Hopp til innhold

Hanna Hasselquist Evensen, Søre Ål IL, og Marthe Foss, Gjøvik Skiklubb.

Morgendagens trenere

"Jeg husker at jeg synes det var ekstra gøy da vi hadde unge trenere", sier Hanna (18). Nå er hun og Marthe (18) snart i mål med Trener 1-kurs langrenn.

Skilivet trenger ikke være slutt selv om du legger opp som aktiv utøver. Unge skiløpere sitter på mye erfaring og kompetanse, så hvorfor ikke bli trener?

Det gleder et skihjerte når vi i høst/vinter har med to unge damer på trenerkurs, Hanna Hasselquist Evensen og Marthe Sofie Linnerud Foss, begge to 18 år fra hhv. Søre Ål IL og Gjøvik Skiklubb. Begge har vært aktive løpere selv, men er nå klare for andre roller innenfor skiidretten - og ikke minst gi noe tilbake til idretten som de er så glad i.

Marthe har også sittet i styret i Gjøvik Skiklubb siden oktober 2019, der hun er ungdomsrepresentant og barneidrettsansvarlig i Gjøvik Skiklubb.

- Det er lærerikt og interessant å kunne bidra litt i klubben, sier hun. - Jeg meldte meg på dette Trener 1-kurs fordi jeg nå også har blitt trener i for aldersgruppen 13-16 år i klubben. Jeg går siste året på Lena-Valle videregående skole og får grunnleggende kunnskap om treningsledelse der. Jeg ser på dette kurset som en fin mulighet til å lære mer om trening og få erfaringer til å bruke dette senere i livet, det er moro å trene andre og være en del av skimiljøet. 

Hanna fikk prøvd seg som trener i fjor vinter, en kveld hun var for sliten til å delta på en intervalløkt sammen med de andre juniorene og heller valgte å bli med som trener på en trening for 5-6. klassinger i klubben.

- Dette syns jeg var veldig gøy, og siden jeg selv ikke skal satse like mye denne vinteren, vil jeg da heller være trener. Jeg tenker det er en god erfaring å ha med videre i livet, og i tillegg syns jeg det var ekstra gøy da vi selv hadde unge trenere.

Skikretsen oppfordrer flere unge til å ta utfordringen!

P.S.
Både Hanna og Marthe tar siste del av Trener 1-kurset på Lillehammer i januar, KLIKK HER for å lese mer. Det er fortsatt ledige plasser, påmeldingsfrist 27. desember.

nif-epi04, 04
NTB