Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

Skarstein på pallen i WC åpningen

Birgit Skarstein fikk en strålende sesongåpning med 3. plass på lørdagens sprint. Skarstein ble også beste norske med fjerdeplass i søndagens renn.

Gode diskusjoner på sonemøtene

Skikretsen har i løpet av siste uken gjennomført sonemøte i Steinkjer og i Grong. Klubbutvikling og "Tempen i egen klubb" var hovedtema for møtene

Resultater fra Lånkerennet i langrenn

Over 200 løpere deltok i sesongåpningen i langrenn lørdag 2. desember på Selbuskogen. Arrangøren Lånke IL gjennomførte et godt arrangement, som hadde mange gode dueller.

Sonemøte på Stjørdal er utsatt inntil videre

På grunn av liten påmelding til sonemøte på Stjørdal 27. november, har skikretsen besluttet å utsette kveldens møte inntil videre. Ny dato er ikke fastlagt pt! Skikretsen beklager at det ble slik denne gangen!

Nå kan du søke til mentorprogrammet

Har du lyst og ambisjon til å delta i prosjektet «Morgendagens Skileder»? Nå har du sjansen! Norges Skiforbund søker fremtidige kvinnelige trenere- og ledere i det nye mentorprogrammet. Søknadsfristen er 15. desember.

TD/Arrangørkurs i Åsen er utsatt inntil videre

På grunn av liten påmelding til TD/Arrangørkurs i Åsen 21. november, har skikretsen besluttet å utsette kveldens møte inntil videre. Ny dato er ikke fastlagt pt! Skikretsen beklager at det ble slik denne gangen!

Høstmøtet i dommerlauget

Dommerlauget i HK/KK inviterer til høstmøte på Campus Steinkjer, Idrettens Hus, Steinkjer tirsdag 21. november

Før og etter Virkola

Norsk hoppsport fra 1940 til 1990. Norsk skihistorie på sitt beste, slik bare Thor Gotaas kan formidle det.

Skikretsens sonemøter

Nord-Trøndelag Skikrets inviterer til sonemøter som vil bli arrangert på Stjørdal 27.11, Steinkjer 29.11, og i Grong 6.12.

TD/Arrangørkurs langrenn

Nord-Trøndelag Skikrets innbyr nye og gamle TD-er samt rennarrangører til TD-/arrangørkurs langrenn på Steinkjer 20. november, Åsen 21. november og Grong 30. november.

Frister som utløper snart!

Skikretsen minner om frister som utløper snart. Dette gjelder bl.a påmelding til ekstraordinært skikretsting (frist 9. november), Telenorkarusellen, Trenerkurs og åpen juniorsamling langrenn.

Fra høstmøte i langrenn 28. oktober

Langrennskomiteen gjennomførte høstmøte med lagene i forbindelse med nordtrønderidrettens møteplass i Steinkjer lørdag 28. oktober . Kort oppsummering av møtet.

T-liste langrenn og turrenn

På skikretsens høstmøte i langrenn 28. oktober ble T-listen for langrenn og turrenn sesongen 2017/2018 gjennomgått og vedtatt.

Ekstraordinært skikretsting 2017

Styret i Nord-Trøndelag Skikrets innkaller med dette til ekstraordinært Skikretsting i Nord-Trøndelag Skikrets på Campus Steinkjer, Steinkjerhallen, torsdag 16. november.

Kombinertsamling i Trysil

Norges Skiforbund kombinert inviterer til miljøsamling på snø for gutter og jenter i aldersbestemte klasser i Trysil 3.-5. november.

Vedtak i langrennskomiteen

«Langrennskomiteen i Norges Skiforbund innfører et fluorforbud i klassene til og med 16 år, men først når det finnes sikre kontrollmetoder som kan identifisere fluor under skiene før start i skirenn.

Frist som utløper snart

Skikretsen minner om fristen for påmelding til skikretsens høstmøte 28. oktober, åpen impulssamling og tverridrettslig samling som arrangeres 27.-29. oktober er mandag 23. oktober.

Invitasjon til trener 1 kurs

Nord-Trøndelag Skikrets inviterer til trener 1 kurs i alpint, hopp og langrenn med oppstart i Steinkjer helgen 18.-19. november

Prisdryss i langrenn

Seks ildsjelpriser, samt klubbpris til Konnerud under langrenns middag under arrangør- og anleggsseminaret på Gardermoen i helga.

Skikretsens høstmøte og fagmøter

Skikretsens høstmøte med klubbene vil bli avholdt lørdag 28. oktober på Campus Steinkjer i forbindelse med nordtrønderidrettens møteplass. Foreløpig rammeplan og påmeldingslink

Fine skidager for alpinistene på Juvass

Alpinkomiteen arrangerte åpen kretssamling for U10 – U14 på Juvass sist helg. Stian Wodahl og Espen Carlsson ga gode råd til de 18 ivrige løperne i tre dager. Stemningsbilder fra samlingen

Invitasjon til tverridrettslig ungdomssamling

Særidrettene ski, svømming, friidrett, orientering, skiskyting, volleyball, kampsport og turn inviterer til tverridrettslig treningssamling for aldersgruppa 13-16 år helga 27.–29.oktober i Steinkjer

Presenterte VM-søknaden for Trondheim

Søkerkandidat for VM nordiske grener 2023, Trondheim, presenterte søknaden for ledelsen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) under høstmøtet i Zürich onsdag kveld.

AK-leder Hilde Tokle Yri og styreleder i Sparebankstiftelsen Anne-Brit Skjetne

Alpinkomiteen jubler for tilskudd

Skikresten v/Alpinkomiteen fikk i dag gladmelding fra Sparebankstiftelsen SMN om at de vil motta kr 100 000,- i bidrag til nytt tidtakingsanlegg, radioer, boremaskiner og annet utstyr! Utstyret vil bli brukt på samlinger og alpine renn rundt i hele skikretsen.

Skikretslotteriet utsendt

Det årlige skikretslotteriet er på gang! Loddbøker er sendt pr.post tirsdag 3. oktober til klubbens hovedadressat.

Pallen

Tande og Lundby Norgesmestere i hopp. Laghopp avlyst pga vind.

Daniel-André Tande og Maren Lundby vant NM Normalbakke i Midtstuen lørdag. Dessverre ble lagkonkurransen på søndag avlyst pga. sterk og ustabil vind. Rennet var det første for vintersesongen og gikk på isspor. Fredag var det fagseminar og lagledermøte.

Utstyrsordningen 2017

Det er igjen mulig for idrettslag og særforbund å søke om spillemidler til utstyr. I år skal 34,4 millioner kroner fordeles – en økning på fem millioner kroner fra i fjor.

Frister som utløper snart

Minner om fristen for påmelding til åpen juniorsamling i Meråker 7.-10. oktober er 1. oktober. Påmeldingsfrist for åpen U-samling 15-16 år på Levanger 6.-8.oktober er 3. oktober.

Temadag anlegg 30. september utsatt

På grunn av liten påmelding har skikretsen v/anleggsutvalget valgt å utsette temadagen lørdag 30. september i Grong til senere i høst. Vi kommer tilbake med ny dato/sted.

Høstmøte i skikretsen

Skikretsens høstmøte med klubbene vil bli avholdt lørdag 28. oktober på Campus Steinkjer i forbindelse med nordtrønderidrettens møteplass.

Rikholdig program

Programmet på arrangør- og anleggsseminaret 13.-15. oktober er svært innholdsrikt.

Frister som utløper snart

Minner om at fristen for innmelding/strykninger FIS-liste langrenn og innkvartering NC og NM-junior langrenn utgår 24. september!

KM terrengløp og halvmaraton i NT

Førstkommende lørdag (23.sept.) er det KM Terrengløp lange løyper i Mosvik og neste lørdag (30.sept) er det KM Halvmaraton i Stjørdal. Kan dette være aktuelt for noen?

Skal kartlegge kompetansen til tusenvis av trenere i Norge

Norges idrettsforbund i samarbeid med Høgskolen i Innlandet sender i disse dager ut tidenes største spørreundersøkelse. Kompetansen til alle trenere i norsk idrett skal kartlegges for å innhente kunnskap om hvem trenerne i norsk idrett er.

Rennsøknader 2017/2018

Har klubben din søkt skirenn for sesongen 2017/2018. Oversikt over hvilke klubber som har søkt skirenn finner du under.

Den Gylne Tour 2017

Inderøy IL og Mosvik IL inviterer til Den Gylne Tour, lørdag 2. september. Påmeldingsfrist 31. august.

Ole Gjeitsund, Spillum IL

Rennsøknader 2017/2018

Da er det igjen tid for rennsøknader til kommende sesongs terminlister i de ulike skigrener i Nord-Trøndelag. Alle rennsøknader må legges inn av klubbene i Sportsadmin innen 13. august.

Skiforbundets nye fagportal

Fagside med informasjon og tips og ideer for trenere, ledere, utøvere, foreldre og arrangører innenfor barne- og ungdomsidretten.

NT-Idrettskrets inviterer til sonemøter

Hei alle organisasjonsledd i nordtrønderidretten! Med utgangspunkt i vedtaket på Tinget i Nord-Trøndelag Idrettskrets i 2016, samt seks sonevise informasjonsmøter i november 2016, så inviteres nå til tre sonevise oppfølgingsmøter i prosessen:

God stemning på ERFA-møte i alpint

Det var god stemning og godt oppmøte på ERFA-møte i alpint som ble arrangert tidligere i denne måneden. Kort oppsummering og resultater av spørreundersøkelsen finner du under.

NTS-priser utdelt på Skikretstinget

Under Skikretstinget i Steinkjer torsdag 18. mai ble mange av kretsens utøvere, klubber og ledere hedret. Skikretsens hederstegn ble tildelt Odd Martin Saursaunet, Steinkjer Skiklubb og Jan Skevik, Skogn IL. Skikretsen gratulerer samtlige prisvinnere.

Siv Jørgensen valgt som leder

Siv Jørgensen, Inderøy IL ble valgt som leder av skikretsen på Skikretstinget som ble avholdet torsdag 18. mai i Steinkjer. Oversikt over valgene for tingperioden 2017-2019 finner du under.

Skikretstinget 18. mai

Nord-Trøndelag Skikrets avholder Skikretsting torsdag 18. mai på Tingvold Park Hotel, Steinkjer. Tingdokumentene finner du under

ERFA-møtet langrenn 3. mai

Som tidligere annonsert inviterer langrennskomiteen i NTS klubbene til ERFA-møte i langrenn onsdag 3. mai på Campus Steinkjer (Idrettens Hus). Foreløpig påmelding og møteplan

Stian Saugestad uttatt på E-cuplaget i alpint

Norges Skiforbund har gitt 38 alpinister tilbud om plass på følgende lag sesongen 2017/18. Grongalpinisten Stian Saugestad fortsetter på E-cuplaget og skikretsen gratulerer Stian med uttaket.

Skikretstinget 18. mai

Nord-Trøndelag Skikrets innkaller til skikretsting 18. mai 2017 på Tingvold Park Hotel, Steinkjer. Foreløpig rammeprogram, fullmaktsskjema og påmeldingsfrist er 4. mai

ERFA-møtet langrenn

Langrennskomiteen i NTS inviterer klubbene til ERFA-møte i langrenn onsdag 3. mai på Campus Steinkjer (Idrettens Hus). Påmeldingsfrist 27. april

ERFA-møte i alpint 9. mai

Alpinkomiteen i Nord-Trøndelag Skikrets inviterer klubber, foreldre, trenere og tillitsvalgte til sesongevaluering og planlegging (ERFA-møte), tirsdag 9. mai 2017 kl. 19.00, på Campus Steinkjer

ERFA-møte langrenn

ERFA-møtet i langrenn vil bli avviklet onsdag 3. mai kl. 1800-2100 på Campus Steinkjer. Rammeprogram og påmeldingslink kommer etter hvert. Sett av datoen allerede nå!

NM-bronse til Kathrine Harsem

Kathrine Harsem fra IL Varden Meråker kjempet seg til en bronsemedalje under dagens 30 km på Gålå. Skikretsen gratulerer!

Ny NM-medalje til Stian Saugestad

Stian Saugestad, Grong IL kjørte inn til NM-sølv utfor og medalje nummer to i mesterskapet som arrangeres i Narvik. Markus Fossland fra Stjørdal kjørte inn til en sterk 11. plass. Skikretsen gratulerer!

NM-gull til Stian Saugestad i Super G

Grongalpinisten Stian Saugestad slo til med med et superrenn i super-G og vant en suveren seier i NM i Narvik torsdag. Markus Fossland fra Stjørdal fulgte opp med en sterk 12. plass. Skikretsen gratulerer!

KM-hopp i Steinfjellet utsatt

De siste dagers mildvær gjør at KM i hopp i Steinfjellbakken onsdag 29. mars blir utsatt inntil videre. Arrangøren melder at hvis en får kuldegrader og litt snø, vil de forsøke å få arrangert KM på kort varsel.

Vertskap for åpne juniorsamlinger

Langrennskomiteen ønsker å fortsette med åpne juniorsamlinger for kommende sesong. I denne forbindelse søker vi etter klubber som kan tenke seg å stå som vertskap for disse samlingene.

NM i kombinert og NC i hopp flyttet til Granåsen

NM i kombinert og NC i hopp i Beitstad og Sprova som skulle vært arrangert førstkommende helg er flyttet til Trondheim på grunn av lite snø i Sprova. Byåsen tar over arrangementet. Arrangørene Beitstad IL og Sprova IL beklager at det ble slik!

Resultater fra KM-langrenn 13-16 år

Lørdag ble KM i langrenn klasse 13-16 år, samt finalen i NTE-cup arrangert av Follafoss IL på en utmerket måte. Bilder og resultater finner du under

Follafossrennet flyttes til Malm

Lørdagens Follafossrenn flyttes til Skrubben i Malm på grunn av for lite snø på stadion på Seterbakken. I Skrubben (lysløypa i Malm) er det gode forhold. Rennkontor i Skrubben.

8 millioner til rulleskianlegg

For 2017 gjenstod drøyt 8 millioner til fordeling til rulleskianlegg. Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund samarbeider om innstilling av kandidater til disse ekstraordinære midlene, men det er Kulturdepartementet som tar den endelige avgjørelsen.

Standing NTE-cup langrenn

Lørdag 18. mars arrangeres KM-klassisk 13-16 år, samt finalen i årets NTE-cup i langrenn for klasse 13-16 år i Follafoss. Standing etter fem renn

Resultater NM-junior

Junior-NM i Harstad er i gang, og nordtrønderske utøvere gjorde en strålende innsats på mesterskapets første dag, med blant annet sølv til Astrid Stav fra IL Varden Meråker. Skikretsen gratulerer alle sammen!

Info NTS fellesopplegg NM-junior

Oppdatert info angående NTS fellesopplegg til NM-junior i Harstad. Oversikt påmeldingsoversikt fellesopplegg, busstider og opphold finner du under.

Kong Haralds Ungdomsstafett

Skikretsen stiller med to lag under Kong Haralds Ungdomsstafett i Holmenkollen søndag 12. mars. Langrennskomiteen har tatt ut følgende lag.

Stjernen på fjerdeplass

Sprovahopperen Andreas Stjernen var kun seks tidels poeng fra bronsemedaljen, men endte på fjerdeplass i kveldens storbakkerenn i Lahti. Skikretsen gratulerer Andreas med strålende hopping.

NTS-buss til NM-junior Harstad

Skikretsen har som tidligere meddelt satt opp felles buss til NM-junior i Harstad. Vi har fått spørsmål om en kan sende skiutstyr med bussen og organisere egen transport ?

Standing NTE-cup langrenn

Lørdag 25. februar arrangerer Lierne IL NTE-Cup V i langrenn i Nordli. Innbydelse og Cupstanding etter renn 4 og regelsett NTE-klubb

Skidag/alpindag i Grong 11. mars

Nord-Trøndelag Skikrets i samarbeid med Nord-Trøndelag idrettskrets og Norges idrettsforbund inviterer til ski/alpindag med utprøving av vinteraktivitetshjelpemidler i Grong Skisenter lørdag 11. mars kl. 1000–1400.

Markus Fossland uttatt til Junior-VM i alpint

En strålende sesong så langt og med tre NM titler har Norges Skiforbund gitt Markus Fossland fra Stjørdal en plass på laget som sendes til junior-VM i Åre 6.-14. mars. Skikretsen gratulerer Markus med uttaket og ønsker han lykke til!

Ny VM-medalje til Skarstein

Birgit Skarstein gikk inn til sin andre individuelle medalje i dette mesterskapet med bronse på dagens mellomdistanse.

VM-sølv til Skarstein

Birgit Skarstein gjorde et kjempeløp og gikk inn til sin første mesterskaps medalje i langrennssporet med sølv på dagens langdistanse

Trøndersk Skilaugs skistipend

Trøndersk Skilaug har opprettet en stipendieordning for å stimulere til en ytterligere videreutvikling av trøndersk skisport innenfor de nordiske skidisipliner.

Alpinsamling i Meråker 17.-19. februar

Helga 17.02. - 19.02.2017 blir det arrangert fartssamling i Meråker. Samlingen starter fredag med Super-G trening. Lørdagen blir det 2xSG og 1xSL, og på søndag blir det 2xSSL. Lørdag er det KM SG

KM-resultater alpint

Grong IL og Steinkjer Skiklubb gjennomførte KM storslalom og KM slalom søndag 12. februar på Bjørgan. Resultater finner du under

NM-sølv til Markus Fossland

Stjørdalalpinisten Markus Fossland kjørte inn til en sterk andreplass i søndagens storslalåm konkurranse under junior NM på Voss.

Standing NTE-cup langrenn

Lørdag 18. februar arrangerer Grong IL NTE-Cup IV i langrenn på Bjørgan. Cupstanding etter renn 3 og regelsett NTE-klubb

4,8 millioner fordelt i prepareringsmidler

Norges Skiforbund har fordelt 4,8 millioner til klubber i ski-Norge til innkjøp av utstyr til å kjøre opp skiløyper. Midler fra utstyrsordningen bidrar til at flere klubber har fått investert i ny prepareringsmaskin siste året.

KM-dag i alpint på Bjørgan søndag 12. februar

Grong IL og Steinkjer Skiklubb inviterer til KM storslalom og KM slalom søndag 12. februar. NB! Slalomrennet skulle vært arrangert i Heggesåsen i Steinkjer lørdag 11/2 men på grunn av snømangel er det flyttet til Grong.

Status turrenn 11.-12. februar

På grunn av snømangel er turrennet Byafjellet rundt lørdag 11. februar utsatt inntil videre. Søndagens Pilegrimsrenn er avlyst av samme grunn.

Ny bronsemedalje til Kathrine Harsem

Kathrine Harsem fra IL Varden Meråker tok en ny NM-bronse under dagens NM-sprint på Lygna. Klubbvenninne Marthe Kristoffersen ble nr 6 og Ane Appelkvist Stenseth fra Grong IL ble nr 17. Skikretsen gratulerer!

VM-kveld på Stjørdal 8. februar

Velkommen til VM-kveld i Kimen Kulturhus på Stjørdal onsdag 8. februar. Et av temaene blir fokus på unge idrettsutøvere og deres valgmuligheter. Kvelden er åpen for alle.

Sprovarennet i hopp utsatt

Sprovarennet i hopp som er terminfestet til onsdag 1. februar er utsatt inntil videre på grunn av snøforholdene. Ny renndato vil bli satt opp senere.

Midt-Norsk Mesterskap i langrenn

Oppdatert info 29.01.kl. 2200. Inderøy IL inviterer til Midt-Norsk Mesterskap i langrenn 4.-5. februar 2017. Innbydelse og informasjon fra arrangør.

VM laget er klart

World Para Nordic Skiing Championchips arrangeres i tyske Finsterau og NSF/NSSF har tatt ut laget som skal representere Norge

NM-bronse til Andreas Stjernen

Andreas Stjernen fra Sprova IL hoppet seg til en tredjeplass i kveldens NM-storbakke som ble avviklet i Granåsen. Skikretsen gratulerer.

Standing NTE-cup langrenn

Søndag 29. januar arrangerer IL Aasguten KM i langrenn klasse 13-16 år og NTE-cup nummer 3. Cupstanding etter renn 2 og regelsett NTE-klubb

KM-helg i langrenn

Lørdag 28. januar inviterer Beitstad IL til KM stafett, og IL Aasguten inviterer til KM 13-16 år og NTE-cup III søndag 29. januar

Standing NTE-cup langrenn

Lørdag 21. januar arrangeres Stjørdals-sprinten og NTE-cup nummer 2. Cupstanding etter renn 1 og regelsett NTE-klubb

Eiderennet avlyst!

Namdalseid IL må dessverre avlyse Eiderennet i langrenn søndag 22.januar på grunn av snømangel!

Da er vi gang!

Torsdag 19. januar ble det gjennomført oppstart av skitrening for syns- og bevegelseshemmede på Levanger.

bilde hentet fra Kongsberg IF sin side

K-Jump - resultatprogram i beta

Mange synes Ehopp er vanskelig, og det er derfor meget gledelig at vi har en ivrig, ung hopper som har utviklet et resultatprogram som nå er i beta.

Sesonginformasjon 2016/2017

NSF hopp ønsker å styrke sin informasjon ut til hopp-Norge, og i denne anledning har vi en laget en første versjon av Sesonginformasjon 2016/2017.

Rekordstor deltakelse

Nord-Trøndelag Skikrets åpne kretssamling på Storlien i helgen 14.-15. januar hadde rekordstor deltagelse.

Resultater fra Norges-cupen på Nes

Da er den første NC-helga i langrenn for junior på Nes ferdig, med mange gode nordtrønderske prestasjoner. Bilde av alle løperne under kakefeiring på lørdagskvelden.

Kjøp engangslisens i app

Aldri har det vært enklere å betale engangslisens! Både arrangører og utøvere kan glede seg til å ta i bruk den nye appen Min Ski. Last ned i dag fra App Store eller Google Play.

Støtte til «Snow for the future»

- Vi er svært glade for at Kulturdepartementet velger å gi støtte til et forskningsprosjekt der gode resultater vil gi skisporten banebrytende muligheter, forteller anleggsrådgiver i Norges skiforbund, Marit Gjerland.

Det har aldri vært gøyere!

- Distansekortet er et utrolig bra virkemiddel for å at jeg synes det var gøy å være med ut på ski, forteller Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Leksvikrennet arrangeres 8. januar

Det utsatte Leksvikrennet fra den 17. desember blir arrangert søndag 8. januar. Innbydelse og påmeldingslink finner du under. Påmeldingsfrist 6. januar.

Hyllest til breddeidretten

Lørdag 28. januar ønsker NRK Sporten å gi breddeidretten i norsk skisport den hyllesten den fortjener. Norges Skiforbund oppfordrer våre klubber til å søke på dette flotte tiltaket.

NIF-EPI02, 02