Hopp til innhold

Referat høstmøte langrenn

18 klubber fra Nordland var representert i gårdagens høstmøte i langrenn.

Referat høstmøte i langrenn 2020

Tilstede: ca 30 representanter fra følgende klubber:

Alsvåg IL, Bossomo & Ytteren IL, Fauske IL Langrenn, IL Heimhug, IL Siso, Stormfjell  IL, IL Vinger, Innstranda IL, Kobberløpet/ IL Malm, Melbo IL, Mosjøen IL, Sortland & Omegn IL, Tverlandet IL, Valnesfjord IL, Åga IL, KS Ski Lofoten, IL Splint

Innledning og informasjon
Fungerende LK leder Stig Mortensen ønsket velkommen til høstmøtet med gjennomgang av agenda og møteinformasjon.  

Rapport fra kretskontoret v/ Lars Nystadbakk

Økonomi
Lars rapporterte at kretsen styrer mot et økonomisk overskudd i 2020 til tross for tap økonomisk etter avlysninger av renn sist sesong. Kretsen har fått invilget noe kopensasjon for tapte inntekter fra en av en av krisepakkene.

Kretsen har også fått tilskudd fra Skiforbundet som brukes på trenerkurs.

  • Trener 1 kurs helgeland høsten 2020
  • Grasrottrenerkurs Stokmarknes høsten 2020
  • Grasrottrenerkurs Salten vinter 2021

FIS lister
Det er fortsatt noen klubber som ikke har meldt tilbake på FIS listene for kommende sesong. Fristen for å gjøre strykninger og tilføyinger er ute, men det vil være muligheter til å komme med endringer ut uka.

Medlemmer
Det er i dag registrert ca 6400 medlemmer i Nordland Skikrets. Av disse er ca 4500 registrert i grenen langrenn. Dette er en liten nedgang fra året før.

Telenorkarusell
Det er åpnet for påmelding til skiforbundets viktigste rekruterringsarene - Telenorkarusellen.

Mer informasjon på lenken under.

Telenorkarusellen

  

Rapport fra Norges Skiforbund v/ Pål Riise.

Se presentasjon fra innlegget under.

Tema:

  • Nasjonal terminliste
  • Fluorforbud
  • Utviklingsarbeid

Presentasjon

 

Rapport fra Nordland Skikrets v/ Arnfinn Paus

Kretsleder Arnfinn Paus redgjorde for sentrale tema som skikretsen arbeider med for øyeblikket.

  • Kretsleddet skal styrkes som bindeledd mellom klubb og forbund
  • Det blir Nordnorsk møte i uke 44 der blant annet Nordnorsk mesterskap i Harstad og Nordnorsk cup skal diskuteres.
  • 4 september 2021 er blir det kretsting i Nordland Skikrets. I den forbindelse trenger styret tilbakemelding på nåværende anleggsplan og handlingsplan. Klubbene oppfordres til å komme med innspill til planverkene innen utgangen av året.

Nordland Skikrets fyller 100 år i 2021 og skal i den fobindelse lage et jubileumsskriv der alle klubber er invitert til å bidra. Mer informasjon om dette finner man på nettsiden:

https://www.skiforbundet.no/nordland/nyhetsarkiv/2020/10/nordland-skikrets-snart-100-ar/

 

Terminliste Nordland

Terminlisten for Nordland er litt på etterskudd ettersom avklaringer rundt nasjonal terminliste og en evt. Nordnorsk cup har tatt tid.

Skiforbundet lager en dreiebok som klubbene kan bruke for å tilpasse sine arrangement i forhold til skiforbundets koranaregler og myndighetenes regler og retningslinjer.

Forslag til terminliste ligger ute på linken under.

Lokal terminliste for Nordland ferdigstilles i løpet av uke 44. Klubber som har ønske om samme dato vil bli kontaktet av kretskontoret.

Terminliste

 

Nordnorsk cup

Stig Mortensen presenterte forslag som LK lederne i Nordland, Troms og Finmark har kommet fram til vedrørende Nordnorsk cup. Referat fra dette møtet ligger ute som egen sak på nettsiden:

Nordnorsk cup

Det kom inn mange innspill til gjennomføringen av cupen i etterkant av presetasjonen som Stig tar med seg videre i Nordnorsk møte i uke 44.

Klubbene i Salten og Helgeland støttet hverandre med å innlemme 15 og 16 åringer i Nordnorsk cup. Dette med begrunnelse i at Hovedlandsrennet er avlyst og mangelen på viktige og attraktive konkurranser kan gå ut over motivasjon og videre satsing.

Det ble presisert fra LK at statistisk (basert på deltakere i KM de seneste år) sett kan en slik gjennomføring føre til at man overskrider antallet som er tillat i en kohort og at en slik gjennomføring må evt ta hensyn til dette.

Alsvåg presiserte at de på ingen måte er mot 15 og 16 åringer skal være med i Nordnorsk cup, men at dette ikke må gå på bekostning av planlagt gjennomføring for junior med mulihet for seniorer til å være med.

Det jobbes med at rennene skal ha status som FIS-renn og at arrangørklubbene må stille med snøgaranti.

Det ble også foreslått fra Tverlandet om å se på mulighetene for å ha et eget landsdelsrenn for 15-16 åringer om ikke de kan innlemmes i den Nordnorske cupen.
I ettertid har LK signalisert at kretsen ikke vil stille seg i veien for et slikt arrangement, men at initiativet må komme fra klubbene selv.

 

Innkommende saker

Det ble redegjort og besvart på innkommende spørsmål.

NIF-EPI02, 02