Hopp til innhold

Tildelinger nasjonale renn 2024

Det ligger an til mye skimoro i Oppland i 2024; NM del 1 på Beitostølen, Hovedlandsrenn på Gålå og stort felles-NM for alle grener på Lillehammer/Øyer.

kikretsen har særdeles mange dyktige arrangører, som gjerne tar på seg store arrangement. 

På tirsdagens møte i skistyret ble det vedtatt følgende tildelinger av nasjonale renn i 2024:

  • NM del 1 langrenn, Beitstølen
  • Hovedlandsrennet nordiske grener, Gålå
  • Felles NM alle grener, Lillehammer/Øyer

Vi gleder oss!

NM del 1 langrenn, Beitostølen, 
arr. Øystre Slidre IL
NM del 1 i langrenn har høy prestisje med stor oppmerksomhet. Hoved-NM i langrenn har fire øvelser på fire dager, sendes direkte på NRK, som regel noen uker før sesongens OL eller VM. I 2024 er det en mesterskapsfri sesong, og rennene planlegges i januar. 

– Øystre Slidre Idrettslag er en dreven arrangør. Klubben har god arrangørkompetanse, og vi ser frem til dette mesterskapet om to år på Beitostølen, sier leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund, Torbjørn Skogstad.

Beitostølen har arrangert større nasjonale og internasjonale arrangement flere ganger.

– Men vi har aldri arrangert første del av NM før. Dette mesterskapet er mer omfattende, men blir kjempespennende for oss, forteller arrangementsansvarlig på Beitostølen, Erik Østli.

Hovedlandsrennet nordiske grener, Gålå
arr. klubber tilknyttet Gålå Idrettsanlegg
Gålå Idrettsanlegg ved klubbene Sør-Fron IL, Harpefoss IL, Ruste IL, Tormod Skilag og Vinstra IL kan nok en gang ønske velkommen til stort nasjonalt arrangement i Gudbrandsdalen.

De flinke arrangørene på Gålå har arrangert store skirenn før. I tillegg til å være fast arrangør for Gålåsprinten/NC langrenn senior hvor førjulsvinter, har de også arrangert NM del 2 i 2017 og Hovedlandsrennet nordiske grener i 2019. Nå er det altså klart for nytt Hovedlandsrenn i 2024.

Hopprennene arrangeres i det flotte anleggett i Jordalen/Tinde Arena.

Felles-NM alle grener, Lillehammer/Øyer
arr: Lillehammer Skiklub, Søre Ål IL og Lillehammer Olympiapark AS
Historiens første felles NM planlegges etter World Cup-sesongen, i slutten av mars 2024.

– Endelig får vi dette store mesterskapet med alle våre grener samlet. Dette er et komplekst mesterskap med mange øvelser og mange anlegg i bruk. Med sin fantastiske arrangørkompetanse og alle sine anlegg er Lillehammer et glimrende sted å gjennomføre et slikt mesterskap sier Terje Lund, Arrangementssjef i NSF.

Norges Skiforbund, Lillehammer Skiklub og samarbeidende skilag fikk egentlig tildelt felles NM i mars 2020, men det mesterskapet måtte avlyses på grunn av pandemien. Nå har klubbene og aktørene på Lillehammer fått en ny sjanse i 2024.

Styreleder i Lillhammer Skiklub, Jon E. Rønning, styreleder for Søre Ål IL, Håvard Selbæk og daglig leder for Lillehammer Olympiapark AS, Per Olav Andersen, ser frem til mesterskapet om to år.

– Vi er tre sterke aktører som skal samarbeide om tidenes største ski-NM. Denne utfordringen skal vi klare sammen, forteller Rønning, Selbæk og Andersen.

Fakta
Lillehammer Skiklub er et av Lillehammers største idrettslag med ca 1250 medlemmer. Søre Ål IL er et fleridrettslag som i vintersesongen driver langrenn, hopp og kombinert. Lillehammer Olympiapark AS er eier av Lillehammers OL-anlegg fra 1994 og de senere også en betydelig arrangør av idrettsarrangementer på internasjonalt nivå.

NIF-EPI01, 01
Kjell G. Karlsen/NM alpint