Hopp til innhold

Deltakerrekord på den åpne samlingen i alpint og langrenn for mennesker med utviklingshemminger

På årets samling var det 35 utøvere og tilsvarende antall ledsagere som inntok Storefjell Resort hotell. De kom fra hele Norge. Fra Finnmark i nord til Stavanger, Stryn og Bergen i vest, de fleste kommer fra Oslo og omegn, men med et solid innslag av et par østerdøler og en trønder ble det bra balanse.

På denne samlingen var det noen nye fjes å se, og det setter vi veldig pris på, vi har definitivt plass til mange flere. Som alltid var det stas å treffe igjen gamle venner og få nye.

De som holdt i tømmene på denne samlingen var trenerne Hild og Bjørn-Inge som ble komplementert med Maiken, student fra høgskolen på Lillehammer som for tiden er i praksis i Skiforbundet.

 Grunnet et litt ustabilt høstvær ble endringer på øktene gjort etter værmeldingen. Fredagen ble benyttet til utendørsaktiviteter da det var meldt regn lørdag og søndag. Så søndagens tradisjonsrike langtur ble flyttet til fredag. Her gjentok vi fjorårets suksess med stolpejakt. Det gjør at langturen ikke føltes like «endesløs» og det ble morsommere, ettersom det var noe å gå etter. Med 35 utøvere er det stor spennvidde, så utøverne ble delt inn i ulike grupper, slik at alle kom på en gruppe som matchet med deres nivå. Økta ble gjennomført med god hjelp fra ledsagerne noe som var nødvendig fordi noen løp mens andre gikk. Noen ble så fokuserte på å ta flest mulig stolper at det var bare så vidt de rakk tilbake til middagen, det endte med at de som var ute lengt fikk seg en økt på nærmere fire timer

.

Vi kan love at det var mange slitne kropper på fredag kveld, men ingen har vondt av å bli sliten av fysisk aktivitet.  Etter påfyll av energi med gode valg fra Storefjells velfylte middagsbuffe var alle veldig fornøyde med seg selv. 
Bassenget var et fast innslag mellom øktene. Det var et fint sted å være sammen med venner mens man koste seg enten i badstuen, boblebadet, eller sklei i sklia.

På lørdagens første økt med spenst og hurtighet som tema, var det mange som merket fredagens økter med intervall og langtur godt i beina. Men da det kom litt konkurransepregete øvelser var ømme og støle muskler glemt. Det var mange som syns det var greit med en innendørs styrkeøkt på ettermiddagen.

 

På lørdagen var det som vanlig sosialt samvær og underholdningen i år var det Kahoot som ble vunnet av trener Bjørn-Inge. Bjørn- Inge delte premien sin med både utøvere og ledsagere.

Det er som vanlig fokus på kosthold når vi er på samling. På fredag kveld ble det et lite foredrag av Maiken for å friske litt opp på hva er gode valg når det komme til mat og drikke.

Fokuset var på «fargerik tallerken», der Storefjell hotell er en god treningsarena for dette, ettersom det er buffe til hvert måltid, og det bugner av godsaker. 
Det var kun lov å forsyne seg med dessert til middag, og pannekaker og vafler skulle ikke prioriteres til frokost, men etter skikkelig god innsats av hele gjengen gjennom hele helga ble belønningen dessert til lunsj søndag før hjemreise. 

Alle var fornøyd med årets samling og gleder seg til vinteren. 

Neste arrangement på terminlista er «Kick The Limits» 17-19 januar 2020. Det er et åpent mesterskap, der vi håper å se igjen så mange som mulig.  

Invitasjon og påmelding kommer på våre hjemmesider. https://www.skiforbundet.no/para/skirenn/terminliste-norge/terminliste-utviklingshemmede/

Takk til alle, sammen fikk vi til en flott samling med god stemning.  Vi retter en stor takk til Storefjell Hotell, her vi som alltid, fikk topp service. 

 For å se flere bilder fra samlingen, se på våre facebooksider, Skiforbundet Para  og vår instagram konto, Skiforbundetpara  - Følg oss gjerne

 

nif-epi04, 04