Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

Webinar 16. oktober kl. 20.00: FLUORFORBUDET - HVA BETYR DET I PRAKSIS

Nå lurer "alle" på hvordan den nye fluorfrie verden vil bli. Hva gjør vi med skiene, børstene, skiposene og smørebua? Blir det fluorkontroller i alle renn? Blir vi straffet hvis det er fluorrester under skiene i en kontroll? Hva smører vi med nå? Stein Olav Snesrud, fluorfri koordinator NSF, er oppdatert og forsøker å gi deg gode svar på det du lurer på.

Skilisens 2023-2024

Skilisens er påkrevet for utøvere fra fylte 13 år for å kunne delta i terminfestede skirenn, og nytt lisensår starter 1. oktober.

Invitasjon til tverridrettslig ungdomssamling

Særidrettene ski, friidrett, orientering, skiskyting, volleyball, gym og turn inviterer til tverridrettslig ungdomssamling for aldersgruppa 13-16 år (født 2008-2011) helga 27.–29. oktober i Steinkjer

Her er maskoten til ski-VM i Trondheim 2025

I dag er det 530 dager igjen til startskuddet går for ski-VM i Trondheim. Det ble markert med en verdenspremiere av VM-maskoten, som er inspirert av 6500 barnetegninger og bærekraft.

Inspirasjonskvelder på Levanger

Nord-Trøndelag skikrets inviterer alle foreldre, trenere og ledere velkommen til to inspirasjonskvelder 27. og 28. september på samfunnshuset på Nesset, Levanger.

Frist rennsøknader 2023/2024 er 15. september

Minner om ar fristen for søke skirenn for sesongen 2023/2024 er 15. september. Alle klubber som ønsker å arrangere terminfestede skirenn for sesongen 2023/2024 bes legge inn søknad i det nye arrangementsverktøyet iSonen.

VM-samling for 13-16 år i Knyken

Gledelig at over 100 påmeldte ungdommer fra 26 klubber i hele trøndelag, og alle de nordiske grenene er representert på samlingen. Vi håper at samlingen vil gi nye erfaringer, nye vennskap, ny kunnskap og ikke minst bygge opp forventingene frem mot ski VM-2025 i Trondheim.

Webinar med tema SØVN og PRESTASJONSHJULET

Mange små og store faktorer påvirker PRESTASJON. Hvordan kan vi med enkle grep og god planlegging forbedre prestasjonene våre? Hvordan bruke PRESTASJONSHJULET som et redskap i hverdagen? Hvorfor er SØVN så viktig?

Parasamlinger langrenn for syns- og bevegelseshemmede

Har du en syns- eller bevegelseshemning og ønsker å finne ut mer om mulighetene til å drive med langrenn? Bli med på dagsamlinger i Trøndelag i høst - Trondheim 9. september og Steinkjer 7. oktober. I tillegg blir det tre vintersamlinger.

Søknad om skirenn sesongen 2023/2024

Alle klubber som ønsker å arrangere terminfestede skirenn for sesongen 2023/2024 bes legge inn søknad i det nye arrangementsverktøyet iSonen innen 15. september.

Rekrutteringssatsingen gir resultater

– Det er betryggende at frafallet flater ut, og det er gledelig at vi ser effekt av vårt viktigste satsingsområde, sier leder for rekrutteringsavdelingen i Norges Skiforbund, Sven Håkon Kulbeck.

Markedsandeler på mellom 50-60 prosent

Interessen for rulleski er stor, og langrenn har en sterk posisjon som foretrukket underholdning også i sommerhalvåret, viser målinger. Rennene i BLINK og Toppidrettsveka hadde markedsandeler på mellom 50-60 prosent.

Skryter av VM-løypene

De nye langrennsløypene i Granåsen ble ferdigstilt rett før Toppidrettsveka. Løypenettet har imponert mange av verdensstjernene.

Ungdomsutøveren i langrenn

I forbindelse med landslagsamling i Trondheim i forkant av Toppidrettsveka arrangerte Sør-Trøndelag Skikrets og Norges Skiforbund en inspirerende kveld om den viktige ungdomsutøveren på Scandic Lerkendal.

Ski-VM vil aktivere hele Norge

Ski-VM 2025 markerte en nasjonal satsning på folkehelsekonseptet AktiVM under Arendalsuka med kulturministeren og skipresidenten til stede.

Idrettsstipend for ungdom

Fylkeskommunen deler hvert år ut stipend til unge idrettsutøvere, trenere og tillitsvalgte i alderen 16 - 23 år.

FIS-liste alpint 2023-2024

Det er tid for innmelding/utmelding på FIS-lista alpint for sesongen 2023-2024. Siste frist for å sende inn endringer er 15. september.

Ny merkevare for et godt skifelleskap

I dag gikk endelig startskuddet for implementeringen av Skiforbundets nye merkevare, inkludert en ny logo og visuell profil som tar utgangspunkt i en snøkrystall, selve grunnlaget for skisportens eksistens og opprinnelse.

Trøndersk langrennssamarbeid om regionlag for junior

Nord-Trøndelag Skikrets, Sør-Trøndelag Skikrets, Heimdal videregående skole, Meråker videregående skole, Steinkjer videregående skole og Olympiatoppen Midt-Norge har inngått en samarbeidsavtale om et regionlag for juniorlangrenn i Trøndelag. Regionsamarbeidet er en del av satsingen på spisset toppidrett i Trøndelag fylkeskommune.

Infomøte Fluorforbud

Onsdag 28.juni inviterer NSF Langrenn til et åpent infomøte om fluorforbud og rensing av ski og utstyr.

– Langrenn bør lære av Formel 1

Studenter fra NTNU har kommet opp med flere spennende ideer for hvordan langrenns-sendingene bør utvikle seg for å gjøre dem mer attraktive for yngre seere. NRK har møtt studentene og lover endringer i måten de formidler langrenn.

Nye rekrutteringsvideoer

Det er publisert nye rekrutteringsvideoer i langrenn, alpint, freeski, hopp og freeski med tanke på skiutstyr for barn. Ta en kikk.

Ski-VM blir plastsmart

Ski-VM 2025 har fått støtte fra Trøndelag fylkeskommune, som skal brukes til å redusere plastbruken på tiårets største idrettsarrangement.

Webinar - ISonen idrettens arrangementsverktøy

iSonen skal tas i bruk av alle rennarrangører i Ski-Norge for sesongen 2023/2024. Det er satt opp to identiske Webinarer. Første webinar er 5. juni kl 2000-2200, og neste webinar blir 22. juni.

To VM-nettverk inngår samarbeid

Beyong Skiing og Spor ønsker å skape forretningsmuligheter på tvers av landegrensene. Dette gjør de gjennom å åpne hverandres nettverk.

Viktig registrering av tidtakerbrikker

Nå er iSonen blitt vårt nye arrangementsverktøy og påmeldingssystem. Det fører til noen endringer som på sikt vil gjøre administrering av skirenn og påmelding enklere. Nå må alle deltakere som bruker EMIT tidtakerbrikke på skirenn registrere brikkenummeret i Min idrett før de melder seg på via iSonen.

Kirsten Indgjerd Værdal valgt som ny leder

Kirsten Indgjerd Værdal valgt som ny leder av skikretsen på skikretstinget som ble avhold på Tingvold Park Hotel onsdag 24. mai. Oversikt over valgene for tingperioden 2023-2025 finner du her!

Påmeldingen utvidet til mandag 5. juni

Vi håper du har anledning til å melde deg på Storsamlingen. Det kommer landslagshoppere, det kommer skiklubbutviklere, det blir kurs, og det blir rett og slett veldig morsomt og lærerikt både for voksne og barn! Alle aldersgrupper er velkomne, men samlingen passer best for 6 - 16 år.

Skikretstinget 24. mai

Nord-Trøndelag Skikrets inviterer til skikretsting 24. mai 2023 på Tingvold Park Hotel, Steinkjer. Sakliste og tingdokumenter er nå publisert.

God stemning og skryt etter FIS-møte

Det internasjonale skiforbundet (FIS) med Sandra Spitz i spissen, er veldig godt fornøyd med planleggingsarbeidet til VM-selskapet. Arrangementssjefen er spesielt imponert over en ting.

AktiVM får 2 millioner i statsstøtte

I forslag til revidert nasjonalbudsjett har AktiVM fått 2 millioner kroner i støtte fra Helse- og omsorgsdepartementet. AktiVM er ski-VM 2025 sitt folkehelseprosjekt.

Programmet for prøve-VM klart

Det blir tre individuelle konkurranser i langrenn under prøve-VM i Trondheim 15.-17. desember. Dette ble besluttet under kalenderkonferansen i Dubrovnik fredag.

Får ekstra VM-øvelse

Kombinert for kvinner får en tredje VM-øvelse, fellesstart, under ski-VM i Trondheim 2025. – Rått. Dette betyr så mye for oss, sier den norske utøverrepresentanten, Ida Marie Hagen.

Webinar om snøproduksjon 9. mai

Norges Skiforbund og Bad, Park og Idrett inviterer til webinar om snøproduksjon.Snøproduksjon er et fag med mange tips og triks som deles muntlig i bransjen. Nå har vi samlet en liten gruppe som kan faget godt og som vil dele med flest mulig. Velkommen til webinar tirsdag 9. mai kl. 14:00-16:00.

Vårhopprennet på plast utsatt!

Arrangøren Skatval Skilag har besluttet og utsette vårhopprennet på plast i Klempen lørdag 15. april. På grunn av noe snø og tæle, må arrangøren ha litt mildvær og og regn for å få vanningssystemet opp å gå! Ny dato kommer!

Samordnet rapportering 2023

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering (medlemsregistrering) i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

Grongmesterskapet i alpint

Helga 25.-26.mars arrangerte Grong IL åpent Grongmesterskap i alpint med både SL og SSL under fine forhold på Bjørgan. Resultater fra helga finner du under

Ny spisskompetanse inn i ski-VM

Bare i løpet av noen få uker har ski-VM 2025 vokst fra fem til ni ansatte. VM-sjefen forventer en hurtig vekst i tida framover, hvor viktige lederposisjoner blir besatt.

Åpen dag i Torsbustaden hoppanlegg lørdag 25. mars

Liker du utfordringer? Elsker du skibeherskelse? Er du en tøffing? Lørdag 25. mars inviterer Nord- Trøndelag Skikrets v/hopp/kombinertkomiteen i samarbeid med Skogn IL til åpen hoppsamling i Torsbustaden Hoppanlegg, Skogn.

Ungdomsstafetten 2023

Kong Haralds Ungdomsstafett 2023 ble avholdt i Holmenkollen lørdag 11. mars i forbindelse med World Cup. Skikretsens to lag gjorde en solid innsats med 7. og 20. plass. Skikretsen gratulerer så mye med innsatsen!

Resultater Geitfjellrennet

Søndag ble den 78. utgaven av det tradisjonelle Geitfjellrennet i alpint arrangert på Bjørgan med Grong IL som arrangør. Det ble en fin skidag, med mange glade og motiverte alpinister

NC Randonee Meråker

Trondheim Randoneklubb og Randolinja ved Meråker VGS ønsker velkommen til NC randonee i Meråker. Lørdag 11. mars: Vertikal på Meråker Alpinsenter, 450m+, start kl.09:00. Søndag 12. mars: Individuell på Mannfjellet, 500 til 1600m+, start kl.10:00. Konkurranseklasse (Ungdom til Master) og trimklasse (med eller uten tid).

Kong Haralds Ungdomsstafett

Skikretsen stiller med to lag under Kong Haralds Ungdomsstafett i Holmenkollen lørdag 11. mars. Langrennskomiteen har tatt ut følgende lag.

Høylandsrennet flyttes til søndag 5. mars

Arrangøren IL Hållingen i samråd med rennjuryen har besluttet å flytte Høylandsrennet fra lørdag 4. mars til søndag 5. mars. Dårlige værprognoser lørdag 4. mars er årsaken til flyttingen. Arrangøren håper godvær på søndag og ønsker velkommen til Høylandet

Hovedlandrennet med hopp og kombicross i Torsbustaden

Fredag og lørdag arrangerte Skogn IL sin del av Hovedlandsrennet på ski sammen med IL Varden Meråker. Fredag ble kombinert arrangert, lørdag ble spesielt hopp, laghopp og kombicross gjennomført i Torsbustaden under meget fine forhold.

Utstyrsordningen 2022

Utstyrsordningen er nå åpen for søknader og vi oppfordrer alle som har kjøpt støtteberettiget utstyr i 2022 til å nytte anledningen til å få dekket noe av kostnaden. Søknadsfrist 15. mars.

Resultater Spillumsrennet og NTE-cup IV

Lørdag ble Spillumsrennet og NTE-cup IV arrangert på Bjørgan skisenter. Rennet ble flyttet fra Spillum på grunn av lite snø på Spillum. Stor takk til Spillum IL og arrangørstaben som tok utfordringen med å flytte arrangementet.

Påmelding av NTS stafettlag til HL i Meråker

Nord-Trøndelag Skikrets er ansvarlig for å melde på stafettlag til Hovedlandsrennet i Meråker 26. februar. For ha et grunnlag for påmelding av antall lag, ønsker vi en tilbakemelding innen 19. februar.

Jenny Farbu, Inderøy IL

Seier i norgescup til Jenny Farbu

Mange gode Nord-Trønderske resultater under dagens norgescuprenn på Voss. Seier til Jenny Farbu, Inderøy IL i K17 og tredjeplass til Eline Klevberg Lerfall, Lånke IL i K18!

Resultater fra helgens langrenn i NTS

I helga ble det gjennomført 3 kretsrenn i langrenn, med  variert innhold, langrennscross, stafett og sprintrenn. Mange i aktivitet, og kreative arrangører som Følling IL, Skjelstadmark IL og IL Hållingen.

Invitasjon til smørekurs på ELON Steinkjer

Onsdag 08.02., fra kl. 1600 til 1800, får ELON Steinkjer besøk av Team Elon Midt-Norge, som skal holde smørekurs for våre kunder. De kommer til å gi tips for stell og pleie av ski, og generelle tips for en vellykket skitur. Kurset er åpent for alle!

Full fart på Ekne under Barnas mini-VM

Ekne IL hadde lagt ned mange dugnadstimer for å kunne arrangere barnas mini-VM onsdagskveld. Dette resulterte i 158 barn lekte seg på ski i skileikløypa og i hoppbakken.

Resultater fra KM-stafett

Inderøy IL arrangerte søndag KM i stafett på Petter Northug Stadion. En veldreven og kreativ arrangør gjennomførte arrangementet på en utmerket måte!

Resultater fra KM og NTE-Cup i Leksvik

Leksvik IL arrangerte lørdag KM og NTE-cup i langrenn i klassisk stil på Leksvik skistadion. En veldreven arrangør som gjennomførte arrangementet på en utmerket måte. Skikretsen gratulerer arrangør, utøvere og støtteapparat for vel gjennomført.

Første møte i hovedkomiteen

Det første møtet i hovedkomiteen for SKI-VM Trondheim 2025 ble gjennomført i Norges Skiforbunds lokaler på Ullevål Stadion fredag ettermiddag.

KM-helg for langrenn

Til tross for siste dagers mildvær melder helgas KM-arrangører, Leksvik IL og Inderøy IL om flotte forhold! Påmeldingsfrist er i dag, meld deg på!

Resultater Grongrennet i langrenn

Søndag 22. januar arrangerte Grong IL kretsrenn i langrenn på Bjørgan under fine forhold. Arrangementet ble gjennomført med skibytte, og samtlige utøvere ble en erfaring rikere

NC Randonee Meråker

Trondheim Randoneeklubb og Randolinja ved Meråker VGS ønsker velkommen til NC Randonee i Meråker 11.-12. mars 2023

Resultater Ogndalsrennet

Ogndal IL arrangerte lørdag 21. januar Ogndalsrennet i langrenn, samt Barnas Mini-VM under fine forhold. Skikretsen gratulerer med vel gjennomført arrangement.

Trøndersk Skilaugs skistipend

Trøndersk Skilaug har opprettet en stipendordning for å stimulere til en ytterligere videreutvikling av trøndersk skisport innenfor de nordiske skidisipliner.

Skognrennet i hopp og kombinert

Topp stemning og flotte forhold da Skogn IL arrangerte sesongen første hopp og kombinert i Torsbustaden søndag 15. januar. Ca 40 unge utøvere deltok.

Resultater fra Kolvereidrennet

Kolvereid IL arrangerte søndag 15. januar Kolvereidrennet i langrenn under fine forhold. Skikretsen gratulerer med vel gjennomført arrangement. Rennet inngår i årets NA-karusell.

Resultater fra Leksdalsrennet og NTE-cup II

Leksdal IL arrangerte lørdag Leksdalsrennet og NTE-cup II i langrenn under fine forhold. Flotte løyper og glad stemning over alt, med norske flagg og mange, gode og glade skiløpere

NM-hopp på Rena

Sist helg ble NM-hopp junior og senior stor bakke arrangert på Rena og med nordtrønderske utøvere på plass. I tillegg ble det arrangert felles NC-renn.

Resultater fra Lille Arnljot Gelline

Lørdag 7. januar arrangerte Vinne Skilag det tradisjonelle Lille Arnljot Gelline rennet i langrenn. Et godt gjennomført arrangement, med flotte løypeforhold tross lite snø.

Alpinsamling på Bjørgan 7.-8. januar

I helga arrangeres det åpen alpinsamling på Bjørgan i samarbeid med flere alpinklubber og alpinkomiteen i skikretsen. Vi ønsker alle lykke til med samlingen!

Nå starter vi med Skisprell

Sammen med kretser og klubber inviterer Norges Skiforbund til skisprell-aktivitet i hele Ski-Norge. Moroa starter i morgen med Superlørdag på NRK1.

Dagsamlinger langrenn for syns- og bevegelseshemmede

Har du en syns- eller bevegelseshemning og ønsker å finne ut mer om mulighetene til å drive med langrenn? Bli med på dagsamlinger i Trøndelag i vinter - Trondheim 14. januar og Inderøy 11. februar, samt kveldssamling 1. mars i Trondheim.

NIF-EPI01, 01