Hopp til innhold

Isabell Katharina Valen

Klubb: Innstrandens IL,
Krets: Nordland
Født: 09.06.1994
Hjemsted: Bodø
Yrke: Student ved Universitetet i Nordland, Bachelor i idrett.
Hobby: Idrett & Friluftsliv, hjemmelaga mat, musikk, venner og familie.
Følg med Isabell på Instagram: isakvalen og på hennes hjemmside; www.teamvalen.no 

Treningsmengde: 750 timer i året

Målsetninger for kommende sesong:
Delta på flere WC renn og forsøke å etablere meg internasjonalt.
Utvikle større styrke i overkroppen og bedre generell utholdenhet. 
Fortsatt jobbe med å forbedre teknikken min og utvikle meg som utøver

Langsiktige mål:
Deltakelse i Paralympics med medaljemuligheter.

Om meg selv sier Isabell :  
Jeg heter Isabell Katharina Valen, kommer fra Bodø og starter nå min tredje sesong som piggkjelkeutøver. Jeg går for Innstrandens IL (Bodø) i Langrenn og Bossmo & Yttern (Mo i Rana) i Skiskyting. Jeg har en lett grad av Celebral Parese.

Jeg gikk mitt første onsdagsrenn i Saltdalen 18 mnd gammel med nr. 1 på brystet hele sesongen 1995/96 og har siden jeg var lita trent like mye som en toppidrettsutøver med målet om å bli så frisk som mulig. Jeg har hatt god utvikling siden den gang og er veldig glad for at jeg nå kan benytte treningen til noe betydningsfullt. Å drive med idrett gir meg en enorm glede og er blitt min flyt i livet. Jeg har ingen god erfaring med å ikke trene, det har tvert i mot vært utfordrende og vanskelig både fysisk og psykisk. «En dag uten trening er en dag uten mening» spør du meg. For å se humoristisk på det, er restitusjonsdager innenfor.
Jeg startet å satse som stående skiløper sesongen 2013/14 og ble tatt inn i varmen på rekruttlandslaget sesongen etter. På grunn av mine koordinasjonsproblemer og mange skader, - og spesielt at ikke bena mine var på lag med meg, ble det dermed vanskelig å fortsette som stående skiløper.  

Sesongen 2016/17 ble mitt første år som piggeutøver og siden den gang har utviklingen vært positiv og med fremgang. Det har gått veldig fort og det har skjedd mye spennende etter konverteringen fra stående til sittende. Jeg har gått mye ut av komfortsonen og til tider utfordret meg selv så mye at til og med jeg har blitt overrasket over resultatet. Det er helt klart en annen verden i positiv retning.  Mye av dette kommer også fra innsatsen og motivasjonen på hjemmebane. For det meste trener jeg alene, og er alene som pigger i konkurranser på kjelke i Nord Norge. Jeg er dermed heldig som har en familie som er mye aktiv, som støtter og motiverer meg for hva jeg driver med. På mange måter hadde ikke satsingen hjemme gått uten dem.
Ellers liker jeg å smile og le mye, og deler gjerne gleden med andre. Jeg er en veldig aktiv jente, og har alltid likt å bruke tiden på alt annet enn å sitte i ro. Meg kunne du finne springende opp til fjells i oransje kjeledress, eller på andre spennende eventyr som lita. Jeg er kanskje blitt eldre, men jeg vil nok si at jeg har mye av eventyrlysten i meg og liker å teste mine egne grenser.

Om sin funksjonshemming sier Isabell:

Jeg er født med en lettere grad av CP. Som 3-4 åring fikk jeg en hjernebetennelse (encefalitt) som rotet det til og gjorde at CPen utviklet seg betydelig.  Høyre side er sterkest påvirket, men jeg har også utfall i venstre side som spesielt kommer til syne og påvirker meg negativt når jeg blir sliten. Funksjonshemmingen gjør at jeg blir veldig fort sliten og da sliter jeg med mye spasmer.  

I skiløypa og når jeg kommer løpende, ser du fort at her kommer det ei jente som går og løper litt annerledes enn andre. 
Balanse og koordinasjon er også en utfordring for meg.  Heldigvis får jeg stort sett positive kommentarer.  Kroppen min husker tydeligvis at den engang var funksjonsfrisk, men når jeg skal omsette bevegelser jeg tror jeg kan få til, så stokker det seg ofte – det er like irriterende hver gang. 

Isabells meritter
Beste resultater sesongen 2018-2019
6. pl 5 km WC Vuokatti, FIN desember 2018
9. pl 2,5 km WC Vuokatti, FIN desember 2018
10. pl sprint WC Vuokatti, FIN desember 2018

Beste resultater sesongen 2017-2018

17. pl sprint WC Oberried, Ger, jan 18
19. pl 5 km WC Oberried, Ger, jan 18
2 x 2. pl NM
1. pl NC overall sittende senior 

Beste resultater sesongen 2016-2017
NC sammenlagt 1. pl kvinner senior sittende
NC enkeltresultater;  4 x 1. pl, 3x 2. pl og 2x 3. pl 
NM: 2 x 2 pl ( 5 km og sprint)

Beste resultater fra sesongen 2015-2016
NC sammenlagt 2. pl. kvinner senior

Beste resultater fra  seongen 2014-15
Skiskyting: Nordnorsk mester FH sprint, normaldistanse og fellesstart.  
Langrenn: Nordnorsk mester  FH stående bevegelseshemmet 5 km klassisk og 7,5 km fri
NC sammenlagt: 1 pl Stående kvinner, senior

NIF-EPI01, 01