Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

God sommer!

Skikretsen ønsker alle en god sommer! Skikretskontoret er sommerstengt i perioden 4. juli - 5. august.

Søknad om skirenn sesongen 2022/2023

Alle klubber som ønsker å arrangere skirenn kommende skisesongen bes legge inn søknad innen 15. september. Merk at rennsøknader skal legges inn i nytt arrangementsverktøy - iSonen.

Foreløpig samlingsplaner langrenn

Langrennskomiteen har i samarbeid med aktuelle samarbeidspartnere laget en foreløpig grovskisse for samlinger 13 år- junior for sommer/høst.

Gjør tidenes satsing på skiklubbutviklere

– Storsatsingen på skiklubbutviklere som skal reise rundt i hele ski-Norge blir både veldig viktig og veldig spennende for oss, forteller fadder for skiklubbutviklerne i Norges Skiforbund, Marianne Myklebust.

Suksess med barnas mini-VM

Barnas mini-VM sesongen 2021-2022 i Trøndelag ble en stor suksess for flere tusen barn. Cirka 20 skiklubber i Trøndelag sørget for skiglede på sitt beste for barna.

ERFA-møte hopp/kombinert utsettes

Hopp/Kombinertkomiteen har på grunn av dårlig påmelding besluttet at ERFA-møte lørdag 21. mai utsettes inntil videre. Åpen impulssamling vil også da utgå!

Juniorsamling nordiske grener

Sør-Trøndelag skikrets, i samarbeid med miljøene innen hopp, kombinert og langrenn, inviterer til felles juniorsamling i Trondheim torsdag 2. juni.

Referat fra ERFA-møte langrenn

ERFA-møte i langrenn ble gjennomført 3. mai på Idrettens Hus i Steinkjer. I overkant av førti  deltakere fra 19 forskjellige klubber og to videregående skoler var representert på møtet.

Webinar alpint

NSF Alpint inviterer til webinar om IRONMAN tester torsdag 19. mai kl. 20.00.

Uttak langrennslandslag sesongen 2022/2023

Landslagene i langrenn for kommende sesong ble tatt ut i dag, og Ane Appelkvist Stenseth, Grong IL og Emil Iversen, IL Varden Meråker fikk fornyet tillit. Skikretsen gratulerer begge med uttaket og ønsker lykke til.

ERFA-møte langrenn 3. mai

Langrennskomiteen i NTS inviterer klubbene og andre skiinteresserte til ERFA-møte i langrenn tirsdag 3. mai på Idrettens Hus, Steinkjer. Påmeldingsfrist 1. mai.

Samordnet rapportering 2022

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

VIL DU VÆRE SKIKLUBBUTVIKLER

Brenner du for skiidrett, og har lyst å være med å utvikle skiidretten i Nord-Trøndelag skikrets? Vi søker skiklubbutvikler i 50% i 3-årig prosjektstilling, med mulighet for forlengelse.

Veressjøen Rundt

Lørdag kunne Veressjøen Rundt på ski arrangeres igjen etter to års pause! Emil Iversen rasket blant herrene, mens Maren Smulan Sagland ble raskeste dame i den 20 km lange løypa.

ERFA-møte langrenn

ERFA-møtet i langrenn vil bli avviklet tirsdag 3. mai kl. 1800-2100 på Campus Steinkjer. Rammeprogram og påmeldingslink kommer etter hvert. Sett av datoen allerede nå!

Velkommen til NM Lygna

Norges Skiforbund Langrenn og Lygna Skisenter har gleden av å invitere til NM del 2, NM Para, Equinor Norgescup finaler for junior og senior, 06.-09. april.

Se seminaret i opptak

I forbindelse med NM i alpint i Narvik ble det arrangert et mijø- og bærekraftseminar – Bærekraftige arrangementer med flere aktører fredag 1. april kl. 08:30. Her kan dere se seminaret i opptak.

Kjempefin skidag på Henningvola

Søndag arrangerte Henning IL skisprint med innlagt NTE-cup og KM 13-16 år på Henningvola. Et arrangement som ble godt mottatt av deltakerne.

Equinor Norges -Cup i Steinkjer og Meråker

Norges-cuprennene i langrenn som arrangeres i helga både i Steinkjer og i Meråker er godt i gang.  Mange tette dueller ble det på dagens sprintøvelser på begge arenaene med gode prestasjoner av  skikretsens utøvere. Resultatlink for arrangementene finner du under

NC kombinert i Sprova avlyst!

NSF/Kombinert i samråd med arrangøren Sprova IL har besluttet å avlyse helgens NC-renn pga mange coronatilfeller i flere av teamene i kombinert. Arrangørene beklager at situasjonen har blitt slik!

Resultater fra helgens turrenn

I helga har turrennene Høylandsrennet, Holdenrennet og Høgseterennet blitt arrangert. Det rapporteres om mange fine skiopplevelser under disse arrangementene.

Flott innsats under Kong Haralds Ungdomsstafett

Kong Haralds Ungdomsstafett for 15 og 16 åringer ble gjennomført i Holmenkollen før fem-mila i dag. NTS lag 1 gikk inn til en sterk 11 plass, mens andrelaget ble nummer 22. Skikretsen gratulerer!

Trøndersk Skilaugs skistipend

Trøndersk Skilaug har opprettet en stipendordning for å stimulere til en ytterligere videreutvikling av trøndersk skisport innenfor de nordiske skidisipliner.

Temakveld anlegg avlyst!

Kveldens temakveld om snøproduksjon og snøpreparering er dessverre avlyst på grunn av liten oppslutning. Det tas sikte på å sette opp temakvelden på nytt høsten 2022.

Søk på GULLKLUBBENS stipend

Målet med Gullfondet er å bidra til at yngre idrettsutøvere, prosjekter eller klubber i olympiske grenerskal få forholdene tilrettelagt slik at det er mulig å videreutvikle seg innen sin idrett

Kong Haralds Ungdomsstafett

Skikretsen stiller med to lag under Kong Haralds Ungdomsstafett i Holmenkollen søndag 6. mars. Langrennskomiteen har tatt ut følgende lag.

Føllingrennet i langrenn 20. februar

Midterfjellrennet ble arrangert i regi av Følling IL søndag 20.februar på Midterfjellet på tross av lite påmelding. Korona og starten av vinterferien gjorde nok sitt til lav påmelding, men Følling IL valgte likevel å kjøre arrangementet i samråd med kretsen.

Midt Norsk Mesterskap - Langrenn

Midt Norsk mesterskap ved Skaret Skisenter i helgen ble en stor suksess! Stor aktivitet, flotte forhold - og et veldig godt arrangement av Molde og Omegn IF. Gratulerer til utøverne fra alle tre skikretsene! Også tilbudet om felles smøring av skiene til alle deltagerne ga mange gode tilbakemeldinger! Foto: Hugo Tingvoll

NM-junior ble i dag avsluttet med kretsstafetter

Årets NM-junior i langrenn på Nes ble i dag avsluttet med kretsstafetter, der det ble en sterk 8. plass til NTS lag 1 på guttas stafett, mens det ble en 15 plass for jentelag 1. Skikretsen gratulerer alle dagens stafettløpere med flott innsats.

Resultater fra Teamstafetten i Overhalla

Søndag arrangerte Overhalla IL teamstafett og arrangøren hadde lagt noen ekstra utfordringer for  utøverne med både innlagt kuler og slalom noe som ble godt mottatt av utøverne.

Resultater NM junior langrenn

NM-junior i langrenn arrangeres på Nes denne helgen, og under de individuelle konkurransene har løperne fra NT-skikrets levert mange gode prestasjoner.  Skikretsen gratulerer!

Resultater fra Spillumsrennet 2022

Spillumsrennet 2022 ble arrangert av Spillum IL onsdag kveld under vinterlige forhold. Arrangøren hadde lagt opp til valgfrie distanser, noe som ble godt mottatt av deltakerne

Felles smøretjeneste søndag 13.februar under Midt-Norsk mesterskap

De tre skikretsene har besluttet at man ønsker å gjennomføre felles smøretjeneste under årets fristil konkurranse i Midt-Norsk mesterskap. Dette som et samarbeid hvor hver krets stiller et antall personer til disposisjon.Dette er en tjeneste alle utøvere SKAL benytte seg av.

Stor hopphelg i Sprova

Sprova IL arrangerte i helga NC-renn i hopp i Steinfjellbakken. Lørdag ble rennet utsatt noe i tid pga mye vind. Søndag ble rennet gjennomført under fine forhold. Resultater finner du under

Spillemidler utstyr 2021

Det er nå klart for årets søknadsrunde. Ordningen omfatter utstyr kjøpt i 2021 (med fakturadato i 2021).

Søknad om Equinor Norgescup sesongen 2022/23

NSF Langrenn ønsker nå søkere på skirenn for sesongen 2022/2023. Det kan søkes om Equinor Norgescup junior og/eller Equinor Norgescup senior i tillegg til VM mønstringsrenn for junior. Søkerne bes utarbeide en søknad som sendes til NSF Langrenn som ett PDF-dokument pr. E-post.

Stor skihelg på Steinkjer skistadion og i Yrken

I helga har Steinkjer Skiklubb arrangert Nordisk juniorlandskamp i langrenn og Steinkjer skifestival i langrenn, hopp og kombinert. Stor aktivitet i løype og bakke. Skikretsen gratulerer arrangøren med vel gjennomført arrangement. Resultater og bilder

Hopp og kombinert sesongåpnet med Skognrennet

De siste dagers mildvær skapte problemer for arrangøren, men med stor dugnadsinnsats av Skogn IL kunne arrangøren lørdag invitere til sesongens første hopp/kombinertrenn for de yngste i Torsbustaden. Mange unge og glade hopp- og kombinertrekrutter fikk prøvd seg under fine forhold

Resultater fra KM-langrenn 13-16 år og NTE-Cup i Grong

Søndag arrangerte Grong IL KM 13-16 år og NTE-cup i langrenn på Bjørgan. Grong IL gjennomførte arrangementet på en utmerket måte, selv om værgudene kunne vist seg fra en bedre side. Skikretsen gratulerer arrangør, utøvere, støtteapparat med vel gjennomført arrangement.

Endring av distanser i Grongrennet for junior og senior

Arrangøren Grong IL melder at på grunn av massivt regnvær og sterk vind i natt har mye snø smeltet. Dette fører til at de må stenge deler av løypenettet og halverer distansene for menn junior og senior. Det betyr at M17 til og med senior går 10 km (2 km x 5 runder).

KM-stafett Leksvik - Stilart endret!!

KM-stafett blir gjennomført i Leksvik på lørdag. Arrangør i samråd med skikretsen har besluttet at alle etapper går i fristil pga lite snø enkelte plasser. Av samme grunn anbefales det å ikke bruke det beste skiparet.

KM-helg i langrenn

Det nærmer seg KM-helg og lørdag 22. januar inviterer Leksvik IL til KM-stafett og søndag 23. januar står Grong IL klar for å arrangere KM 13-16 år, samt NTE-cup. Invitasjoner ligger ute, påmeldingsfrist 20. januar.

Resultater fra Lille Arnljot Gellinerennet

Vinne Skilag arrangerte lørdag Lille Arnljot Gellinerennet i langrenn. På grunn av lite snø i Vinne ble arrangementet flyttet til Inderøy, og arrangøren Vinne Skilag gjennomførte arrangementet på en utmerket måte på "bortebane"

Status skirenn 15.-16. januar

Etter flere dager med mildvær, kraftig vind og regn har det gått hardt utover snøforholdene i løyper og bakker. Status for rennsituasjonen og samlinger 15.-16. januar.

Oppdatert info om Leksdalsrennet

Leksdal IL er gledelig overrasket over stor påmelding til Leksdalsrennet og ønsker alle velkommen til Marka lørdag 8. januar! Større påmelding enn forventet medfører at arrangementet må endres for at alle påmeldte skal få delta og at rennet gjennomføres i samsvar med gjeldende koronarestriksjoner.

Åpen hoppsamling i Torsbustaden

Nord Trøndelag Skikrets v/hopp/kombinertkomiteen arrangerer i samarbeid med Skogn IL en åpen hoppsamling i Torsbustaden lørdag 8. januar.

Status rennsituasjon i langrenn 8.-9. januar i NTS

Leksdalsrennet og NTE-cup 13-16 år den 8. januar går som terminfestet. Foldereid-rennet som ble utsatt 2. januar arrangeres 9. januar. Snåsastafetten og Stjørdalssprinten 9. januar er utsatt inntil videre, og ny dato for disse to arrangementene er foreløpig ikke fastlagt!

Samordnet rapportering 2022

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

NIF-EPI01, 01