Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

Overnatting langrenn HL, NC/NM junior 2021-22

Norges Skiforbund viderefører fordelingsopplegget vedrørende innkvartering for skikretsene inneværende sesong. Gjelder Hovedlandsrennet, NC og NM-junior. Meld inn klubbens behov innen 20. oktober.

Granåsen-utbyggingen i rute

– Hoppbakkene planlegges åpnet for trening før jul i 2022 og etter det vil det løpende bli ferdigstilling av ulike delområder frem til alt er helt ferdig sommeren 2023, forteller utbyggingsleder i Granåsen, Mona Åsgård.

Retningslinjer Utstyrsmidler 2021

Utstyrsmidler 2021 følger samme mal som i 2020. Utstyret må være kjøpt inn i 2021 (fakturadato). Utlysning, godkjenning og tildeling 1. halvdel 2022.

Resultater fra Verdalsrulla 2021

Lørdag 11. september arrangerte klubbene Stiklestad IL, Vinne Skilag og Leksdal IL rulleskirennet "Verdalsrulla" i Blommen skisenter med mange spennende fighter.

Invitasjon til dagsamling alpint 5. september

Nord-Trøndelag skikrets inviterer til barmarksamling 5. september på Steinkjer Campus, Steinkjerhallen. Samlinga er for de som er interessert i alpint enten du har holdt på en stund eller om du er nysgjerrig på alpin trening.

Dagsamlinger Langrenn

Skiforbundet inviterer til flere dagsamlinger i langrenn for syns- og bevegelseshemmede i løpet av høsten. Følg med her for oppdateringer.

Invitasjon åpen kretssamling junior

Team Innherred langrenn og NTS/LK arrangerer åpen kretssamling for juniorer tirsdag 7. september - torsdag 9.september. I tillegg vil rulleskirennet lørdag 11.september i Blommen inngå i samlingen.

Stimuleringsordning 2021

Stimuleringsordningen for 2021 er nå på plass og åpen for søknader. Ordningen gjelder for arrangement og aktivitet i perioden 1. januar til 31. oktober 2021, søknadsfrist 15. november.

Webinar – Snølagring

Norges Skiforbund og BAD PARK OG IDRETT inviterer deg med på snøwebinar 15. september. Bli med og få mer kunnskap om praktiske utfordringer forbundet med lagring av snø, og inspirasjon fra gode eksempler og nyere forskning.

Invitasjon åpen kretssamling junior

Team Innherred langrenn og NTS/LK inviterer til åpen kretssamling for juniorer 12-15 august. Samlingen vil foregå på Steinkjer og Inderøy. Det vil være en hjemmesamling der utøverne bor hjemme.

Stimuleringsordning 2021

Stimuleringsordningen for 2021 er nå på plass og åpen for søknader. Ordningen gjelder for arrangement og aktivitet i perioden 1. januar til 31. oktober 2021, søknadsfrist 15. november.

Foreløpig samlingsplaner langrenn

Langrennskomiteen har i samarbeid med aktuelle samarbeidspartnere laget en foreløpig grovskisse for samlinger 13 år- junior for sommer/høst.

Rennsøknader skirenn 2021/2022

Da er det igjen tid for rennsøknader til kommende sesongs terminliste for de ulike grener i Nord-Trøndelag Skikrets for sesongen 2021/2022. Alle rennsøknader må legges inn av klubbene i Sportsadmin innen 5. september.

Rulleskivett!

Et sikkert vårtegn er rulleskiløpere på veiene. Da er det viktig å følge regler for å hindre skader og ulykker - her er rulleskivettreglene!

Siv Jørgensen gjenvalgt som leder

Siv Jørgensen, Inderøy IL ble gjenvalgt som leder av skikretsen på Skikretstinget som ble avholdet digitalt via Teams torsdag 27. mai. Oversikt over valgene for tingperioden 2021-2023 finner du under.

Referat ERFA-møte langrenn

Langrennskomiteen gjennomførte ERFA-møtet digitalt via Teams i begynnelsen av mai. 40 personer fra 23 forskjellige klubber og to videregående skoler var representert på møtet.

Skikretstinget 27. mai 2021

Nord-Trøndelag Skikrets inviterer til digitalt Skikretsting torsdag 27. mai kl. 18.30. Tingdokumentene er nå lagt ut.

Team Elon Midt-Norge

Styringsgruppa for Team Elon Midt-Norge har tatt ut 10 utøvere på Team Elon Midt-Norge sesongen 2021-2022.

Ny trenerressurs i Trondheim

Jacob Walther (29) er langrenns nye trenerressurs i Trondheim når Skiforbundet langrenn forlenger og utvider hans engasjement.

Samordnet rapportering 2021

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

Skitinget 2021

Skitinget og fagmøter gjennomføres digitalt mellom 8.-12. juni.

Midt-Norsk mesterskap i alpint

Møre og Romsdal inviterer til Midt-Norsk mesterskap i alpint for Møre og Romsdal skikrets og Nord- og Sør-Trøndelag skikrets på Bjorli 24.-25. april. Gjelder for klassene U12, U14 og U16.

Se opptak av fagseminar om simulert høyde

Onsdag 7. april gjennomførte Norges idrettsforbund et fagseminar om stimulert høyde. Nå kan dere se et opptak av innleggene og diskusjonen rundt tema som skal viderebehandles av Idrettsstyret før saken løftes opp til Idrettstinget.

"Isbolen 24 timers" ble en skifest!

Følling IL, Kvam IL og Rygg IL gjennomførte sist helg "Isbolen 24 timers skiaktivitet". Arrangementet ble en skifest med 198 deltakere som til sammen gikk 6200 km. Skikretsen gratulerer alle med vel gjennomført.

Resultater fra helgens skirenn

I helga ble flere skiarrangement gjennomført i NTS, tross noen værutfordringer. KM i alpint, hopp/kombinert og langrenn, finale NTE-cup langrenn, TA-skisprint og Børgefjellrennet i langrenn.

Storlirennet avlyst!

Etter klar anbefaling fra smittevernlegen i Værnesregionen, avlyses årets Storlirenn for junior og QR-rennet for mosjonister. Arrangøren tar anbefalingen til etterretning!

Det blir ikke junior-NM på Lygna

Norges Skiforbund langrenn har etter god dialog med arrangørene på Lygna og de lokale smittevernmyndigheter besluttet at NM jr. 2021 dessverre må avlyses.

Kveldshopprenn i Yrken 18. mars

Steinkjer Skiklubb inviterer til kveldshopprenn i Yrken torsdag 18. mars kl.1800. Åpen bakke fra kl. 1700. Bakkestørrelser er K6,K10,K20,K35 og K45

Mange glade hoppere i Namsosrennet

Endelig fikk de yngre hopprekrutter møtes til kretsrenn. Sesongens første kretsrenn i hopp ble søndag arrangert i Granåsen i Namsos med mange motiverende hoppere.

Trøndersk Skilaugs skistipend

Trøndersk Skilaug har opprettet en stipendordning for å stimulere til en ytterligere videreutvikling av trøndersk skisport innenfor de nordiske skidisipliner.

Mange spennende dueller under dagens KM på Inderøy

Inderøy IL gjennomførte lørdag KM-sprint for junior, samt Inderøyrennet og 60 m skisprint. Mange nye personlige rekorder ble det på 60 meteren! Skikretsen gratulerer arrangøren med vel gjennomført arrangement.

VM-gull til Emil Iversen

Emil Iversen, IL Varden Meråker ble verdensmester på dagens 50 km i Oberstdorf. Skikretsen gratulerer.

KM-stafetten blir i Leksdal

Rennledelsen har etter dagens befaring besluttet at KM-stafett søndag 7. mars vil bli arrangert som planlagt på Marka skistadion i Leksdal.

Harsem nr.4 og Bruvoll nr.5 på dagens klassiske distanse i NC på Gålå

Kathrine Harsem, IL Varden Meråker gikk et nytt godt løp og ble nummer 4 og Lierneutøveren Ole Jørgen Bruvoll ble nummer 5 på dagens klassiske øvelse under NC på Gålå. Sterke prestasjoner av Julie Victoria Berg, Leksvik IL og Jørgen S. Ulvang, IL Varden Meråker med henholdvis 13 og 9 plass.

Resultater fra KM og NTE-Cup 13-16 år

Ogndal IL arrangerte lørdag KM og NTE-cup 13-16 år i tilknytning til Ogndalsrennet. Ogndal IL runder 100 år nå i 2021, og jubilanten gjennomførte et utmerket arrangement, tross noe utfordrende værforhold. Skikretsen gratulerer Ogndal IL med vel gjennomført arrangement.

Stafettgull til Emil Iversen

Norge vant dagens spennende herrestafett under VM på ski i Oberstdorf med Emil Iversen fra IL Varden Meråker som gikk en imponerende 2. etappe. Skikretsen gratulerer!

3. plass til Harsem og Trøan Aune

Kathrine Harsem, IL Varden Meråker og Pål Trøan Aune, Steinkjer Skiklubb tok hver sin sterke 3. plass i sprint klassisk under norgescup for senior på Gålå fredag.

Midt-Norsk Mesterskap - langrenn i Molde avlyst.

Molde og Omegn IF`s Midt Norsk Mesterskap i langrenn ved Skaret Skisenter i Molde 13-14 mars avlyses. Årsaken er at Styret i M&R skikrets ikke ønsker å åpne for regional skiaktivitet/ skirenn i Møre og Romsdal - for aldersbestemte klasser. Dette av hensyn til smittesituasjonen, ønske om å begrense reisevirksomheten, og risikoen ved å samle så mange deltagere og voksne. Vi beklager dette sterkt, men håper å kunne invitere til MNM i Molde i 2022.

Tomannsstafett i Kvam klasse 8-12 år 6. mars

Mens Ogndal arrangerer Ogndalsrennet 11-16 år med innlagt KM og NTE-cup 13-16 år på Steinkjer skistadion lørdag 6.3, får de yngste muligheten til å delta på tomannsstafett i friteknikk i lysløypa i Kvam. Arrangementet er for utøvere i alderen G/J 8-12 år.

NA-karusellen i Røyvik avlyst!

Søndagens NA-karusell i Røyvik er dessverre avlyst. Store nedbørsmengder har ført til at løypenettet er ubrukelig! Arrangøren beklager!

Midterfjellrennet i langrenn avlyst

Rennjuryen har nå i kveld kl. 2300 etter siste befaring besluttet at søndagens langrenn på Midterfjellet må avlyses på grunn av forholdene. Både stadion og løypenett står under vann.

NC senior Gålå

Informasjon vedrørende NC Gålå 5. mars - 7. mars 2021 Region Midt-Norge Merk frist for påmelding til smøreopplegg.

Ane Appelkvist Stenseth med femteplass i VM-debuten

Ane Appelkvist Stenseth, Grong IL gjorde en god VM-debut og ble nummer på dagens VM-sprint i Oberstdorf. Emil Iversen, IL Varden Meråker vant sin kvartfinale, men røk ut i semifinalen. Skikretsen gratulerer Ane og Emil og ønsker begge lykke til videre i mesterskapet.

Ny dato for KM slalåm, Prestlia 3. mars

Prestlia feirer 50 år som alpinbakke i 2021, og Inderøy il alpint og Steinkjer skiklubb alpint ønsker velkommen til Inderøyrennet – KM slalåm i Prestlia onsdag 3.mars

Status skiarrangement uke 8

Oppdatert 23.02.kl. 2030. Med at det nå igjen gis mulighet for å arrangere skirenn for barn og unge opp til 20 år, legges det opp til kretsrenn i langrenn søndag 28. februar, Beitstad/Følling og i Røyrvik. Skatvalsrennet utsettes inntil videre.

Ny KM-helg langrenn bestemt

Langrennskomiteen har besluttet nye datoer for de utsatte KM i langrenn fra januar. Nye datoer er 6.-7.mars. Arrangører som tidligere oppsatt.

Helgas kretsrenn avlyst!

Regjeringens lettelser for idretten trer i kraft natt til tirsdag 23. februar, det betyr at de terminfeste skirenn i skikretsen 20.-21. februar blir avlyst.

Status skiarrangement uke 7

Myndighetene har foreløpig ikke gjort noen endringer i smitteverntiltakene for idretten, og gjeldende presiseringer videreføres derfor inntil videre. En ny oppdatering er forventet 19. februar, og vi har et håp om at det da kan åpnes opp igjen for utendørsarrangement innenfor begrensede geografiske områder.

Gålå overtar NC rennene fra Åsen

På grunn av smittesituasjonen i Oslo-regionen er det ikke mulig å avholde Equinor NC Åsen 26.-28.februar. Arrangørene på Gålå overtar arrangementet og inviterer til Equinor NC 05.-07.mars.

Brev til helsetoppene

Norges Skiforbund har i dag sendt brev til helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør for Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, vedrørende skiidrettens behov for gjenåpning.

Webinar - Skileik for barn og ungdom

Skileikens far Asbjørn Flemmen, tidligere førsteamanuensis ved Høgskulen i Volda vil dele sine tanker om hvorfor leiken på ski er så viktig for utvikling av motoriske ferdigheter. I panelet har vi også Olav Bjarne (Ollis) Lysklett, dosent i fysisk aktivitet og helse på Dronning Mauds Minne, Høgskole for barnehagelærerutdanning.

Skiforbundets koronaveileder

Myndighetene har foreløpig ikke gjort noen endringer i smitteverntiltakene for idretten, og gjeldende presiseringer videreføres derfor inntil videre. En ny oppdatering er forventet 18. februar.

KM-helg i alpint 20.-21. februar

Hvis myndighetene åpner for utendørsarrangement i slutten av uke 7, og at de lokale helsemyndigheter tillater det, vil det bli gjennomført KM i alpint i Grong og Inderøy

Imponerende innsats på 24 timers løp i Meråker

Til tross for kaldt vær og litt trått føre er det lagt ned et imponerende antall kilometer i løpet av de 24 timene fra fredag kl 17 til lørdag kl 17. Totalt endte IL Varden Meråker opp med 5834 km.

NM Junior og LO NC i Sprova AVLYST

Det blir ikke renn i Sprova. Lokale smittevernsmyndigheter i Steinkjer åpner ikke for renn. Det har vært jobbet med to alternative steder å erstatte renn på denne helga, men de har dessverre ikke ført frem.

NM Junior og LO NC i Sprova UTSATT en uke

Rennene i Sprova er utsatt en uke etter dialog med lokale smittevernsansvarlige på bakgrunn av Korona-situasjonen denne uka. LO Norges-Cup settes opp i Steinfjellet 6. og 7. februar, og NM Junior Normalbakke og Lag fredag 5. og lørdag 6. februar.

Midt-Norsk Mesterskap 13-16 år, Molde

Molde og Omegn Idrettsforening er vertskap for Midt-Norsk mesterskap i langrenn 13-16 år, 13.-14. februar 2021. Invitasjon og påmeldingslinker. Påmeldingsfrist er 5. februar.

Ny NM-medalje til Kathrine Harsem

Skikretsen gratulerer Kathrine Harsem, IL Varden Meråker med nok en NM-medalje, da hun i dag avsluttet sterkt og gikk inn til bronsemedalje på dagens 10 km friteknikk under NM på ski i Granåsen.

NM-gull til Emil Iversen

Skikretsen gratulerer Emil Iversen, IL Varden Meråker med NM-gull på søndagens 30 km under NM på ski i Granåsen.

SJ Norge blir hovedpartner for NM i langrenn

Norges Skiforbund har inngått avtale med SJ Norge om å være deres hovedpartner under NM i langrenn. Norgesmesterskapet arrangeres i Granåsen i Trondheim, 16. til 19. januar, og del to på samme sted i mars 2021.

«Best Practice» for ski-Norge

Slik kan ski-Norge gjennomføre skirenn i vinter. Vi besøkte Natrudstilrennet på Sjusjøen i desember, og dette rennet kan fungere bra som «Best Practice» i vinter. Vi oppfordrer ski-Norge til å arrangere mange lokale skirenn i vinter innenfor smittevernreglene.

NIF-EPI02, 02
NTB