Hopp til innhold

Trøndersk langrennssamarbeid om regionlag for junior

Nord-Trøndelag Skikrets, Sør-Trøndelag Skikrets, Heimdal videregående skole, Meråker videregående skole, Steinkjer videregående skole og Olympiatoppen Midt-Norge har inngått en samarbeidsavtale om et regionlag for juniorlangrenn i Trøndelag. Regionsamarbeidet er en del av satsingen på spisset toppidrett i Trøndelag fylkeskommune.

Samarbeidet innebærer en ansettelse av 4 trenere på heltid ved de videregående skolene; Øyvind Skaanes og Jens Petter Estil ved Heimdal VGS, Eirik Lorentzen ved Meråker VGS og Frode Lillefjell ved Steinkjer VGS.

Det er tatt ut 22 løpere på regionlaget for sesongen 2023-2024, 12 jenter og 10 gutter. 
Regionlaget   Samlingsplan

Utøverne skal gis best mulig tilrettelegging og tett oppfølging for å nå sine mål, og de som tas ut på regionlag er ansett for å være de med størst potensial for å bli framtidige toppidrettsutøvere.

Noen av fordelene utøverne på regionlaget vil få er:

  • Matching: De som har kommet lengst i utviklingen får matchet seg mot utøvere på samme/bedre nivå inkludert erfaringsutveksling
  • Treningsoppfølging: Utøverne vil ha 24/7-trenere, som jobber 100% som trenere, og jobber kontinuerlig med utvikling sammen med utøverne.
  • Samlinger: Kvalitetssamlinger, der 4 trenere med ulik spisskompetanse bidrar inn mot hele utøvergruppa og gjennom det skaper en stimulerende utviklingsarena.
  • Samarbeid med OLTMN
  • Konkurranseoppfølging: Regionlagstrenerne vil gi tett oppfølging av regionlagsutøverne på alle de viktigste konkurransene gjennom sesongen. Konkurranser er en veldig viktig læringsarena.

Regionsamarbeid langrenn junior ledes av en styringsgruppe bestående av en LK-representant fra hver av de to skikretsene, administrasjonssjef fra Nord-Trøndelag Skikrets og Sør-Trøndelag skikrets, leder idrettsfag ved Heimdal VGS, Meråker VGS og Steinkjer VGS, og representant for Olympiatoppen Midt-Norge.

Kriterier for uttak og målgruppe spisset toppidrett

Kontaktpersoner:

LK - Sør-Trøndelag Håkon Solvik Mob: 926 01 677
LK - Nord-Trøndelag Mari Ann Landsem Melhus Mob: 911 45 664
Heimdal VGS Marte Wivestad Mob: 922 37 606
Meråker VGS Marius Ringen Mob: 992 66 887
Steinkjer VGS Stian Ludvigsen Mob: 971 65 351

 

nif-epi04, 04