Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

NM i kombinert og NC i hopp flyttet til Granåsen

NM i kombinert og NC i hopp i Beitstad og Sprova som skulle vært arrangert førstkommende helg er flyttet til Trondheim på grunn av lite snø i Sprova. Byåsen tar over arrangementet. Arrangørene Beitstad IL og Sprova IL beklager at det ble slik!

Resultater fra KM-langrenn 13-16 år

Lørdag ble KM i langrenn klasse 13-16 år, samt finalen i NTE-cup arrangert av Follafoss IL på en utmerket måte. Bilder og resultater finner du under

Follafossrennet flyttes til Malm

Lørdagens Follafossrenn flyttes til Skrubben i Malm på grunn av for lite snø på stadion på Seterbakken. I Skrubben (lysløypa i Malm) er det gode forhold. Rennkontor i Skrubben.

8 millioner til rulleskianlegg

For 2017 gjenstod drøyt 8 millioner til fordeling til rulleskianlegg. Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund samarbeider om innstilling av kandidater til disse ekstraordinære midlene, men det er Kulturdepartementet som tar den endelige avgjørelsen.

Standing NTE-cup langrenn

Lørdag 18. mars arrangeres KM-klassisk 13-16 år, samt finalen i årets NTE-cup i langrenn for klasse 13-16 år i Follafoss. Standing etter fem renn

Resultater NM-junior

Junior-NM i Harstad er i gang, og nordtrønderske utøvere gjorde en strålende innsats på mesterskapets første dag, med blant annet sølv til Astrid Stav fra IL Varden Meråker. Skikretsen gratulerer alle sammen!

Info NTS fellesopplegg NM-junior

Oppdatert info angående NTS fellesopplegg til NM-junior i Harstad. Oversikt påmeldingsoversikt fellesopplegg, busstider og opphold finner du under.

Kong Haralds Ungdomsstafett

Skikretsen stiller med to lag under Kong Haralds Ungdomsstafett i Holmenkollen søndag 12. mars. Langrennskomiteen har tatt ut følgende lag.

Stjernen på fjerdeplass

Sprovahopperen Andreas Stjernen var kun seks tidels poeng fra bronsemedaljen, men endte på fjerdeplass i kveldens storbakkerenn i Lahti. Skikretsen gratulerer Andreas med strålende hopping.

NTS-buss til NM-junior Harstad

Skikretsen har som tidligere meddelt satt opp felles buss til NM-junior i Harstad. Vi har fått spørsmål om en kan sende skiutstyr med bussen og organisere egen transport ?

Standing NTE-cup langrenn

Lørdag 25. februar arrangerer Lierne IL NTE-Cup V i langrenn i Nordli. Innbydelse og Cupstanding etter renn 4 og regelsett NTE-klubb

Skidag/alpindag i Grong 11. mars

Nord-Trøndelag Skikrets i samarbeid med Nord-Trøndelag idrettskrets og Norges idrettsforbund inviterer til ski/alpindag med utprøving av vinteraktivitetshjelpemidler i Grong Skisenter lørdag 11. mars kl. 1000–1400.

Markus Fossland uttatt til Junior-VM i alpint

En strålende sesong så langt og med tre NM titler har Norges Skiforbund gitt Markus Fossland fra Stjørdal en plass på laget som sendes til junior-VM i Åre 6.-14. mars. Skikretsen gratulerer Markus med uttaket og ønsker han lykke til!

Ny VM-medalje til Skarstein

Birgit Skarstein gikk inn til sin andre individuelle medalje i dette mesterskapet med bronse på dagens mellomdistanse.

VM-sølv til Skarstein

Birgit Skarstein gjorde et kjempeløp og gikk inn til sin første mesterskaps medalje i langrennssporet med sølv på dagens langdistanse

Trøndersk Skilaugs skistipend

Trøndersk Skilaug har opprettet en stipendieordning for å stimulere til en ytterligere videreutvikling av trøndersk skisport innenfor de nordiske skidisipliner.

Alpinsamling i Meråker 17.-19. februar

Helga 17.02. - 19.02.2017 blir det arrangert fartssamling i Meråker. Samlingen starter fredag med Super-G trening. Lørdagen blir det 2xSG og 1xSL, og på søndag blir det 2xSSL. Lørdag er det KM SG

KM-resultater alpint

Grong IL og Steinkjer Skiklubb gjennomførte KM storslalom og KM slalom søndag 12. februar på Bjørgan. Resultater finner du under

NM-sølv til Markus Fossland

Stjørdalalpinisten Markus Fossland kjørte inn til en sterk andreplass i søndagens storslalåm konkurranse under junior NM på Voss.

Standing NTE-cup langrenn

Lørdag 18. februar arrangerer Grong IL NTE-Cup IV i langrenn på Bjørgan. Cupstanding etter renn 3 og regelsett NTE-klubb

4,8 millioner fordelt i prepareringsmidler

Norges Skiforbund har fordelt 4,8 millioner til klubber i ski-Norge til innkjøp av utstyr til å kjøre opp skiløyper. Midler fra utstyrsordningen bidrar til at flere klubber har fått investert i ny prepareringsmaskin siste året.

KM-dag i alpint på Bjørgan søndag 12. februar

Grong IL og Steinkjer Skiklubb inviterer til KM storslalom og KM slalom søndag 12. februar. NB! Slalomrennet skulle vært arrangert i Heggesåsen i Steinkjer lørdag 11/2 men på grunn av snømangel er det flyttet til Grong.

Status turrenn 11.-12. februar

På grunn av snømangel er turrennet Byafjellet rundt lørdag 11. februar utsatt inntil videre. Søndagens Pilegrimsrenn er avlyst av samme grunn.

Ny bronsemedalje til Kathrine Harsem

Kathrine Harsem fra IL Varden Meråker tok en ny NM-bronse under dagens NM-sprint på Lygna. Klubbvenninne Marthe Kristoffersen ble nr 6 og Ane Appelkvist Stenseth fra Grong IL ble nr 17. Skikretsen gratulerer!

VM-kveld på Stjørdal 8. februar

Velkommen til VM-kveld i Kimen Kulturhus på Stjørdal onsdag 8. februar. Et av temaene blir fokus på unge idrettsutøvere og deres valgmuligheter. Kvelden er åpen for alle.

Sprovarennet i hopp utsatt

Sprovarennet i hopp som er terminfestet til onsdag 1. februar er utsatt inntil videre på grunn av snøforholdene. Ny renndato vil bli satt opp senere.

Midt-Norsk Mesterskap i langrenn

Oppdatert info 29.01.kl. 2200. Inderøy IL inviterer til Midt-Norsk Mesterskap i langrenn 4.-5. februar 2017. Innbydelse og informasjon fra arrangør.

VM laget er klart

World Para Nordic Skiing Championchips arrangeres i tyske Finsterau og NSF/NSSF har tatt ut laget som skal representere Norge

NM-bronse til Andreas Stjernen

Andreas Stjernen fra Sprova IL hoppet seg til en tredjeplass i kveldens NM-storbakke som ble avviklet i Granåsen. Skikretsen gratulerer.

Standing NTE-cup langrenn

Søndag 29. januar arrangerer IL Aasguten KM i langrenn klasse 13-16 år og NTE-cup nummer 3. Cupstanding etter renn 2 og regelsett NTE-klubb

KM-helg i langrenn

Lørdag 28. januar inviterer Beitstad IL til KM stafett, og IL Aasguten inviterer til KM 13-16 år og NTE-cup III søndag 29. januar

Standing NTE-cup langrenn

Lørdag 21. januar arrangeres Stjørdals-sprinten og NTE-cup nummer 2. Cupstanding etter renn 1 og regelsett NTE-klubb

Eiderennet avlyst!

Namdalseid IL må dessverre avlyse Eiderennet i langrenn søndag 22.januar på grunn av snømangel!

Da er vi gang!

Torsdag 19. januar ble det gjennomført oppstart av skitrening for syns- og bevegelseshemmede på Levanger.

bilde hentet fra Kongsberg IF sin side

K-Jump - resultatprogram i beta

Mange synes Ehopp er vanskelig, og det er derfor meget gledelig at vi har en ivrig, ung hopper som har utviklet et resultatprogram som nå er i beta.

Sesonginformasjon 2016/2017

NSF hopp ønsker å styrke sin informasjon ut til hopp-Norge, og i denne anledning har vi en laget en første versjon av Sesonginformasjon 2016/2017.

Rekordstor deltakelse

Nord-Trøndelag Skikrets åpne kretssamling på Storlien i helgen 14.-15. januar hadde rekordstor deltagelse.

Resultater fra Norges-cupen på Nes

Da er den første NC-helga i langrenn for junior på Nes ferdig, med mange gode nordtrønderske prestasjoner. Bilde av alle løperne under kakefeiring på lørdagskvelden.

Kjøp engangslisens i app

Aldri har det vært enklere å betale engangslisens! Både arrangører og utøvere kan glede seg til å ta i bruk den nye appen Min Ski. Last ned i dag fra App Store eller Google Play.

Støtte til «Snow for the future»

- Vi er svært glade for at Kulturdepartementet velger å gi støtte til et forskningsprosjekt der gode resultater vil gi skisporten banebrytende muligheter, forteller anleggsrådgiver i Norges skiforbund, Marit Gjerland.

Det har aldri vært gøyere!

- Distansekortet er et utrolig bra virkemiddel for å at jeg synes det var gøy å være med ut på ski, forteller Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Leksvikrennet arrangeres 8. januar

Det utsatte Leksvikrennet fra den 17. desember blir arrangert søndag 8. januar. Innbydelse og påmeldingslink finner du under. Påmeldingsfrist 6. januar.

Hyllest til breddeidretten

Lørdag 28. januar ønsker NRK Sporten å gi breddeidretten i norsk skisport den hyllesten den fortjener. Norges Skiforbund oppfordrer våre klubber til å søke på dette flotte tiltaket.