Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

Rulleskileik

Osmarka IL og Torvikbukt IL inviterer til Rulleskileikdag for barn fom. 6 år, lørdag 30.09. Oppmøte ved Gjemneshallen i Torvikbukt. Se informasjon på Faceboksiden til Osmarka IL. Her er det mulig å ta med en venn. Vil tro naboklubber også er velkommen! Skiklubbutvikler Jan Ole Fuglem blir også med denne dagen.

Åpen samling - Langrenn

Valldal IL sammen med M&R skikrets inviterer alle unge langrennsutøvere i kretsen til en åpen langrenn-samling i Valldal helgen 20-22 oktober. Aldersgruppen er 11-16 år, og det er valgfritt å delta 1-2 eller 3 dager. I Informasjonen ser dere mer vedr. plan for dagene, overnattingstilbud, påmelding etc. "Bli med på en kjekk treningshelg"!

Ny Alpin kretssamling

Skikretsen - alpint flytter kretssamlingen fra Juvass-breen til SNØ-hallen kommende helg. Det planlegges trening i hallen fredag til søndag. Vi håper på nysnø på Juvass til neste samling - i Høstferien!

Varigfondet 2023

Takk til Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal som gjennom Varigfondet har gitt oss støtte til mer utstyr for motiverende ski - og barmarksaktiviteter! Utstyr som Skiklubbutvikleren har med på Klubb-besøk, og som klubbene våre kan benytte i sitt rekrutteringsarbeid. Noe av støtten går også til en "Ski-bil" som skikretsen nå har kjøpt inn til dette viktige arbeidet.

Skilisens 2023-2024

Skilisens er påkrevet for utøvere fra fylte 13 år for å kunne delta i terminfestede skirenn, og nytt lisensår starter 1. oktober.

EQ-timing kurs

Skikretsen - i samarbeid med Friidrettskretsen arrangerer kurs med EQ-timing fredag kveld + lørdag (27 og 28.10.) i Molde. Dette blir et utvidet kurs som passer for Langrenn, Randonee, Skyrun og Friidrett. Programmet for dagene er klart, og det kan velges mellom 1 eller 2 dager. Påmelding i vedlagte link innen 20 oktober.

Høstmøte - Langrenn

Langrennskomiteen inviterer alle våre skiklubber (ledere, trenere, interesserte) til Høstmøte ved Vestnes Fjordhotell, torsdag 19 oktober. Samme dag har Sport 1 Tomra besøk av Fischer, og inviterer til handledag. Hold av datoen, mer informasjon om program og saker kommer.

Team Midt-Norge - Langrenn

M&R skikrets samarbeider med Nord - og Sør-Trøndelag skikretser om tre seniortilbud i langrenn for seniorer. Team ELON Midt-Norge, Team Midt-Norge Elite, og Team Midt-Norge Rekrutt. Tilbudet - og seniorsatsingen er veldig positiv, og 50 seniorløpere er nå tilknyttet de tre lagene.

Trener 1 kurs - Alpint

Er det interesse for Trener 1 kurs i alpint i kretsen? Lufter interessen først, og kommer tilbake med mer informasjon og innbydelse. Kurset består av e-læringsmoduler, tre dager på ski, en barmarkskveld + et par kurskvelder med teori (også via teams). Totalt 45 kurstimer.

Sport 1 Tomra Rulleskicup

Lørdag 07 oktober er det et nytt Sport 1 Tomra Rulleskirenn ved Skaret Skisenter. Molde og Omegn IF er arrangør, og håper klubbene i kretsen blir med på Rulleski-sprint! Påmelding via terminlisten/ Isonen. Kretslaget vårt og Team ELON Midt-Norge har samling i Molde denne uken, og de vil også stille i Sprintrennet.

YWC SkiMo Molde

I mars skal Romsdal Randoneeklubb arrangere World Cup renn for Juniorer, ved Tusten Skiheiser i Molde! YWC SkiMo arrangeres over fire dager (13-17.03.), og det er første gang World Cup Junior arrangeres i Norge!

Hopp-tilbud i kretsen!

Både Molde og Omegn IF og Spjelkavik IL har ukentlige tilbud om trening til unge rekrutter. Molde og Omegn IF inviterer til trening i plastbakkene i Mølleråsen hver onsdag, og Spjelkavik IL inviterer til trening i Vikabakken hver tirsdag - og annenhver lørdag. Alle interesserte ønskes Velkommen!

Rekrutteringssatsingen gir resultater

– Det er betryggende at frafallet flater ut, og det er gledelig at vi ser effekt av vårt viktigste satsingsområde, sier leder for rekrutteringsavdelingen i Norges Skiforbund, Sven Håkon Kulbeck.

Rulleskileik - Klubbesøk

Ønsker din klubb et besøk av skikretsen? Vi kommer gjerne og bistår på klubbtreninger med ideer og impulser for morsom og variert barmark eller rulleskitrening. Se eksempel fra rulleskileik ved Skaret Skisenter. Ta kontakt med skikretskontoret - eller Skiklubbutvikler Jan Ole Fuglem.

Ski-VM vil aktivere hele Norge

Ski-VM 2025 markerte en nasjonal satsning på folkehelsekonseptet AktiVM under Arendalsuka med kulturministeren og skipresidenten til stede.

Klubbesøk/ Treningskveld

Nå er det en fin tid for barmarsktrening, kompetanse-påfyll mm. Klubber som ønsker et besøk av Skiklubbutvikler Jan Ole Fuglem, eller Stig ved kretskontoret, må gjerne ta kontakt. Vi kommer gjerne en dag/ kveld - for f.eks. en trenings - og impulsøkt, et foreldrekurs e.l.

FIS liste Alpint sesongen 2023-24.

Frist for inn- og utmelding av FIS-listen 2023/2024 er 15. september. Utøvere som fortsatt skal stå oppført/ være innmeldt til FIS trenger ikke melde fra om noe.

FIS-listen Langrenn 2023-24

Frist for inn- og utmelding av FIS-listen 2023/2024 er 15. september 2023. Nytt for denne sesongen er at årlig avgift for FIS-lisens faktureres før sesongen, etter innmelding/utmelding. Årlig avgift for aktiv FIS-kode er kr 550,-.

Samling - Kretslaget langrenn

Kretslaget Langrenn var sist uke samlet i Stryn sammen med Sogn og Fjordane skikrins. Rundt 25 utøvere var samlet til 4 dager med rulleskitrening, løping mm. Ulike "skills-løyper" ble også lagt inn i treningen. Storfjordlangrenn var også på Ullsheim og fikk et par motiverende økter sammen med Kretslaget!

Hopp/ Kombinertsamling i Knyken

Skikretsens Hopp og Kombinertkomitè melder: "Helgen 25-27 August kjører vi på med samling i Knyken! Vi håper å se store og små hoppere fra hele fylket" 🙂 Klikk for Invitasjon/ informasjon om samlingen, overnatting, kostnad og påmelding

VM Skyrunning 2023

2 x VM - Gull til Ingeborg S. Hole, Åndalsnes IF under VM i Vertikal - Skyrun i Italia, Gratulerer! Og flere andre rå-sterke prestasjoner av våre lokale utøvere fra Skyrun/ Randonee/ Langrenn - miljøene i kretsen! Ingeborg hadde bestetid uansett klasse på damesiden i fredagens konkurranse. Tekst og bilde fra Facebooksiden til ÅIF Friidrett/ Ski - Langrenn

Utkast terminlisten langrenn

Langrennskomiteen i skikretsen er i gang med terminlistearbeidet for neste sesong. LK ber aktuelle klubber for kretsrenn, turrenn og sonerenn om å se på utkastet og sende inn rennsøknader innen 31 august.

SBM Sommercamp

Stor Takk til Spjelkavik IL for arrangering av SBM Sommercamp for unde skihoppere i Vikabakken! Her har det vært stor aktivitet og dyktige trenere/ ledere! Håper vi ser igjen alle sammen i klubbens hopp-aktivitet.

Ny merkevare for et godt skifelleskap

I dag gikk endelig startskuddet for implementeringen av Skiforbundets nye merkevare, inkludert en ny logo og visuell profil som tar utgangspunkt i en snøkrystall, selve grunnlaget for skisportens eksistens og opprinnelse.

Nye rekrutteringsvideoer

Det er publisert nye rekrutteringsvideoer i langrenn, alpint, freeski, hopp og freeski med tanke på skiutstyr for barn. Ta en kikk.

Artig og variert barmarkstrening

Alpinkomiteen inviterte i helgen alpinistene i kretsen til barmarkssamling/ treningsdag i Molde, med klatring, turn/ koordinasjon og styrketrening på programmet. Det meldes om en veldig artig treningsdag!

Alpinsamling - Juvass

Her kommer informasjon om neste skisamling for kretsens alpinister - på Juvassbreen 24 - 28 juni. Vi har reservert overnatting til alle ved Galde. Påmelding til samlingen i minidrett/ under "Kalender" på hjemmesiden vår. Booking av senger/ rom via linken her - i løpet av denne uken. Plan for samlingen kommer senere.

Kretslaget Langrenn

Kretslaget i langrenn for kommende sesong er klart, og laget gjennomførte sin første samling i Stordal i helgen. Eskil Engdahl er ny trener for kretslaget, og går inn i trenerteamet sammen med Pål Bjørn Øvrebust og Jan Erik Westerås. Informasjon om Kretslaget finnes under "Kretslaget" på Langrennssiden. Les også hyggelig hilsen fra Stordal IL!

Velg riktig organiseringsmodell ved kjøp av løypemaskiner

Når det skal investeres i løypemaskin, kommer gjerne spørsmålet om hvordan eierskapet skal organiseres. Er det lurt å kjøpe og eie maskinen i klubben, bør det opprettes et AS med løypekjøring som «kommersielt» formål, eller lønner det seg at kommunen kjøper maskinene?

Team Midt Norge Elite

Team Midt Norge Elite er et lagene/ tilbudene på seniornivå i langrenn - for skikretsene Møre og Romsdal, Nord Trøndelag og Sør-Trøndelag. Uttaket for kommende sesong er nå gjort, og vi har med tre utøvere i Team Elite. Gratulerer med uttaket til Lone, Kristine og Iver!

"Bestemannspris" 2023

Skikretsen delte ut "Bestemannspris" til kretsens beste jente og gutt i klassen 15-16 år - uansett skigren, for seseongen 2022-2023. Ingeborg Synstnes Hole, Åndalsnes IF, Brage Bjerkeli, Molde og Omegn IF, og Oddvar Gunnerød, Istad IL, ble vinnerne - Gratulerer!

Kretsting og Gren-møter

Skikretstinget og grenenes Vårmøter ble avholdt i Molde tirsdag. Det var et gledelig godt oppmøte, og gren-møtene gav gode diskusjoner om bl.a. rekruttering. Anne Cathrine Enstad ble gjenvalgt som Leder i M&R skikrets. Kretsen fikk også ny nestleder, og noen nye ledere av grenene våre. Protokoll fra Tinget er klar.

Randonee-landslag

M&R skikrets er sterkt representert i neste sesongs Randoneelandslag! Tre utøvere på Landslaget, og fire utøvere på Rekrutt-landslag! I tillegg er Ola Hovdenakk trener for Rekruttlaget. Gratulerer til alle med uttaket!

Skriv til Langrennsgrupper i MRSK

Langrennskomiteen ber om innspill fra klubbene våre vedr. terminlisten mm. for neste sesong. Ber om at dere leser skrivet fra LK, og helst melder dere på og deltar på Langrennsmøtet 23 mai :)

Team ELON Midt Norge

Uttak til vårt regionlag i langrenn "Team ELON Midt Norge" er klart, og som ventet er Molde og Omegn IF`s Karsten Andre Vestad med videre. Uttak til Team Midt Norge Elite kommer også snart. (Langrennsamarbeid på seniornivå i langrenn vi har med skikretsene i Nord og Sør-Trøndelag.)

Kombinertlandslaget 2024

Gratulerer til Andreas Skoglund, Molde og Omegn IF, med uttak til NSF-Kombinertlandslaget for kommende sesong!

Alpinlandslagene

Ragnhild Mowinckel, Sp.kl. Rival og Sebastian Foss Solevåg, Spjelkavik IL er som ventet med videre på Alpinlandslagene for neste sesong.

Trenerseminar i Holmenkollen 10.-11. juni

Trenerklubben i langrenn og NSF inviterer til Trenerseminar i forbindelse med Oslo Skishow. Seminarstart lørdag 10.juni kl. 09.00 og avsluttes søndag 11.juni kl. 12.30 Bli inspirert av de beste og få påfyll av kunnskap og motivasjon før sesongstart!

Webinar om snøproduksjon 9. mai

Norges Skiforbund og Bad, Park og Idrett inviterer til webinar om snøproduksjon.Snøproduksjon er et fag med mange tips og triks som deles muntlig i bransjen. Nå har vi samlet en liten gruppe som kan faget godt og som vil dele med flest mulig. Velkommen til webinar tirsdag 9. mai kl. 14:00-16:00.

Flott Hopp-helg i Vikabakken!

Stor aktivitet og god deltagelse i helgen når Spjelkavik IL inviterte til Hopp-helg i Vikabakken! Har du lyst til å prøve denne fantastiske idretten, så er første sjanse førstkommende tirsdag fra 18:00 😃 Se også "Vikabakken - Plastbakker i Spjelkavika" på Facebook.

Rekord igjen for Stikk Ut Ski!

Det ble ny rekord igjen for det flotte og populære Stikk Ut Ski - tilbudet! Vel 43 000 registrerte skiturer, 1000 flere enn sist vinter, og en jevn økning hvert år! Stor Takk til alle som tilrettelegger for dette tilbudet, og til alle som benytter Stikk Ut Ski! I tillegg til mange skiklubber, løypekjørere, skisentre, kommuner m. fler, gjør Sunnmøre Friluftsråd og Nordmøre og Romsdal Friluftsråd en kjempegod jobb med alt forarbeidet.

WC Randonee i Tromsø

Denne uken er det World Cup Randonee i Tromsø, og MRSK har med 5 utøvere - fra Romsdal Randoneeklubb og Trollheimen Fjellsportklubb. Første konkurransedag er tirsdag med mix-stafett. Vi ønsker våre utøvere Lykke til!

Digitalt Skikrets-todagers Påskeskirenn!

For et fantastisk ski-vær under det Digitale to-dagers Påskerennet! Takk til alle som ble med! Flere klubber mobiliserte til deltagelse, og totalsummen antall kilometer er imponerende 2700 km! (lengre en Norge på langs) Og mange enkeltutøvere har imponert med lange og fine skiturer! :)

SBM Finale Alpint

Sparebanken Møre Cupen vår i alpint ble avsluttet med en artig Parallell-slalåmrenn på Strandafjellet - Takk til Stranda IL! Og - Gratulerer til alle med sammenlagtpremie denne sesongen!

Samordnet rapportering 2023

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering (medlemsregistrering) i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

Spenningskurset - Bjorli

Spenningskurset for utviklingshemmede har hatt en fin uke på Bjorli, og avsluttet med "Bjorli Open" torsdag hvor 70 deltagere konkurrerte i langrenn, slalåm og aking. Senere på dagen ble Spenningskursets 30 års jubileum feiret med festmiddag og fyrverkeri!

NM del 2/ NC - Finaler

Gratulerer til Molde og Omegn IF, Karsten Andre Vestad og Mikkel W. Gautvik, med rå-sterk 5 pl. i NM lagsprint under NM på Tolga! Under dag 2 - på Tolga imponerte Iver Synstnes Hole med 6 plass, Gratulerer!

3 pl. NM -Kombinert

Gratulerer til brødrene Skoglund, Molde og Omegn IF! Andreas ble nr. 3 og Aleksander nr. 8 i NM Kombinert i Tolga.

SBM Finale i langrenn!

Takk igjen til Molde og Omegn IF for et fartsfylt og flott SBM Cuprenn ved Skaret Skisenter! SBM-Finalen med skibytte søndag ble en veldig fin avslutning på renn-sesongen, under flotte forhold og i en fin ramme med grillmat og kaker :)

God skiaktivitet i Sykkylven IL!

Sykkylven IL sammen med Velledalen IL og skikretsen arrangerte en kjempefin skileik - og treningsdag ved Fjellsætra i Sykkylven i helgen. Godt oppmøte - og imponerende aktivitet!

Karriærebeste!

Gratulerer til Andreas Skoglund, Molde og Omegn IF, med en sterk 7 pl. og karriærebeste under WC-Kombinert i Lahti søndag!

Romsdal Rando

Romsdal Randoneeklubb arrangerer lørdag sitt tradisjonsrike "Dynafit Romsdal Rando" i Vengedalen med et fantastisk fint vær! Se resultater i eqtiming. Foto: Håkon Lundkvist

HL - Alpint i Vassfjellet

Det ble mange sterke resultater av våre alpinister under Hovedlandsrennet i alpint i Trondheim. Christiane Furset, Spjelkavik IL, var raskest av våre med 8 pl. i Utfor. Astrid Steffenssen, Spjelkavik IL, og Nora Jendem, Sp.kl. Rival, imponerte med sterke resultater i flere av disiplinene. Gratulerer til alle våre løpere! Se alle resultater i tusendel.no

NM Alpint - Trysil

Denne uken er det NM i alpint på Trysil. Storslalåm og slalåmrennene til helgen vises på TV. Vi følger våre alpinister fra MRSK, og ønsker de Lykke til!

Ny Sølvmedalje til Kaja i VM Junior!

Gratulerer igjen til Kaja Husvik, Eidsvåg IL! Kaja kjørte inn til Sølvmedalje i klassisk-øvelsen under VM Junior - Telemark i Sveits. Maria Heggheim Berge vant rennet.

Gratulerer Ragnhild!

Gratulerer Ragnhild Mowinckel, Sp.kl. Rival, med 3 plass i Super G i WC-Finalen i Andorra, og med 3 pl. totalt i Super G-cupen denne sesongen!

SBM Cup - sammenlagt

Vinterens Sparebanken Møre Cup i langrenn nærmer seg finalen ved Skaret Skisenter 26 mars. Sammenlagtlisten etter 8 renn ser dere her.

SBM Cup sammenlagtcupen

Vår populære Sparebanken Møre Cup i alpint har også en sammenlagtliste etter sesongen. Her er status etter 10 renn. Siste renn i SBM Cupen er på Strandafjellet helgen 01-02 april.

Telenorlekene - Alpint

Sterke resultater av våre unge alpinister under Telenorlekene i Oslo i helgen! Og spesielt Andreas Furseth, Spjelkavik IL, som imponerte med en rå-sterk 2 plass i Super G - Gratulerer!

Kong Haralds Ungdomsstafett

Kong Haralds Ungdomsstafett (Krets-stafett) arrangeres lørdag i Holmenkollen i forbindelse med WC-rennene. MRSK stiller med to mix-lag i stafetten, som også vises på NRK. Vi ønsker våre utøvere Lykke til!

NM Jr/ Equinor NC Jr. Alta

Linus Engdahl, Johan Orset, Iver Nås, Isak Hammerø og Lone Øvrebust deltok i klassisk under junior NM i lørdag. Best var Linus med ein svært sterk 14. plass på 20 km i 19-20 år😎 Sterkt💪 Lone vart nr 24 i eldste jenteklasse, og Iver nr 83 av 150 G19-20. Gode løp også av Johan og Isak! Møre og Romsdal låg i tetsjiktet lenge under stafetten søndag, der vi veksla som nr 6 etter to etapper. Totalt 100 guttelag og 60 jentelag gjorde dette til ein fantastisk konkurranse😎

Fannefjellsløpet

IL Hjelset Fram arrangerte et vellykket Fannefjellsløp søndag. Vind og trøbbel med tråkkemaskinen skapte noe problemer, men det ble likevel et fint skirenn - Stor takk til arrangøren! Brage Bjerkeli MOI, ledet lenge og lå an til å bli tidenes yngste vinner av Fannefjellsløpet, men han ble tatt igjen i Lundalen og kjørt i fra ned mot mål på Roaldset av Øyvind Øverås, Eidsvåg IL som vant årets turrenn. Les flott reportasje i Romsdals Budstikke.

NM Telemark

Åndalsnes IF arrangerte et vellykket NM på Bjorli i helgen tross noe vind og snø! I lørdagens NM Sprint ble det Bronse i NM jr. klassene til både Kaja Husvik, Eidsvåg IL og til Sigurd Myhre Glimsdal, Åndalsnes IF. I klasse Senior-Herre ble det Sølv til Sivert Hole, Åndalsnes IF. Gratulerer til alle!

Young Attacking Vikings - Alpint

Young Attacking Vikings: Mini vikingar med ski på beina Det årlege arrangementet Young Attacking Vikings gjekk av stabelen på Strandafjellet laurdag og over 140 barn deltok!

Hovedlandsrennet - langrenn

Imponerende sterke resultater av kretsens løpere under Hovedlandsrennet i Meråker i helgen, Gratulerer til alle!! Bildet: Fra Langrennscross fredag: 1. pl. Brage Bjerkeli - Molde og Omegn IF og 3 pl. til Iver Vartdal - Emblem IL. Brage tok også bronse i Sprint! Og Ingeborg S. Hole - Åndalsnes IF, tok 2 x Gull under HL!! Også våre andre utøvere - og stafettlagene presterte veldig sterkt! Et veldig gledelig og positivt HL for MRSK!

Bronse i HL - Hopp!

Oddvar Gunnerød fra Istad IL har hatt ei travel hoppuke. Nylig var det Hovedlandsrennet i Meråker og Skogn der han fikk ei kjempefin 3 plass - og Bronse i K60 bakken! Denne helgen var det Norgescup i Skarbakken, og der han fikk Oddvar en sterk 8 plass i A-klassen. Gratulerer med flotte resultater!

VM - Kombinert

Lørdag debuterer Molde og Omegn IF`s Andreas Skoglund i VM - Planica under Kombinert Normalbakke/ 10 km. Vi ønsker Andreas Lykke til - og følger spent med!

NC Hopp i Skarbakken

I helgen inviterer Molde og Omegn IF til Norgescuprenn for seniorer i Skarbakken. Legg turen til Skarbakken og se kommende hopp-stjerner på nært hold!

TEFT

Kjenner du noen unge med talent, teft og vilje? TEFT-stipend er vårt heiarop til unge talent i alderen mellom 15 og 35 år som ønsker å nå langt innen kategoriene idrett, kultur og åpen klasse.

Utstyrsordningen 2022

Utstyrsordningen er nå åpen for søknader og vi oppfordrer alle som har kjøpt støtteberettiget utstyr i 2022 til å nytte anledningen til å få dekket noe av kostnaden. Søknadsfrist 15. mars.

Stikk Ut Ski - i Vinterferien

Bli med å stikke ut i vinterferien! Finn dine vinterperler, pakk sekken med godsaker og gå på tur! Stikk UT Ski har over 140 turmål å velge mellom. I vinterferien kjører vi kampanje med fine premier.

Tustenrennene

Det ble en veldig fin rennhelg under SBM Cup - Tustenrennene ved Tusten Skiheiser. VM Bronsen til Ragnhild ble feiret med gratis kaker, ananas-brus og kaffe til alle :) Stor takk til arrangørklubbene Sp.kl. Rival og Molde og Omegn IF, til Oskar Sylte, og til Tusten Skiheiser for flott service! Resultater ligger under "Skirenn".

Bronse i VM Alpint!

Ragnhild Mowinckel, Spkl. Rival, fikk Bronsemedalje i storslalåm under Alpin VM i Meribel, Gratulerer! Gratulerer også til familien Mowinckel, til alpinklubbene i Molde - og til skikretsen!

SBM Cup - og Isfjorden Rundt!

Søndag inviterte Isfjorden IL og Åndalsnes IF til både turrennet "Isfjorden Rundt" - og til SBM Cup i langrenn - klassisk stil. Takk til arrangørklubbene! Resultater finnes foreløpig på EQ-timing.

Imponerende Karusell-aktivitet!

Det forgår en fantastisk fin skiaktivitet ukentlig rundt om i kretsen vår! Vil påstå at det er flere barn med i skiaktivitet nå en på mange år! Tusen takk til alle skiklubbene og alle foreldre, trenere, ledere og ildsjeler som legger ned stor frivillig innsats for å skape skiaktivitet og ski-glede!

4 x MRSK utøvere til WC-Ål!

Fire unge telemarkutøvere fra skikretsen er av NSF tatt ut til World Cup rennene på Ål denne uken, Gratulerer - og Lykke til! Første renn er allerede torsdag.

Equinor NC Junior på Voss

Iver Synstnes Hole, Åndalsnes IF, tok en rå-sterk 4 pl. i klasse 19-20 år under Norgescuprennene for Juniorer på Voss i helgen - Gratulerer! (169 startende i klassen!) Også resten av kretsens løpere gikk inn til sterke resultater, bl.a. Linus Engdahl og Lone L. Øvrebust med 13 pl. (19-20 år) og Emil A. Røed - 14 pl. (G17) under lørdagens fristilrenn.

Seier i Norges Cup!

Aleksander Skoglund, Molde og Omegn IF, hadde en veldig sterk helg under Norges Cup rennene i Holmenkollen. Lørdag ble det seier - med hopp på 125 og 132,5 meter! Søndag ble Aleksander nr. 2. Gratulerer!!

Midt Norsk Mesterskap

Troppen fra skikretsen i alderen 13-16 år hadde en flott helg i Selbuskogen under Midt Norsk Mesterskap i helgen! Og våre løpere markerte seg med en rekke sterke resultater både under lørdagens Sprint - og søndagens klassiske renn. Gratulerer til alle!

Stordalsrennet - alpint

Stordal IL arrangerte lørdag SBM Cup - Stordalsrennet i storslalåm på Arena Overøye. Resultater ligger under "Skirenn" på Alpinsiden vår. Stor Takk til Stordal IL for et veldig godt alpinrenn!

WC - Kombinert

Denne helgen er det nye WC Kombinertrenn for Molde og Omegn IF`s Andreas Skoglund. Rennene går i Sconach i Tyskland. Vi ønsker Andreas og den norske troppen Lykke til!

7 utøvere fra MRSK til VM Randonee!

Hele 7 utøvere fra MRSK er tatt ut til VM Randonee i Spania senere i vinter, Gratulerer med uttak! Hele seks utøvere fra Romsdal Randoneeklubb + Ingfrid Klokseth fra Tomrefjord IL er med i den norske troppen!

Alpin VM!

Det ble en sterk 5 plass til Ragnhild i onsdagens Super G renn i Meribel, Gratulerer! (Men...3 hundredeler fra Bronse..) Kajsa Vickhoff Lie tok Bronsen! Gratulerer også til trener Thomas Kanestrøm Rødseth fra Molde og Omegn IL. Nå venter Utfor på lørdag. Neste uke er også Sebastian i gang med sine øvelser. Vi ønsker begge to "Lykke til"!

Ungdommens Holmenkollrenn

En tropp fra MRSK deltok i helgen under Ungdommens Holmenkollrenn. Løpere fra Emblem IL, IL Hjelset-Fram, Osmarka IL og Molde og Omegn IF deltok. Spesielt Kristin Ottestad-Dahlen fra Osmarka IL imponerte med 6 pl. i Klassisk, og en 8 pl. i Fristil, Gratulerer!

NM Randonee på Kårvatn

NM Randonee på Kårvatn i Todalen startet lørdag med en flott vinterdag! En tøff løype i nydelige omgivelser, fine spor oppover fjellet, topp merket trasè, et veldig godt gjennomført norsk mesterskap av Trollheimen Fjellsportklubb - i samarbeid med Todalen IL. Topp-utøvere fra mange nasjoner deltar i NM/ NC rennene i helgen.

Framspretten

Lørdag inviterer IL Hjelset-Fram til rekrutteringsrennet "Framspretten" i Opdølsbakken på Hjelset. Her kan hopprekrutter i kretsen endelig få et hopprenn på snø, siden sist helgs SBM cuprenn i Skarbakken måtte kuttes pga. håpløst vær.

Et vått KM/ SBM - Langrennscross

Det ble krevende forhold også under Valldal IL`s KM og SBM Cuprenn i helgen. Men en effektiv, dyktig og solid arrangør sørget for et godt gjennomført Langrennscross, med fine løyper og artige cross-elementer! (Ref. TD - Merete)

Nytt Sølv til Malin Indergård i EYOF!

Nok en Sølvmedalje til Malin Indergård, Romsdal Randoneeklubb, under European Youth Olympic Festival, Gratulerer! Gratulerer også til våre andre utøvere med sterke resultater i fredagens Individuelle konkurranse. Ingfrid Klokseth på 19 pl. Emil Aslaksen Røed på 12 pl. og Mads Gjethammer på 17 pl.

KM og SBM Cup-helg!

KM og SBM Cup i Vistdal ble et skirenn for de tøffeste! Men Vistdal IL og Eresfjord IL gjennomførte et fint skirenn tross ruskete vær, takk til arrangørene! Resultater ligger under "Skirenn" på Langrennssiden.

Hopp/ Kombinert-samling og renn

Til helgen inviterer Molde og Omegn IF til samlingsdag lørdag og SBM Cuprenn i Hopp og Kombinert i Skarbakkene på søndag. Legg turen til Skarbakkene i helgen og bli med på morsomme dager!

Gratulerer igjen Ragnhild!

Gratulerer igjen til Ragnhild Mowinckel, Sp.kl. Rival/ Molde Alpin - og til skikretsen!! :) Imponerende sterk skikjøring og 2 - plass i WC-storslalåmrennet i Kronplatz - Italia onsdag, kun slått av Shiffrins!

Skisprell - Karusellrenn i Tingvoll IL

Det ble en kjempefin Skisprell og Karusell-renn kveld hos Tingvoll IL mandag kveld! Stort oppmøte med 40 barn og like mange voksne, og stor aktivitet og iver av ski-glade barn!! Skiklubbutvikler Jan Ole Fuglem og Stig Aambø fra skikretsen hjalp Tingvoll IL med "Skisprell" momenter i klubbens flotte område.

Gratulerer Ragnhild!

Gratulerer Ragnhild Mowinckel og Sp.kl. Rival / Molde Alpin - med seier i WC Super G rennet i Italienske Cortina! M&R skikrets gleder oss til å følge Ragnhild videre utover sesongen!

Revidert Terminliste i alpint

Alpinkomiteen har gjort noen endringer i Terminlisten for kommende uker. Se under "Skirenn" på Alpinsiden. Fartsrennene på Bjorli denne uken går ut, og neste SBM Cup renn er et kveldsrenn på Tusten i Molde onsdag 01.02. Til helgen anmodes alle klubbene våre om å arrangere rekrutteringsrenn/ dag i egne alpinanlegg.

NM Langrenn

Denne uken arrangeres Norgesmesterskapet i Langrenn for seniorer på Gjøvik. Det er Vind IL som er arrangører. Fra M&R skikrets deltar 4 x løpere fra Molde og Omegn IF. NM starter allerede torsdag med Sprint. Vi ønsker våre løpere Lykke til!

KM og SBM Cup på Tomrefjellet

Det meldes om et flott og vellykket Kretsmesterskap og Sparebanken Møre Cuprenn på Tomrefjellet i helgen. Stor Takk til arrangørklubben Tomrefjord IL! Resultater finner dere under "Skirenn" på Langrenssiden.

Seier til Aleksander i NC Kombinert!

Gratulerer med seier på lørdagens NC kombinert i Midtstua/Holmenkollen! Aleksander Skoglund, Molde og Omegn IF, hoppet 97 m og gikk ut som nr. 8, 36 sek bak lederen. Sterk i sporet som alltid, gikk Aleksander inn til seier! I søndagens NC-renn ble Aleksander nr. 3. Samme bakke og 10 km langrenn begge dager.

Kretsmesterskap - Sprint

Det ble en topp dag på Osmarka under KM og SBM Cup i sprint lørdag. Flott vintervær, fint skiføre, mange tøffe sprint-dueller, 32 barn med på Langrennscross, og en flott ramme rundt skirennet. Stor Takk til Osmarka IL og Torvikbukt IL! Resultater ligger under "Skirenn" på Langrennssiden.

Stor aktivitet på Bondalseidet!

Det vart ein «kjempe kjekke» Sparebank1 - skirennkveld på Bondalseidet. 165 barn deltok, og i lag med foreldre, vart det langt over 300 på langrennski tysdagskvelden. Skisenteret hadde preppa fint for oss, og langrennstadion med løypene omkring, var base for alle aktivitetar. Det var stor innsats i løyper og bakkar. "Aldri har så mange gått så langt på 1 til 1,5 time på Bondalseidet Langrenstadion". 165 barn + minst 165 vaksne = 330 x 3 km pr. person = 1000 km. Foto: Hovdebygda IL

European Youth Olympic Festival

Fire unge Randonee-utøvere fra MRSK er tatt ut til European Youth Olympic Festival i Italia 21-28 januar! Mads Gjethammer, Emil Aslaksen Røed og Malin Indergård - alle fra Romsdal Randoneeklubb og Ingfrid Klokseth fra Tomrefjord, utgjør 4 av 6 utøvere i den norske troppen i Randonee. I tillegg er ex-Stranda IL alpinist, Sienna Grande Bruseth tatt ut i Alpint. Gratulerer!!

Skisprell / Telenorkarusell

Gledelig stort oppmøte - med 150 blide barn og enda flere voksne, under Molde og Omegn IF`s første Telenorkarusellrenn tirsdag. En aktivitetsløype med orgeltramp, buer, porter, blåmaling mm. skapte stor og artig aktivitet! Og - saft og boller til slutt gjorde kvelden fullkommen! Flere klubber arrangerer nå lignende skiaktivitet rundt om i kretsen; Dette gir mye Skiglede - og forhåpentligvis god rekruttering!

NC Randonee

Randonee-utøverne fra Romsdal Randoneeklubb, Tomrefjord IL og Trollheimen Fjellsportklubb imponerte stort under Classic Norway Norges Cup i Randonee i helgen! En rekke topp-plasseringer i både Sprint og Individuell-rennet, Gratulerer! Foto: Leif-Ståle Engdahl

Equinor NC Junior

Strålande resultater på fredagens sprint på Lillehammer. Iver Nås, Iver Hole, Linus og Lone gjekk alle vidare til finalane. Iver Hole viste storform og vart nr 9 av 166 løparar i G19-20😎 Linus Engdahl var ikkje mykje dårligere med 12 plass og Iver Nås følgte opp med karrierebeste og vart nr 28 i samme klasse 😀.

Sesongåpning - SBM Cup Alpint

Rauma Alpin arrangerte i helgen to gode SBM Cup renn i alpint på Bjorli. Stor Takk til Rauma Alpin med medhjelpere! Flere av kretsene alpinister åpnet rennsesongen med sterke resultater i renn med stor og god deltagelse også fra Trøndelag. Se resultater under "Skirenn" på alpinsiden vår.

Nå starter vi med Skisprell

Sammen med kretser og klubber inviterer Norges Skiforbund til skisprell-aktivitet i hele Ski-Norge. Moroa starter i morgen med Superlørdag på NRK1.

Terminlisten Hopp og Kombinert

Terminlisten over Hopp og Kombinertrenn i kretsen er nå klar. Terminlisten ligger også på Hopp og Kombinert-siden under "Skirenn".

Miljøsamling Ridderuka 2023

Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund inviterer barn og unge i alderen 10-14 år med en syns eller bevegelseshemming til miljøsamling på Beitostølen 22.-26. mars. Vi har aktivitet innen alpint, langrenn og skiskyting Påmeldingsfrist 1. februar 2023

Miljøsamling Ridderuka 2023

Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund inviterer barn og unge i alderen 10-14 år med en syns eller bevegelseshemming til miljøsamling på Beitostølen 22.-26. mars. Vi har aktivitet innen alpint, langrenn og skiskyting Påmeldingsfrist 1. februar 2023

Stikk Ut Ski

Bli med ut på en Stikk Ut Ski-tur! Pr. i dag er det imponerende 7500 registrerte turer. Kan vi runde 10 000 turer snart? Det et fortsatt fine forhold flere steder i fylket, og vi får håpe den fine hvite vinteren fortsetter! All informasjon finnes på www.stikkut.no - sine sider. Nytt denne vinteren er at det er 10 poster utenfor oppkjørte spor - i tillegg til 132 turmål hvor våre skiklubber. Se når det er kjørt opp skispor på www.løyper.net. God tur!

Skisprell!

Lyst til å arrangere Skisprell i Møre og Romsdal? Skikretsen har som mål å bidra til økt rekruttering til klubbene, og ønsker at så mange klubber som mulig arrangerer skisprell i løpet av sesongen. 09-15 januar er "Skisprell-uka"!

Vis alle nyheter
NIF-EPI03, 03