Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Rennsøknader 2017-18

Fristen for å søke om hopp- og kombinertrenn for sesongen 2017-18 er 1. september. Her finner du mer informasjon om hvordan du går fram!

FIS-liste alpint 2017-18

Det er tid for innmelding/utmelding på FIS-lista alpint for sesongen 2017-18. Siste frist for å sende inn endringer er tirsdag 15. august.

Trener 1-kurs Hadeland

Oppland Skikrets inviterer til Trener 1-kurs barmarksmoduler fredag 13. - lørdag 14. oktober på Hadeland, oppmøte Svea Sportshytte. Påmeldingsfrist 5. oktober.

Trener 1-kurs Lillehammer

Oppland Skikrets inviterer til Trener 1-kurs barmarksmoduler fredag 15. - lørdag 16. september på Lillehammer. Påmeldingsfrist 7. september.

Rulleskirenn 2017

Her finner dere en oversikt over terminfestede rulleskirenn i Oppland sommer og høst 2017.

Rennsøknader 2017-18

Fristen for å søke om langrenn og turrenn for sesongen 2017-18 er 1. september. Her finner du mer informasjon om hvordan du går fram!

NSF sin nye fagportal

Dette er en fagside med informasjon og tips og ideer for trenere, ledere, utøvere, foreldre og arrangører innenfor barne- og ungdomsidretten.

GD Rulleskicup

Lillehammer Skiklub inviterer til GD Rulleskicup 2017, med to renn - hhv. 17. august (K) og 7. september (F).

Rulleskivett!

Et sikkert vårtegn er rulleskiløpere på veiene. Da er det viktig å følge regler for å hindre skader og ulykker - her er rulleskivettreglene!

Vårmøte Langrenn 2017

Langrennskomiteen inviterte til Vårmøte torsdag 1. juni kl. 18.00 på Honne. Referat fra møtet er lagt ut.

Idrettshelga Innlandet

Hold av fredag 27. og lørdag 28. oktober! Da inviterer vi til historiens første Idrettshelga Innlandet - på Lillehammer, for alle idrettslag i Hedmark og Oppland.

Kursuke alpint 2017

Det blir både trener I- og II kurs på Folgefonna når årets kursuke i alpint blir arrangert 6-12.august. Se informasjon om kurstilbud, rammeprogram og meld på via påmeldingslink.

Skicrosslandslaget 17-18

Marte Høie Gjefsen fra Lillehammer Skiklub er en av tre utøvere på skicrosslandslaget for sesongen 2017-2018.

Vårmøte Alpint 2017

Alpinkomiteen i Oppland Skikrets inviterte til Vårmøte tirsdag 23. mai kl. 19.00 - 21.00. Referat fra møtet er nå lagt ut.

LSK søker trener

Lillehammer Skiklub søker etter ny langrennstrener for sine seniorløpere.

Overgang til ny klubb?

Alle utøvere som skal konkurrere, må være registrert i korrekt klubb. Husk å melde inn overgang til ny klubb i god tid.

Turrenn 2018 og 2019

Langrennskomiteen ønsker at alle turrennarrangører melder inn sine ønskede renndatoer for de to neste sesongene, for behandling på Vårmøtet 1. juni.

Toppidrettssatsingen 17-18

Norges Skiforbund går inn i tredje sesong med toppidrettssatsingen, for sesongen 2017-18 med 12 utøvere i troppen.

Hilsen fra Gausdal!

Ved hjelp av stor lokal innsats ble det innkjøpt ny løypemaskin i Gausdal denne vinterren, bl.a. med utstyrsmidler gjennom skiforbundet.

Telemarklandslaget 17-18

Norges Skiforbund har tatt ut fem utøvere på telemarklandslaget sesongen 2017-2018, bl.a. Ådne Kristenstuen fra Nordre Land IL.

Langrennslandslag 17-18

Norges Skiforbund har uttatt utøvere på menn allround, menn sprint, kvinner elite, samt IPC foran 2017-2018-sesongen.

Morgendagens helter

NSF har tatt ut løperne som skal representere Norge på rekrutt- og juniorlandslaget sesongen 2017-18.

NM-gull til Gjefsen

Marte Høie Gjefsen (28) og Magnus Bjørnnes (23) kjørte inn til hvert sitt NM-gull i skicross i svenske Lofsdalen lørdag ettermiddag.

Skikretstinget 2017

Oppland Skikrets arrangerte Skikretsting torsdag 4. mai 2017. Signert protokoll er nå lagt ut.

Xtrem Spræk 2017

Årets Xtrem Spræk-samling arrangeres på Gausdal Arena helgen 6-7. mai, for alderen 7-9. klasse, alle grener. Programmet for helgen er nå klart.

NSF Trenerseminar 2017

Norges Skiforbund ønsker hjertelig velkommen til det populære Trenerseminaret 27.-28. mai 2017 på NIH i Oslo. Det er fortsatt mulig å melde seg på!

Grønt lys for RAW AIR

Det internasjonale skiforbundet (FIS) gir grønt lys for RAW AIR kommende sesong, men det kan bli justeringer på konseptet. Det hele skal avgjøres på kalenderkonferansen i slovenske Portoroz 24.-27. mai.

Jubileumspokalen 2017

Oppland Skikrets oppfordrer klubbene til å komme med innspill til kandidater til den nye hedersprisen Jubileumspokalen. Kriteriene finner dere her.

NM alpint senior Narvik

Vi gratulerer Hannah Sæthereng fra Harestua IL med bronse i Super G i NM 2017 alpint for seniorer, som ble arrangert i Narvik 30. mars - 2. april.

KM Freeski 2017

Skikretsen har kåret årets kretsmestere i Slopestyle og Big air da Gausdal Skilag og Skeikampen inviterte til skifest sist helg.

Alpin-NM til Hafjell

NM Alpint 2018 er tildelt Lillehammer Skiklub. Mesterskapet vil bli arrangert i Hafjell.

NM del 2 på Gålå

Skiklubbene tilknyttet Gålå Skisenter inviterte til NM del 2 på Gålå med norgescupavslutning 30. mars - 2. april 2017!

Velkommen YAV2017!

Oppland Skikrets inviterer alle små og store glade skiløpere til uhøytidelig skimoro på Skeikampen palmelørdag 8. april. Rennet er for alle og løypa er enkel og morsom!

Kretscuper 2017

Alle de tre kretscupene ble avsluttet i strålende sol på Beitostølen i helgen. Vi gratulerer alle vinnere og deltakere med innsatsen og takker våre sponsorer for godt samarbeid!

KM stafett 2017

KM stafett 2017 ble arrangert på Beitostølen søndag 26. mars. Gratulerer til alle ferske kretsmestere!

HL 2017 Alpint

Andreas Amdahl fra Lillehammer Skiklub imponerte stort i årets Hovedlandsrenn i Hafjell, med to gull, en bronse, en 5. og 14. plass. Gratulerer!

Kremmeli

KM hopp og kombinert

Vinterens kretsmesterskap hopp og kombinert ble arrangert søndag som et fellesarrangement for Hedmark og Oppland i Gausdal. Gratulerer til alle ferske kretsmestere!

Utviklingsmøter

Oppland Skikrets og Olympiatoppen Innlandet inviterer til Utviklingsmøter i Oppland. Sak sist oppdatert 2. februar.2017.

Telenorlekene 2017

...arrangeres på Voss 31. mars - 2. april. Sak oppdatert mandag 20. mars med informasjon fra arrangøren.

Avslutningshelg Beitostølen

Klubbene tilknyttet Valdres ski inviterer til avslutningshelg på Beitostølen 25-26. mars, med siste renn i alle kretscuper og KM stafett.

8 mill til rulleskianlegg

Lygna Skisenter er innstilt som ett av fire anlegg som mottaker av programsatsningsmidler til rulleskianlegg for 2017.

Logo Kulturdepartementet

Egenorganisert aktivitet

Kulturdepartementet arrangerer mandag 27. mars innspillskonferansen med tema egenorganisert aktivitet. Vi oppfordrer alle våre klubber til å delta og komme med innspill til Kulturdepartementet om hvordan de kan legge bedre til rette for aktivitet.

Vind overtar ØTS-sprinten

Pga. dårlige snøforhold i Karidalen ser arrangør og TD seg dessverre nødt til å avlyse ØTS-sprinten lørdag 18. mars. Vind IL har sagt ja til å overta rennet. Påmeldingsfrist 15. mars.

Ungdomsstafetten 2017

Det ble en 8. og 15. plass til de to lagene fra Oppland under Kong Haralds Ungdomsstafett 2017 i Holmenkollen søndag 12. mars kl.09.30.

Medaljefangst i NM jr!

Strålende innsats og mange medaljer til Opplands utøvere under NM junior langrenn i Harstad 10-12. mars!

KM slalåm 2017

Gjøvik Skiklubb inviterte til KM slalåm i Hovdebakken fredag 3. mars. Gratulerer til alle ferske kretsmestere!

HL 2017 hopp/kombinert

Hovedlandsrennet 2017 ble arrangert på Tolga 3-5. mars. Skikretsens unge lovende hopp- og kombinertløpere leverte mange gode resultater.

WC Telemark Hurdal

Det ble en bra World Cup-helg i Hurdal for de norske løperne, bl.a. 3 andreplasser til Mathilde Olsen Ilebrekke fra Nordre Land IL.

NM junior hopp/kombinert

Det ble sølv til Opplands førstelag under NM junior laghopp i Midtstua! I tillegg ble det individuelle medaljer til Jesper Ødegaard i hopp og Thea Øihaugen og Lars Ivar Skårset i kombinert, gratulerer!

HL 2017 Langrenn

Hovedlandsrennet 2017 ble arrangert på Tolga 3-5. mars. Skikretsens unge lovende langrennsløpere leverte mange gode resultater.

VM-sølv til Mikko!

Mikko Kokslien var med på det norske kombinertlaget som gikk inn til 2. plass i søndagens lagkonkurranse i VM i Lahti. Gratulerer!

Solan Gundersen 2017

Solan Gundersen Vinterleker ble arrangert helgen 24-26. februar på Alvdal, for aldersgruppen 12-14 år. Opplands unge utøvere gjorde sine saker bra!

Flybillett Harstad til salgs

Team Hadeland har ledig flybillett til NM junior 2017 i Harstad; avreise onsdag 8. mars kl. 17.55, retur mandag 13. mars kl. 11.05.

YAV Parallellslalåm Cup

Oppland Skikrets inviterer til Young Attacking Vikings Parallellslalåm Cup, et lavterselskirenn med høy sosial faktor i Kvitfjell lørdag 25. februar, i forbindelse med World Cup.

NC senior Åsen

NC senior og U23-mesterskap ble arrangert på Åsen 25-26. februar. Her er alle resultatlister.

NM kombinert kvinner

God innsats av Thea Øihaugen og Thea Minyan Bjørseth i årets NM kombinert for kvinner!

NC hoppuke Telemark

Konica Minolta hoppuke i Telemark ble arrangert 16-19. februar, med to renn i Høydalsmo og to renn i Notodden.

NM sprint junior

Det ble NM-gull til både Mathilde Myhrvold og Ansgar Evensen i sprint, mens Petter Stakston vant sølv. Gratulerer!

Flytting av renn

Det er endringer i terminliste hopp/kombinert, både i Gausdal og på Raufoss. Les mer her!

Breddesamling Hafjell

Alpinkomiteen inviterer til breddesamling i Hafjell helgen 4-5. mars for U12, U14, U6 og eldre. Påmeldingsfrist 25. februar.

5 NM-medaljer til Hannah

Hannah Sæthereng fra Harestua IL har imponert med kjøringen sin i vinter og står nå med hele 5 NM-medaljer i klassen Junior 1.

NM jr. hopp/komb flyttes

Arrangørene i Molde må dessverre kaste inn håndkleet pga. dårlige snøforhold. Arrangementet flyttes derfor til Midtstuen helgen 24-26. februar.

22 utøvere til Otepää

Mattis Stenshagen er blant de 22 utøverne som skal gå for Norge i helgas verdenscuprenn i estiske Otepää, sammen med VM-uttatte Ingvild, Mari og Håvard.

NM Telemark

.. sprint og parallell ble arrangert i Vardåsen i Asker i helgen, med gode resultater for våre løpere Mathilde og Ådne.

KM NC Holmenkollen

Konica Minolta Norgescup hopp ble arrangert i Holmenkollen 11-12. februar. Her er resultatlistene fra begge dager.

Mikko klar for VM

Norges Skiforbund har tatt ut fem utøvere til årets ski-VM i finske Lahti, deriblant Mikko Kokslien fra Søre Ål IL.

VM-sølv til Jansrud

Kjetil Jansrud fra Peer Gynt Alpinklubb kjørte ned til VM-sølv på onsdag, gratulerer!

OSK Freeski Cup 2017

OSK Freeski cup er en lavterskel freeski-cup i Oppland med hovedfokus på å gi unge utøvere en god start og mestring i konkurranse. Hovedmålgruppen er utøvere under 15 år, men eldre utøvere er også svært velkomne.

VM 2017 Lahti

Da er det klart for VM 2017 nordiske grener i Lahti, 22. februar - 5. mars, med flere opplendinger i troppen. Lykke til, vi heier på dere!

Takk for hjelpen!

Riggansvarlige ØTI Hafjell alpin ønsker å rette en stor TAKK til alle løpere, foreldre og trenere som hjalp til med omrigging av nett i Hafjell etter helgens fartssamling.

KM Oppland 2017

Se oversikt, informasjon og invitasjoner til årets kretsmesterskap i Oppland 2017, alle grener.

13 utøvere til alpin-VM

Maren Skjøld og Kjetil Jansrud er med blant de 13 utøverne som Norges Skiforbund Alpint sender til årets alpin-VM i sveitsiske St. Moritz.

Følg Jr./U23-VM direkte

Årets junior-VM i nordiske grener og U23-VM i langrenn streames direkte på kveldstid norsk tid i perioden 30. januar til 5. februar.

Nordisk jr. landskamp

Det var jentene fra Oppland som leverte best resultater under helgens Nordiske Juniorlandskamp i Orkdal.

KM langrenn 2017

Vel blåst og gjennomført til arrangøren Lillehammer Skiklub og gratulasjoner til alle ferske kretsmestere under helgens KM på Birkebeineren Skistadion.

Annenplass til Norge

Det norske telemarklaget kjørte inn til annenplass i søndagens WC teamkonkurranse i slovenske Krvavec, med Ådne Kristenstuen på laget.

KM NC Lillehammer

Konica Minolta Norgescup hopp ble arrangert i Lysgårdsbakkene på Lillehammer 28-29. januar. Her er resultatlistene fra begge dager.

Jentene bryter barrierer!

Til helga arrangeres Nordisk juniorlandskamp i Knyken for første gang i historien med kombinert for jenter på programmet, to av dem fra Oppland.

KM sprint 2017

Takk til Gjøvik Skiklubb for et solid arrangert KM sprint til tross for lite snø, og gratulerer til alle ferske kretsmestere 2017!

Uttak Nordisk Jr landskamp

Thomas Aasen Markeng, Lensbygda Sportsklubb, og Anders Ladehaug, Nordre Land IL, er tatt ut i den norske hopptroppen til Nordisk Juniorlandskamp.

Mats ble norgesmester!

Mats Bjerke Myhren Søre Ål IL og Trønderhopp ble norgesmester junior stor bakke i Granåsen på søndag.

Foto: Knut Selmer

Kombilekene 2017

Gausdal Skilag tar over Kombilekene, som arrangeres 3-5. februar, og fortsetter trenden med stor aktivitet hele helgen.

Engangslisens i app

Aldri har det vært enklere å betale engangslisens! Både arrangører og utøvere kan glede seg til å ta i bruk den nye app'en Min Ski.

bilde hentet fra Kongsberg IF sin side

Resultatprogram i beta

Mange synes Ehopp er vanskelig, og det er derfor meget gledelig at vi har en ivrig, ung hopper som har utviklet et resultatprogram som nå er i beta, kalt K-Jump.

Nordisk Juniorlandskamp

Tuva Bakkemo, Dorthe B. Seierstad og Ansgar Evensen er tatt ut i den norske langrennstroppen til Nordisk Juniorlandskamp 2017.

Uttak junior-VM

Jesper Ødegaard, Mats Bjerke Myhren, Ingebjørg Saglien Bråten og Lars Ivar Skårset er tatt ut i den norske hopp- og kombinerttroppen til junior-VM i USA.

Sesonginformasjon 2016/2017

NSF hopp ønsker å styrke sin informasjon ut til hopp-Norge, og i denne anledning har vi en laget en første versjon av Sesonginformasjon 2016/2017.

15 utøvere til junior-VM

Petter Stakston, Mathilde Myhrvold og Marte Mæhlum Johansen er med i langrennstroppen som skal representere Norge i Junior-VM i USA.

NM-medaljer til NLI

Det ble gull til Mathilde Olsen Ilebrekke og bronse til Ådne Kristenstuen under NM telemark klassisk på Bjorli i helgen, gratulerer!

Trener 2-kurs langrenn

Trener 2-kurs i langrenn (og mange andre idretter) gjennomføres i samarbeid med Høgskolen i Innlandet (Elverum) vår-sommer-høst 2017.

Klart for ski-NM!

Da er det klart for NM del 1 på Lygna skisenter, torsdag 2. - søndag 5. februar! Norgeseliten kommer, kommer du?

KM 2017 alpint

Lillehammer Skiklub inviterte til KM Super-G og storslalåm i Hafjell 14-15. januar. Gratulerer til alle ferske kretsmestere!

NC junior Nes

Sesongens første NC junior arrangeres på Nes Skianlegg i Nes kommune, Akershus, helgen 13-15. januar. Her finner dere informasjon, link til LIVE-timing og resultater.

Skidag funksjonshemmede

Oppland Skikrets og NAV Hjelpemiddelsentral Oppland inviterer til skidag for barn og voksne med funksjonsnedsettelser lørdag 28. januar på Budor.

Andreplass til Killi

Johanne Killi fra Dombås IL kjørte inn til andreplass i helgas verdenscuprenn i slopestyle i Frankrike.

Gjefsen klare for nye renn

Skicrosslandslagets Marte Høie Gjefsen er klare for nye renn i verdenscupen i skicross i italienske Watles til helga etter julepausen.

12 utøvere til U23-VM

Mattis Stenshagen og Thea Krokan Murud er tatt ut i den norske troppen til U23-VM i Park City, USA, 31. januar - 4. februar.

KM langrenn 2017

Se oversikt, informasjon og invitasjoner til årets kretsmesterskap langrenn.

Det har aldri vært gøyere!

- Distansekortet er et utrolig bra virkemiddel for å at jeg synes det var gøy å være med ut på ski, forteller Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

SC Lahti 6-8. januar

Mattis Stenshagen fra Follebu Skiklubb og Team Veidekke Innlandet imponerte med 3. plass i søndagens 15 km klassisk under Skandinavisk Cup i finske Lahti.

NC hopp Midtstua

Mats Bjerke Myhren fra Søre Ål IL dokumenterte god form da han hoppet ned til hhv. 4. og 3. plass i eliteklassen i helgens Konica Minolta Norgescup i Midtstua.

Trener 2 alpint fart

NSF og Oppland Skikrets inviterer til fartsdelene av Trener 2 alpint i tilknytning til NSF Breddesamling for U14/U16 i Hafjell 2-5. februar. Påmeldingsfrist 25. januar!

Trenerkurs Midtdalen

Skikretsen inviterer til Trenerkurs langrenn for klubbene i Midtdalen 13-14. januar! Velg mellom Trener 1 (45 timer) og Treningsleder (16 timer). Påmeldingsfrist 6. januar. Sak oppdatert 9. januar.

Hyllest til breddeidretten

Lørdag 28. januar ønsker NRK Sporten å gi breddeidretten i norsk skisport den hyllesten den fortjener. Norges Skiforbund oppfordrer våre klubber til å søke på dette flotte tiltaket.

Midler rulleskianlegg

Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund utlyser programsatsingsmidler til etablering av rulleskianlegg. Søknadsfrist 15. januar 2017.

Stavlengder og soner

På Skiforbundets høstmøte ble det vedtatt nye regler om stavlengder og stakefrie soner for sesongen 2016-17.

Trener 1 alpint

Oppland Skikrets inviterer til Trener 1-kurs alpint. Første samling blir søndag 5. februar i Hafjell, fartsmoduler. Siste frist for påmelding 29. januar.

Fartssamling i Kvitfjell

Oppland Skikrets inviterer til Fartssamling i uke 1 2017 for U12, U14 og U16, samt FIS-løpere. Hjemmesiden er nå oppdatert med plan for samlingen.

Trener 1 langrenn Sjusjøen

Oppland Skikrets inviterer til Trener I-kurs langrenn snømoduler på Sjusjøen 6-7. januar 2017. Sak oppdatert med deltakerliste 2. januar.

Team Oppland HK

Team Oppland Hopp/Kombinert (TOHK) er et treningsfellesskap for hopp-og kombinertutøvere i aldersgruppen 12 år og eldre.