Hopp til innhold

Strålende avslutning på WC åpningen i Vuokatti

Vilde Nilsen sikret sin tredje strake seier og Thomas Karbøl Oxaal gikk inn til ny tredje plass sammen med ledsager Geir Lervik.

Vilde Nilsen gikk inn til sin tredje strake seier for sesongen. Selv om hun sikret seieren med god margin ned til sin argeste konkurrent, Natalie Wilkie fra Canada, så kom ikke dette gratis.
«Det var egentlig ganske tungt, hadde veldig gode ski med tanke på feste og trippa lett opp bakene, men når man kom på flatene og skulle stake med litt snø i sporet så ble det tungt, med andre ord skikkelig jobbeforhold, men jeg greidde å holde det gående så konkurrentene tok ikke noe innpå på slutten» smiler jenta fra Kvaløysletta er strålende fornøyd med hele WC runden i Vuokatti.
Vilde har fått for vane å gå gode løp i Vuokatti, hvor hun for øvrig hadde sin WC debut og senere gikk inn til sin første WC seier, så det er vel ikke rart at hun liker seg på denne arenaen. Nå tar hun juleferie med ledelse i verdenscupen.


Vilde kan juble for nok en seier. Foto: @Vitifilms /@Vuokattisport

Thomas Karbøl Oxaal med ledsager Geir Lervik fikk også en strålende start på sesongen.
Dette var første WC konkurranser sammen for denne duoen, og læringskurven som ledsager har vært bratt for Geir, med mange tette dueller og mye folk å forholde seg til i sporet. Han har fått nyttige erfaringer som vil komme godt med videre i sesongen. Thomas understreker at Geir har løst sine arbeidsoppgaver på en glimrende måte. 
Thomas og Geir gikk inn til ny pallplass på onsdagens 10 km klassisk. – «Det var hardt, men hadde heldigvis fantastisk gode ski, vi åpnet nokså kontrollert, men det ble tungt etter hvert, men fikk positive sekunderinger og det hjelper på. Er et stykke opp til andre plassen, men godt fornøyd med dagens 3. plass sier en smilende Thomas, som kan ta en velfortjent juleferie med to tredje og en fjerdeplass i sesongåpningen.  

Thomas og Geir på vei mot en ny pallplass 

Sistemann i troppen, Trygve Toskedal Larsen, har løftet seg veldig siden forrige sesong og konkurransene i Vuokatti viser dette.  «Med to gode fjerdeplasser har jeg fått bekreftet at jeg er på rett vei og at jobben som er gjort har gitt resultater smiler en fornøyd Toskedal Larsen, som ble «snytt for» pallplass på 5 km klassisk med fattige 1,3 sekunder. På onsdagens 10 km var han lenge med i kampen om pallplass, men igjen ble japanske Yoshihiro Nitta for sterk på slutten.


Trygve sammen med sin argeste konkurent Y. Nitta, JPN som snøt han for to pallplasser under WC runden i Vuokatti. 

Gode ski har vært meldt om gjennom hele WC runden, og vi har solide folk i smørebua som leverer gang på gang. Så hjertelig takk til Steinar og Roar for en knalljobb med skia og ikke minst for gode bidrag sosialt inn i laget - de er gull verdt!Superfolka i bua; Roar Grøndalen og Steinar Tormodsgard

Trenerteamet Magnus Evenby og Emilie-Johanne Hagen er strålende fornøyde med sesongåpningen som gikk over all forventning. Nå er det velfortjent juleferie for hele gjengen, i januar starter siste forberedelsene til sesongens høydepunkt, VM i svenske Östersund, som arrangeres i tidsrommet 21-29. januar 2023.

En fornøyd gjeng setter kursen hjemover for en velfortjent juleferie. 
bak fv. Vilde Nilsen, Trygve T. Larsen, Geir Lervik og Thomas K. Oxaal
Foran trenerteamet Emilie-Johanne Hagen og Magnus Evenby.

Resultater 10 km klassisk
Kvinner stående
1.Vilde Nilsen, Kvaløysletta Skilag, NOR 34.17,8
2. Natalie Wilkie, CAN 34.44,5
3. Brittany Hudak, CAN 35.16,2

Menn stående
1. Witold Skuipen, POL 29.35,4
2. Taiki Kawayoke, JPN 29.56,2
3. Yoshihiro Nitta JPN 31.16,6
4. Trygve Steinar Toskedal Larsen, Trysil IL NOR 31.57,7

Menn Synshemmede
1. Zebastian Modin, SWE 29.02,8
2. Inkki Inola, FIN 31.32,5
3. Thomas Karbøl Oxaal, Sauda IL NOR 33.21.1
     Ledsager Geir Lervik

For fullstendige resultatlister, se våre hjemmesider

World Cup sammenlagt etter første runde;
Kvinner stående;
1. Vilde Nilsen, NOR               315
2. Natalie Wilkie, CAN            297
3. Ellen Westerlund, SWE      242

Menn stående;
1.Taiki Kawayoke, JPN           297
2. Witold Skupien, POL          259
3. Yoshihiro Nitta, JPN           240
4. Trygve T. Larsen, NOR       216

Menn synshemmede;
1. Zebastian Modin, SWE       315
2. Inikki Inola, FIN                  271
3. Thomas K. Oxaal, NOR       270

NIF-EPI02, 02