engesvea

Er du glad i snø, ski og pølser? Da er du velkommen til Åpen Stadion og skisprell for alle grener i Engesvea Aktivitetspark på Lillehammer søndag 15. januar.

NC junior Lillehammer

Det er klart for vinterens første Norgescup-helg langrenn for junior, på Lillehammer 6-8. januar. Informasjon fra kretsen er nå lagt ut.

Rulleskivett!

Et sikkert vårtegn er rulleskiløpere på veiene. Da er det viktig å følge regler for å hindre skader og ulykker - her er rulleskivettreglene!

Overgang til ny klubb?

Alle utøvere som skal konkurrere, må være registrert i korrekt klubb. Husk å melde inn overgang til ny klubb i god tid.

KM Oppland 2023

Se oversikt, informasjon og invitasjoner til årets kretsmesterskap i Oppland 2023, alle grener.

NIF-EPI01, 01