Hopp til innhold

Nyhetsarkiv Møre og Romsdal

Aktuelt

HL-Alpint på Hafjell denne uken!

Denne uken arrangeres Hovedlandsrennet i alpint på Hafjell. Våre unge alpintalenter er på plass, og starter utfortreningen allerede tirsdag. I løpet av uken er det Utfor, Super G, Super kombinasjon, Team-Event, Storslalåm og Slalåm på programmet. Vi ønsker våre alpinister "Lykke til"!

Romsdal Rando arrangeres lørdag!

Romsdal Randoneeklubb inviterer lørdag til det 4. -"Romsdal Rando" i spektakulære Isfjorden i Rauma! Den "råeste" Randoneeløypa i Norge med 2500 høydemeter over tre fjell!

Stor Langrenns - og Turrenn-helg!

Til helgen er det igjen stor aktivitet i skikretsen! Lørdag inviterer Eidsdal IL til SBM cup i langrenn, og Isfjorden IL arrangerer sitt utsatte turrenn "Isfjorden Rundt" - denne gang i ny trasè. Og søndag er Åndalsnes IF tilbake som kretsrenn-arrangør, og Inviterer til sesongens KRETSMESTERSKAP - KLASSISK STIL på Bjorli.

God deltagelse på Osmarka!

Torvikbukt IL arrangerte SBM cup på Osmarka søndag, og det ble gledelig stor deltagelse - selv om dette "kolliderte" med Birkebeinerrennet. Resultater: Se under "Skirenn".

KM og SBM cup - Hopp og Kombinert.

Molde og Omegn IF inviterer til Kretsmesterskap - og Sparebanken Møre cup i "Skarbakkenrennet" førstkommende lørdag. Se Innbydelse på Hopp/ Kombinert-siden under "Terminliste/ Resultater". M.O.I. melder om nytt starttidspunkt for rennet - kl. 1300.

Vårmøter og Ting i skikretsen.

Lørdag 20 mai er datoen for "vårmøtene" i skigrenene våre, og Skikrets-Ting. Hold av datoen! Det legges opp til en innholdsrik dag med gode foredragsholdere, trening for utøvere, i tillegg til skifaglige saker i grenene. Det kan også bli "oppstart" fredag kveld, med et spennende tema.

Planlegging av neste sesong!

«Alpinmøtet» på Sjøholt 14.03. diskuterte trenings/ samlingsopplegg i – og omfang i kretsregi for neste sesong (2017-18). Dette for at alle klubbene vet hva Alpinkomiteen/ skikretsen tenker, hva Kretstrenerne ønsker/ tenker, og ikke minst for at alle klubbene nå kan planlegge sin aktivitet/ samlingsplan fremover. Foto: Kaaresen

TEFT-stipend (tidligere GNIST)

Sparebanken Møre utlyser nå TEFT-stipendet (tidligere GNIST-mørestipend). Har du teft? Er du mellom 15 og 35 år? Sparebanken Møre løfter frem unge med unike talent og ambisjoner gjennom TEFT-stipendet (tidligere GNIST). Du kan søke innen kultur, idrett og åpen klasse. Toppstipendet er på 100.000 kroner.

Logo Kulturdepartementet

Innspillskonferanse - egenorganisert aktivitet

Kulturdepartementet arrangerer mandag 27. mars innspillskonferansen med tema egenorganisert aktivitet. Vi oppfordrer alle våre klubber til å delta og komme med innspill til Kulturdepartementet om hvordan de kan legge bedre til rette for aktivitet. Les mer i saken

NM Masters - Alpint

Stranda Alpin inviterer 30 mars - 02 april til Norgesmesterskap - Masters i alpint. Klikk deg inn for mere informasjon om dette flotte arrangementet!

Meget vellykket SBM cup og KM på Fjellsetra!

Spjelkavik IL arrangerte Kretsmesterskap i storslalåm og SBM cup i både slalåm og storslalåm i helgen under flotte forhold, med deltagelse og i nydelig skivær. Frida Kaldhussæter og Jonas Hagen (begeg Stranda IL) var blant vinnerne i helgen - Gratulerer! (Foto: Atle Hole for Sunnmøringen)

Silsetrenna - Randonee/ Telemark

Batnfjord IL arrangerte lørdag sine tradisjonelle "Silsetrenna" i nydelig vær og med god deltagelse! Gratulerer med vel gjennomført arrangement!

Stor opplevelse i Holmenkollen for våre unge utøvere!

"Kong Haralds Ungdomsstafett" i Holmenkollen - ble en stor opplevelse for våre beste 15-16 åringer i kretsen. I stafetten kom laget på 18 plass. Med alt av program for utøverne denne helgen hvor de fikk treffe flere WC-løpere og Kongen, ble dette en flott helg - både for løpere og foreldre!

Alpinmøte tirsdag 14 mars.

Alpinkomiteen kaller inn alle alpinklubbene i skikretsen til Planleggingsmøte for sesongen 2017-18. Møtet er ved Systra Cafè på Sjøholt, tirsdag kl. 1800.

Sonerenn på Reset/ Volda

Volda T og IL inviterer til Sonerenn på Reset i Volda. Så hvis noen ønsker å gå skirenn søndag, så ønskes de hjertelig velkommen!

Hopprenn i Fjellbakken/ Stordal.

Stordal IL inviterer til hopprenn i Fjellbakken søndag (opprinnelig lørdag). Pga. litt lite snø blir det hopping bare i de tre minste bakkene.

Hovedlandsrennet - Tolga.

Kjempesterke resultater for MRSK-troppen under HL-Tolga! Imponerende etapper i stafettene, og i de individuelle konkurransene ble det bla.a. 4. plass til Karsten Vestad, og 7 pl. til Kristine Hjellbakk Hole. I Kombinert ble det to 2 plasser til Andreas Skoglund! Gratulerer til alle!

SBM cup i Stordal og Valldal

Resultater fra helgens Sparebanken Møre cuprenn i Stordal (Sprint), og Valldal (Duathlon), finner dere på langrennssiden under "Skirenn".

KM/ SBM cup Alpint.

Resultater fra søndagens Kretsmesterskap og Sparebanken Møre cup i slalåm på Strandafjellet finner dere nå under Skirenn" på alpinsiden.

Sterke Kombinert-resultater i helgen!

Bronsje i lagkonkurransen - og 4 pl. individuekt til både Aleksander og Andreas Skoglund (begge M.O.I.) under NM junior i Midtstua i helgen, Gratulerer! Og under Solan Gundersen Vinterleker i Alvdal gjorde Torvikbukt IL seg bemerket med seier til Johan F. Orset i kombinert, og 2. og 3. pl. til Lasse Hegstad i henh.vis kombinert og hopp, Gratulerer!

Gratulerer Ragnhild!

Ragnhild Mowinckel fortsetter å vise "stor-form" etter VM, og hadde flere topp-plasseringer i Crans-Montana i Sveits, Gratulerer!

SBM cup i Ørsta flyttes til Strandafjellet.

Ørsta Alpin sitt SBM cup/ KM i slalåm flyttes til Strandafjellet og arrangeres som planlagt kommende søndag. Ny Innbydelse finner dere under "Skirenn" på Alpinsiden. Foto: Kaaresen

Stjernene raskest på Kårvatn

Ingen kunne tukte de største stjernene under helgas Randoneecup på Kårvatn, men lokalt engasjement og gode prestasjoner var ikke vanskelig å finne.

Ny seier til Rishi Sæter!

Liabygda IL`s Rishi Sæter har "storformen" inne! I helgen ble det på ny en seier i NC-A - i Notodden, Gratulerer! 3-dje pallplassering på 3 dager!

Eirin Engeseth fortsetter å imponere!

Spjelkavik IL`s Eirin Engeseth vant FIS-slalåmrennet på Ål i helgen, og reiser nå til Mellom-Europa for å kjøre 3 x storslalåmrenn. Skikretsen Gratulerer, og ønsker "Lykke til"!

NC Jr. Voss

Denne uken er det Norgescup renn for juniorer på Voss. MRSK stiller med en stor - og solid tropp. Hovedledere er som alltid Pål Bjørn Øvrebust og Jan Erik Westerås. Klikk for Live-timing.

VM-sølv til Norge

Norge gikk inn til sølv på stafetten i klassen "Open Relay" under World Para Nordic Skiing Championship i Finsterau

Randoneecup i Todalen

Til helgen inviterer Todalen IL til sitt tradisjonelle Randoneecup i Todalen/ Kårvatn. I tillegg til "Norgescup" for de beste Randoneeutøverne i Norge, så er det også Trimklasse hvis noen vil ha en flott tur ved nydelige Tydalsnebba!

NM jr. Hopp/ Kombinert i Skarbakken Avlyst!

Hovedkomiteen vedtok i møte i går kveld dessverre at M.O.I. må avlyse Norgesmesterskapet for juniorer i Hopp og Kombinert i Skarbakken i februar. Snømangelen - og ingen utsikter til kulde eller snø, gjør det dessverre umulig å arrangere mesterskapet.

En stor takk for innsatsen!

To meget rutinerte ledere trekker seg nå tilbake i Hovdebygda IL. Rune Røyrhus (13 år i Styret), og Guttorm Øye (26 år i Styret) takker nå av fra vervene sine. Skikretsen ønsker å si "Tusen takk" for den fantastiske jobben de har gjort, både i HIL og for skisporten i MRSK. Forhåpentligvis forsetter dere begge med stort engasjement for langrennssporten i mange år fremover!

Tredje FIS seier til Eirin!

Spjelkavik IL`s Eirin Engeseth er i toppform om dagen! Mandag tok hun sin tredje strake seier under FIS-rennene i alpint på Voss, Gratulerer!

Osmarkrunden arrangeres lørdag.

Til tross for lite snø tar vi sikte på å avvikle den 20. utgaven av rennet som planlagt kommende lørdag. Det kan imidlertid bli aktuelt å korte ned «runden» noe, men distansen på 22 kilometer vil tilnærmet bli beholdt.

Gull og Sølv i NM-Telemark!

Gull til Guro Helde Kjølseth - Sp.kl. Rival, og Sølv til Sivert Hole - Åndalsnes IF under NM-Telemark i Asker denne helgen, Gratulerer! Og i NM junior markerte Eidsvåg IL seg meget sterkt med på guttesiden - Gratulerer!

4,8 millioner fordelt i prepareringsmidler

Norges Skiforbund har fordelt 4,8 millioner til klubber i ski-Norge til innkjøp av utstyr til å kjøre opp skiløyper. Midler fra utstyrsordningen bidrar til at flere klubber har fått investert i ny prepareringsmaskin siste året.

Hyesprinten er flytta

SSF Cup Hyesprinten som opphaveleg skulle avviklast søndag 12. februar er flytta til Ullsheim. Arrangementet vil inngå som ein del av Tverrfjelldilten laurdag 11. februar.

JAAAAA!!! Gratulerer Ragnhild!

Alpin VM i St. Moritz er i gang - og Ragnhild Mowinckel fra Sp.kl.Rival kjørte inn til en glimrende 6. plass under åpningsrennet i Super G, Gratulerer!!

Bli med å gjøre skisporten enda bedre!

Skikretsen vil i løpet av vinteren invitere til møter rundt om i kretsen, hvor vi ønsker hjelp - diskusjoner og bidrag fra flest mulig klubber på hvordan vi kan gjøre skisporten enda morsommere og bedre - for enda flere!

Ny topp-plasering for Rishi!

Rishi Sæter - Liabygda IL, fortsetter å imponere! I helgen ble det 3 plass i A-klassen under Norgescuprennene på Rena, Gratulerer!

Tustenrennene på Bjorli.

Molde og Omegn IF og Sp.kl. Rival arrangerer i helgen SBM cup i slalåm og storslalåm på Bjorli. Se resultater under "Skirenn".

Midt Norsk Mesterskap.

Mange meget sterke resultater av MRSK`s langrennsløpere under Midt Norsk Mesterskap i Nord Trøndelag i helgen, Gratulerer! 2 x Seire, flere pall-plasser, og generelt et meget sterkt MNM for våre utøvere!

Langrennscross i Rindal.

Rindal IL inviterer til Langrennscross onsdag 08 februar - for de som har mulighet til dette. Et morsomt - og veldig verdifull renn å få med seg, ikke minst med tanke på Hovedlandsrennet.

Endelig et positivt snø-bilde!

I en helg med Midt Norsk Mesterskap i Nord Trøndelag, og med et avlyst Skardilten, er det svært gledelig at snøkanonene igjen er i full drift ved Skaret Skisenter. Det meldes også om treningsforhold i Valldal, Stordal (Langsætrane), Isfjorden, Osmarka, og selvfølgelig på Bjorli. Meld gjerne inn hvor det er mulig å trene.

Gratulerer igjen - Nina!

Rå-sterk kjøring resulterte i 3. plass i WC-Parallell-slalåmrennet i Stockholm tirsdag kveld av Nina Løseth!

Avlysninger!

På grunn av mildværet og snømangel kommer det nå dessverre avlysninger av skirenn i kretsen. Skaret Skiforening avlyser dessverre "Skardilten" (Turrenn/ Seedingsrenn).

Gode hopp og kombinert resultater!

Flere av våre unge hoppere jar markert seg sterkt i helgen! To 3. plasser til Rishi Sæther i NC-A på Lillehammer, 2. og 3. plass til Alexander Johnson i NC-C på Lillehammer, og 2. plass til Andreas Skoglund i Nordisk juniorlandskamp i Knyken og 3. plass i teamsprint. Gratulerer - til alle 3!

3. pl. i WC-Telemark!

Andreas Solstad Alme fra Eidsvåg IL tok sin første "pall-plass" i World Cup-Telemark med 3. pl. i Frankrike, Gratulerer! Guro H. Kjølseth - Spkl. Rival ble nr. 4, og Sivert Hole - Åndalsnes IF ble nr. 6, Gratulerer!

Super G-trening og SBM Cup

Fantastiske forhold og en veldig god treningssamling i fart på Bjorli for våre unge alpinister! Og søndag er det 2 x Super G renn. Foto: Nils Chr. Kaaresen.

Gratulerer til Anny!

Anny Våge Molvær fra Ørsta Alpin er tatt ut til talent-camp i Trysil - Gratulerer!Følgende utøvere er tatt ut til internasjonale barnerenn og talentcamp i regi av Norges Skiforbund, Alpint.

VM laget er klart

World Para Nordic Skiing Championchips arrangeres i tyske Finsterau og NSF/NSSF har tatt ut laget som skal representere Norge

Allerede 1000 registreringer i "Stikk Ut Ski"!

Stikk Ut Ski - er et nytt spennende prosjekt som Skikretsen er med å organiserer. Klikk dere in på "Stikkut.no" og finn en fin skitur i helgen! Så langt ser dette ut til å bli et meget populært tiltak! Dere finner også en egen "Stikk Ut Ski" side i margen på hjemmesiden vår.

Vellykket samling og renn på Fjellsetra!

Spjelkavik Alpin inviterte i helgen til treningssamling og renn ved Sunnmørsalpane Skiarena Fjellseter (Sykkylven). Det var godt oppmøte på samlingen, og søndag ble det gjennomført Storslalåmrenn. Resultater under "Skirenn".

Ny App - til Engangslisens.

NSF forenkler rutinene for innkreving av engangslisens. Engangslisens skal heretter betales gjennom Min Ski – appen.

Utlysning midler - Extrastiftelsen.

Alle idrettens organisasjonsledd kan søke om midler til ExtraStiftelsen via Norges idrettsforbund. Det kan søkes om midler til prosjekter som har som mål å: - å inkludere mennesker med funksjonsnedsettelse - å inkludere mennesker med innvandrerbakgrunn - å inkludere mennesker med en fysisk eller psykisk lidelse eller andre utsatte grupper.

Trenerkurs - langrenn

Trener 1 kurset som har vært holdt ved Skaret Skisenter og på Osmarka er nå ferdig. Denne fornøyde gjengen har nå gjennomført Trener 1-kurset, Gratulerer!

Telenorkarusell i telemark.

Lørdag inviterer Telemarkgruppa i Åndalsnes IF til telenorkarusell-renn i Skorgedalen. Her er alle velkommen til å delta! Premie til alle!

bilde hentet fra Kongsberg IF sin side

K-Jump - resultatprogram i beta

Mange synes Ehopp er vanskelig, og det er derfor meget gledelig at vi har en ivrig, ung hopper som har utviklet et resultatprogram som nå er i beta.

Sesonginformasjon 2016/2017

NSF hopp ønsker å styrke sin informasjon ut til hopp-Norge, og i denne anledning har vi en laget en første versjon av Sesonginformasjon 2016/2017.

Hoppere i form!

Rishi Sæter, Liabygda IL og Petter L. Skodjereite, Stordal IL, imponerte begge under NC-Hopprennene i Stryn i helgen! Rishi vant Herrer kl. A, og Petter vant Herrer kl. B, Gratulerer!

NM sølv til både Guro og Sivert!

Åndalsnes IF arrangerte NM og NC- Telemark på Bjorli i helgen. ÅIF`s egen Sivert Hole og Sp.kl. Rival`s Guro Helde Kjølseth kom begge på 2. plass i NM, Gratulerer! Nå reiser begge til WC runde i Italia og Frankrike, Lykke til! I NM junior ble det Gull og Bronsje til Eidsvåg IL`s Erik Kvernberg og Tor Kjetil Alstad, Gratulerer!

1 og 2 plass til Martine under NC-Nes!

Stordal IL`s Martine Lorgen vant klasse Kvinner 19-20 år - 5 km fristil under fredagens Norgescuprenn i Nes, Gratulerer! Kretslaget hadde 12 løparar i aksjon under NC på Nes. Dei fleste av løpararane har gjennomført 3 renn og det vart mange gode resultater og presentasjoner. Petter Elias hadde to gode distanse løp og ein strålande sprint med 12 beste prolog tid. Ellers hadde vi fleire resultater blant dei 50 beste og det er solid når vi veit at det er over 200 i fleire av klassene.

Kjøp engangslisens i app

Aldri har det vært enklere å betale engangslisens! Både arrangører og utøvere kan glede seg til å ta i bruk den nye appen Min Ski. Last ned i dag fra App Store eller Google Play.

Hovedlandsrennet Alpint på Hafjell.

HL-Alpint på Hafjell arrangeres 21-26 mars. I forb. med HL har skikretsen reservert rom/ sengeplasser ved Hafjell Lodge - midt i bakken. For å sikre oss mot å betale for mye, trenger vi tilbakemelding fra de som ønsker å bo her - innen fredag 20 januar.

Norges Cup Junior - Voss

Selv om fokus nå er mot NC- Nes nå, så må vi også begynne å planlegge neste Norges Cup junior-renn på Voss. Skikretsen har reservert/ blitt tildelt en del sengeplasser som vi må avklare i god tid om vi ønsker å benytte. Frist for tilbakemelding på ønske om sengeplasser settes til fredag 20 januar. Se informasjon om sted, priser mm. under "Nasjonale renn" her på Langrenn-siden.

Det har aldri vært gøyere!

- Distansekortet er et utrolig bra virkemiddel for å at jeg synes det var gøy å være med ut på ski, forteller Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

SBM cup i Stordal / Overøye er utsatt.

Neste renn i SBM cup skulle etter terminlisten være kommende helg i Stordal. Men pga. lite snø på Overøye Alpinsenter er det besluttet å utsette rennene til helgen 18-19 mars.

Nina nr. 5 i WC slalåm!

Spjelkavik IL`s Nina Løseth tok nok en sterk plassering i World Cup. I dagens slalåmrenn i Maribor ble Nina nr. 5, Gratulerer! En knall-sterk helg for våre jenter!

4 pl. til Andreas Skoglund i FIS Youth Cup!

Molde og Omegn IF`s unge Kombinertutøver Andreas Skoglund ble nr. 4 under dagens FIS Youth Cup i Kombinert i Harrachow i Tsjekkia, Gratulerer! Andreas ledet etter hopprennet, og endte som nr. 4 totalt. Meget imponerende spesielt siden Andreas er første-års i sin klasse.

SBM cup Alpint på Bjorli.

Rauma Alpin gjennomførte to meget vellykkede SBM cup renn på Bjorli i helgen. God deltagelse fra MRSK og Sør-Trøndelag. Se resultater under "Skirenn" på alpinsiden.

SBM cup - Skaret Skisenter.

Molde og Omegn IF arrangerte et meget vellykket Sparebanken Møre Cup/ Nyttårsrenn ved Skaret Skisenter lørdag. Vel 100 deltagere gjennomførte det klassiske rennet under flotte skiforhold! Det "lite hyggelige" været som var meldt kom heldigvis ikke :). Resultater finner dere under "Skirenn" på Langrennsiden.

Nytt sterkt resultat av Ragnhild!

Sp.kl.Rival`s Ragnhild Mowinckel viser at toppformen er inne! Meget sterk 6 plass i WC-storslalåmrennet i slovenske Maribor, Gratulerer igjen!!

Trener 2 alpint fart

NSF og Oppland Skikrets inviterer til fartsdelene av Trener 2 alpint i tilknytning til NSF Breddesamling for U14/U16 i Hafjell 2-5. februar. Påmeldingsfrist 25. januar!

Trener 1 kurs - Alpint

Trener 1 kurset i alpint ble videreført på Bjorli i helgen. Målet er å få sluttført alle modulene i løpet av januar - både for "Moldekurset" og Strandakurset". Hvis noen nye deltagere ønsker å bli med på ski-modulene, så er det fullt mulig enda.

Alpinsamling for bevegelseshemmede.

Møre og Romsdal skikrets i samarbeid med Møre og Romsdal idrettskrets/ NIF inviterer til alpindag (sitski) for bevegelseshemmede (nybegynnere og de med erfaring), men også utprøving av hjelpemidler i Tusten skisenter i Molde lørdag 14. januar. Bilde: Jan Arne Dammen

Stor renn-aktivitet til helgen!

Endelig kom det mere snø!! Og kommende helg er det stor skiaktivitet i kretsen! Sesongstart både i alpint og hopp/ kombinert, og nytt SBM cup-renn i langrenn. Se Innbydelser under "Skirenn" på grenenes sider.

Seedingsrenn til Ungdomsbirken

Normalt er det KM klassisk som er seedingsrenn til Ungdomsbirken. Denne sesongen kommer imidlertid dette KM etter Ungdomsbirken hos oss. Nytt seedingsrenn er dermed lagt til SBM cup rennet til Tomrefjord IL 12 februar.

TD-kurs

Rett over nyttår holdes det TD kurs i både langrenn og alpint. Alle klubber som arrangerer kretsrenn/ SBM-cup bør ha en TD i klubben. Vi trenger nå flere TD-er, og ber om at klubbene melder inn deltagere. Interesserte kan selvfølgelig også melde seg på selv.

Hyllest til breddeidretten

Lørdag 28. januar ønsker NRK Sporten å gi breddeidretten i norsk skisport den hyllesten den fortjener. Norges Skiforbund oppfordrer våre klubber til å søke på dette flotte tiltaket.