Hopp til innhold

Frivillig under Para-VM?

2021 ble til 2022, men nå er det snart klart for Para-VM! Kan du tenke deg å være frivillig på en av arenaene? Funksjonærportalen er åpen!

International Paralympic Committee (IPC) har valg Norge og Lillehammer-regionen som første arrangør av et samlet Para-VM. Arrangementet, som egentlig skulle være arrangert i februar 2021, er nå flyttet til 10-23. januar 2022.

Dette er det største Para-arrangementet i Norge siden Paralympiske leker på Lillehammer i ’94. NIF og Skiforbundet har som målsetting å løfte paraidretten og hedre fantastiske idrettsutøvere ved å gi dem det beste snøsport-VM som har blitt arrangert, og et arrangement som vi i regionen kan være stolte av å ha bidratt til.

Men det blir ikke arrangement uten frivillige!

INVITASJON FRIVILLIGE    GODER for deltakelse 

Dugnad for idrettslagene
Vi håper ditt idrettslag er positive til arrangementet og ønsker å bidra med frivillige for å gi utøverne det de fortjener. På lik linje med funksjonsfriske utøvere på samme nivå, som vi har tradisjon for å gi fantastiske øyeblikk gjennom større vintersportsarrangement i region vår.

Godtgjørelse til klubben
PARA-VM gir gode betingelser for å delta som funksjonær, med bekledning og kr. 500 pr dag til ditt idrettslag. Dette gir en god sum i klubbkassa, men den viktigste drivkraften for å være med håper vi er det sosiale, at det skal være både gøy og litt slitsomt å være frivillig, samtidig som det skal gi varige minner og erfaring. 

Funksjonærbetingelser
For å få best mulig kontinuitet i arbeidet under VM, ønsker vi at alle som skal jobbe har minimum fire vakter. De fleste vaktene vil vare ca. 7,5 timer. Det kan være noen som varer lengre, og noen kortere.

Alle som jobber (minimum fire dager) får et eget frivilligantrekk av høy kvalitet som dere skal bruke når dere jobber. Antrekket får dere til odel og eie.

Alle får et måltid når dere er på jobb, og det vil være varmetelt på arenaene hvor dere finner kaffe, te og snacks hele dagen. For de som jobber i Hafjell vil dere få heiskort når dere kommer på jobb slik at dere kommer dere rundt i anlegget.

Det er begrenset med parkering på arenaene, og vi anbefaler alle å reise kollektivt for å komme dere til jobb. Det blir satt opp ekstra busser i forbindelse med arrangementet. På kveldstid vil det også være egen VM-kro i sentrum hvor funksjonærer, stab og andre kan samles for å knytte vennskap og nettverk over en matbit til rabatterte priser.

Meld dere på
... ved å trykke på linken under, velg ønsket arena, så dukker det opp hvilke dager du kan bidra. For å få full "frivilligpakke", må man melde seg på minimum 4 dager. 

Påmeldingsportal: https://app.rubic.no/Public/Projects/378 

Info om PARA VM: https://lillehammer2021.com/bli-frivillig

 

Sportslig hilsen
frivilligkoordinatorer og - ansvarlige Para-VM 2021

nif-epi04, 04