Hopp til innhold

Benjamin Østvold får sjansen til å fly under World Cup-finalen i Planica (Hopplandslaget)

Benjamin Østvold til Planica

Benjamin Østvold fra Lensbygda Sportsklubb er tatt ut til World Cup-finalen i Planica.

20 år gamle Østvold fikk mye oppmerksomhet etter at han hoppet hele 150 meter i Zakopane nylig. Nå venter skiflyging i Planica. 

- Dette blir gøy. Da Andreas Vilberg (trener) kom og fortalte at jeg var tatt ut, trodde jeg egentlig ikke på ham. Jeg fikk høre at jeg var i diskusjonen, men det er fortsatt litt surrealistisk at jeg skal nedover til Planica. Det blir første gang jeg hopper skiflyging, sier Østvold.

Den tidligere WANG-eleven hopper nå for Lillehammerhopp og bor på Raufoss.

- Jeg må bare jobbe og gjøre ting slik jeg gjør det på trening. Hopper jeg som på trening, kan det bli veldig gøy. Det hoppet på 150 meter i Zakopane er noe av det sykeste jeg har gjort. Å fly er min sterkeste egenskap. Jeg har fått varmet opp litt i Zakopane, smiler Østvold lurt.

Imponert landslagssjef
Landslagssjefen har latt seg imponere over det Østvold har gjort den siste tiden.

– Han er veldig god til å fly. Når han treffer, flyr han langt, sier landslagssjef Alexander Stöckl. - Det er alltid risiko knyttet til å ta ut en såpass ung løper, men vi føler det er riktig tidspunkt. Vi ønsker å gi en ung løper sjansen og har et langsiktig perspektiv på dette. Det er bare å se på hoppet hans i Zakopane. Vi tar med en utøver som er veldig god til å fly. Og samtidig er det andre utøvere som har fått sjansen tidligere i vinter som ikke har levert topp den siste tiden.

Granerud tilbake
World Cup-vinner Halvor Egner Granerud er tilbake igjen etter koronasykdom.

- Halvor skal hoppe i Planica. Det er veldig gledelig å ha ham tilbake. Han har fått trent bra i Trondheim og ser ut til å være i god form. Han har klart seg veldig bra gjennom koronasykdommen og har gjort alt riktig på treningsfronten. Det har handlet om lett fysisk trening og tekniske forberedelser. Når han også fikk hoppet i Granåsen, fikk vi bekreftelsen på at alt er på plass. Nå gleder hele troppen seg til å se Halvor løfte totalkula, sier Stöckl.

Robert Johansson er også med i den norske troppen.

 Uttak World Cup-finale hopp menn i Planica:

  • Johann Forfang (Tromsø SK)
  • Halvor Egner Granerud (Asker)
  • Robert Johansson (Søre Ål)
  • Marius Lindvik (Rælingen)
  • Daniel Tande (Kongsberg)
  • Benjamin Østvold (Lensbygda)
NIF-EPI01, 01
NTB